Dolar (USD)
34.12
Euro (EUR)
38.10
Gram Altın
2876.41
BIST 100
9900.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

'Ergenekon bir terör örgütüdür'

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, 'Bugün Ergenekon'un bir terör örgütü olduğu resmen kabul edilmiştir' dedi.
'Ergenekon bir terör örgütüdür'
07 Ağustos 2013 00:00:00
AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, 'Bugün Ergenekon'un bir terör örgütü olduğu resmen kabul edilmiştir' dedi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye'nin demokrasi ve hukukun üstünlüğü adına tarihi bir gün yaşadığını ifade ederek, "Bugün, Ergenekon'un bir terör örgütü olduğu resmen kabul edilmiştir" dedi.

Ergenekon davasında açıklanan kararlara ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Bağış, darbe girişimleri ve bu girişimlere tevessül edenlerin mahkeme önünde yargılandıklarını belirterek, "Ülke olarak demokrasi ve hukukun üstünlüğü adına tarihi bir gün yaşıyoruz. Bugün, Ergenekon'un bir terör örgütü olduğu resmen kabul edilmiştir. AB sürecinde ilerleyen bir ülkenin kararlılığı ve iradesiyle de uyumlu bir dava olmuştur. Bu yargılama sürecinin, Turkiye'nin AB sürecine de katkıda bulunacağına inanıyorum" değerlendirmesini yaptı.

Mahkeme kararlarını tasdik edecek merci olmadığını vurgulayan Bağış, Ergenekon davasında açıklanan kararların temyize açık olduğunu ve yargı sürecinin de devam ettiğini hatırlattı. Kararların Türkiye, gelecek nesiller ve demokrasi için "hayırlı bir gelişme" olduğunu dile getiren Bağış, "Keşke bu darbe girişimleri, çok daha önceden yargılanmış olsaydı. 1960 darbesi yargılansaydı, 1971 olmazdı. 1971 yargılansaydı,1980 darbesi yaşanmazdı. 1980 darbesi yargılansaydi, 28 Şubat sürecini yaşamazdık. Keza 28 Şubat'ı zamanında yargılasaydık, 27 Nisanlar yaşanmazdı. Dolayısıyla, bu yargılama sürecini gecikmiş ama ülkemizin ileri demokrasi mücadelesi adına çok önemli bir adım olarak görüyorum" diye konuştu.