Dolar (USD)
34.12
Euro (EUR)
38.10
Gram Altın
2876.41
BIST 100
9900.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Ermenistan'a büyük şok: 2 savaş uçağı...

Azerbaycan kaynaklarına göre, Ermenistan'a ait 2 adet SU-25 savaş uçağı dağa çarparak düştü...
Ermenistan'a büyük şok: 2 savaş uçağı...
30 Eylül 2020 12:59:54
Azerbaycan kaynaklarına göre, Ermenistan'a ait 2 adet SU-25 savaş uçağı dağa çarparak düştü...

Son dakika haberlerine göre; cephe hattından patlama sesleri duyulurken, Ermenistan işgali altındaki Dağlık Karabağ'ın başkenti Hankendi'de ilerleyen füzeler kameralara yansıdı. Ermenistan'a ait iki savaş uçağı düştü, dağa çarpan uçaklar paramparça oldu.

Azerbaycan ve Ermenistan arasında patlak veren Dağlık Karabağ savaşı bu sabah itibariyle dördüncü gününe girdi, cephe hattından son dakika haberleri arka arkaya geliyor.

Reuters haber ajansı tarafların ateşkes görüşmelerini reddettiğini duyurdu. Rus televizyonuna konuşan Azerbaycan lideri İlham Aliyev, hiçbir müzakereye girmeyeceklerini söyledi. Aynı kanala konuşan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan da benzer açıklamalar yaptı.

Güney Kafkasya'yı sarsan çatışmalar dünyanın gözünü bir anda bölgeye çevirirken, acil olarak toplanan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) taraflara derhal ellerin tetikten çekilmesi için çağrıda bulundu.

Aralarında sivillerin de bulunduğu onlarca insan savaşta yaşamını yitirirken, Azerbaycan ordusu Ermeni birliklerinin kaybının 2 bin 300'e çıktığını bildiriyor. Azerbaycan'da 12 sivil saldırılarda hayatını kaybetti, 35 sivil yaralandı. Ermenistan'ın resmi açıklamasına göre ise şimdiye kadar en az 84 asker öldü.