Dolar (USD)
34.11
Euro (EUR)
38.04
Gram Altın
2867.12
BIST 100
9921.18
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Erdoğan'ın İran ziyaretine İsrail tepkisi

Başbakan Erdoğan'ın İran ziyaretinin yankıları sürüyor.
Erdoğan'ın İran ziyaretine İsrail tepkisi
30 Ocak 2014 18:01:00
Başbakan Erdoğan'ın İran ziyaretinin yankıları sürüyor.

Resmi temaslarda bulunmak üzere İran'a giden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyareti İsrailgazetesi Haaretz'de geniş yer buldu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tahran'da, İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri tarafından askeri törenle karşılandı. Başbakan daha sonra Cumhurbaşkanı Ruhani ve İran Dini LideriHamaney ile görüştü.

Bu önemli ziyaret İsrail medyasında da yer aldı.''Erdoğan, Suriye konusunda bozulan arayı onarmak için İran'da'' başlığıyla veren Haaretz gazetesi, Erdoğan'ın Suriye'deki iç savaşın başlamasından sonra Devlet Başkanı Beşşar Esed'e karşı duruş sergilemesinin yanındaülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilere de kapılarını açtığını belirtti. İran'ın ise karşıt gösteriler başladığından bugüne kadar Beşşar Esed'in yanında olduğunu söyleyen gazete, bu ziyareti tarafların arayı düzeltmesi açısından 'önemli' olarak niteledi.

İran'ın reformist lideri Ruhani'nin batı ile aralarını düzeltmek istediğini yazan gazete, Ruhani'nin El Kaide endişesini Erdoğan ile paylaştığını belirtti.

Ortadoğu'daki çatışma ortamı ve derin bölünmelerin yaşandığı bir zamanda Ankara ve Tahran'ın ilişkilerini olumlu düzeyde ilerletme amacında olduğunu belirten Haaretz, ABD'nin Türkiye ile İran arasındaki yumuşamanın Ortadoğu'da sağlanacak istikrar için önemli olduğuna inandığını yazdı.

Kaynak: Haber7