Paşinyan'dan Rusya'ya gönderme: 'Çar'a mektuplar' dönemini kapatalım
Başbakan Nikol Paşinyan, devlet sorunlarının çözümünde her durumda “Rus Çarına mektup” türüne başvurmaya son verilmesi çağrısında bulundu.
'Rus Çarına mektuplar' türü başvurular
Ermenistan hükümetinin başkanı Paşinyan 25 Temmuz'da Erivan'da düzenlediği basın toplantısında, "Ermenistan'ın dünya güçlerine karşı olan çeşitli iddialar" sorusuna karşı 'Rus Çarına mektup' türü başvuruları durdurmak gerektiğini söyledi.
Ona göre sorunları çözmek için Moskova'ya, Washington'a veya Brüksel'e başvurmak her zaman doğru ve dürüst değil, kişinin kendi sorumluluk alanını net bir şekilde tanımlaması gerekiyor.
Moskova'nın Erevan'a karşı net çizgisi
Paşinyan toplantıda bulunan gazetecilere “Moskova'nın pozisyonunda Ermenistan için çok net noktalar var. Diplomatik dilden tercüme edilirse, '30 yıllık bağımsızlığı olan bir ülkesiniz, çeşitli konularda Moskova'ya kaç kez başvurabilirsiniz' diyorlar. Ama biz bunu yapmaya alışkınız. Hatta “Rus Çarına mektuplar” şeklinde böyle bir başvuru “türümüz” var ve daha ne kadar böyle yaşayabiliriz?!” diye sordu sordu.
Azerbaycan'a gönderme
Konuya devam eden Paşinyan Rusya'nın ardından bir de Azerbaycan'a gönderme yaparak "Bu tür başvuruların oluşmasında 'Dağlık Karabağlı hemşerilerimizin' de katkısı büyük" dedi.
Moskova ile karşılaştırma yaptı
Başbakan, bugün Moskova'nın kendisinin sorunları olduğunu, ancak bunun için kimseye başvurmadığını vurguladı.
Aynı zamanda dünya güçlerinin Karabağ ihtilafının taraflarına yardım etmek istediğine inanan Paşinyan,"Bağımsız bir devlet olarak, olgunlaşma yolundaki bir sonraki adımı, sorunlarımızın her şeyden önce kendi başımıza çözülmesi gerektiğinin farkına vararak atmalıyız." dedi.
'Çarlığa mektuplar' nedir?
Rusya'da halk, 18. yüzyıldan itibaren halk Çar'a mektup yazarak bir şekilde taleplerini dile getirirdi. 20. yüzyılın başlarında, Rusya'nın Çar'a mektup yazma geleneği, Rus halkının Çar'a olan güveninin hızla aşındığı 20. yüzyılın başlarında yeniden doğdu. Ancak artık halk değil sadece soylular yazabiliyordu.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.