Dolar (USD)
34.11
Euro (EUR)
38.09
Gram Altın
2872.18
BIST 100
9900.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Erdoğan'dan Yüce Divan yorumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrika Turu öncesi Yüce Divan ve telefon dinlemeleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Erdoğan'dan Yüce Divan yorumu
21 Ocak 2015 16:06:00
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrika Turu öncesi Yüce Divan ve telefon dinlemeleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ,Afrika ülkelerine yapacağı ziyaret öncesi önemli açıklamarda bulundu. Meclis'teki Yüce Divan oylamasıyla alakalı bir soruya 'vatandaş' sıfatıyla cevap veren Erdoğan, Yüce Divan'a gitmeden önce mahkemenin aldığı kararı hatırlattı. Erdoğan, oylamada AK Parti'nin fire vermesiyle ilgili soruya da cevap verdi.
''YAPILAN OYLAMANIN AMACI NEYDİ?''
Soru: Dün mecliste bir oylama vardı. AK Parti'de fire verenler de oldu. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?
''Ben şu anda Cumhurbaşkanı olarak böyle bir değerlendirmeyi ancak bir vatandaş olarak yapabilirim.'' diyen Erdoğan, kendisini bu makama getiren halk için bir açıklama yapacağını söyledi ve sözlerine şöyle devam etti: ''Bu yapılan oylamanın amacı bu 4 arkadaşımızın Yüce Divan'a gidip gitmemesidir. Bu oylamanın neticesi ne olursa Yüce Divan'a gider. Ne olursa gitmez.Ben sizden şu soruyu beklerdim , acaba 276 niye çıkmadı. veya 276 oyu bulamayanlara bu soruyu sormanız gerekmektedir.''
''MAHKEMENİN KARARINI GÖRMEZLİKTEN GELMEYİN''
Yüce Divan oylamasının Meclis'e getirilmeden önce yargıya da götürülüdüğünü ve burada sonuç çıkmadığını belirten Erdoğan, mahkemenin takipsizlik kararının görmezlikten gelinmemesi gerektiğini söyledi.
Erdoğan; ''Bu soruları yöneltenler acaba birincil mahkemenin takipsizlik kararlarını niçin görmezlikten gelirler? Orası mahkeme-yargı değil mi? Bu kararlara rağmen bu tür bir adımın atılmasını da görmelisiniz.'' ifadelerini kullandı.
''MECLİSE GÖRÜTEN DE İKTİDARDIR''
''Kaldı ki komisyona bu işi götüren muhalefet değildir, iktidardır. İktidar istemeseydi komisyona götürmeyebilirdi. Attıkları bütün adımlarda mücadele sonuç 4 bakan arkadaşımızın yüce divana gitmemesi yönündedir. Buna sadece hayırlı olsun demek yeterlidir diye düşünüyorum. ''
KRİPTOLU TELEFONLARIN DİNLENMESİ
Soru: Kriptolu telefonların dinlendiği ve sizin de 60 kez dinlendiğiniz ortaya çıktı
60 kez dinlendiysem az ya. Ben sınırsız diye biliyorum. Cumhurbaşkanlığının da dinlendiğini söyledim. Biz söylerken medya inanmadı. TSK'nın dinlendiğini anlattım. Maalesef söylediklerimiz kaile alınmadı. Çünkü yargı işgal altındaydı. Emniyetin içinde ciddi sıkıntılar vardı. Emniyet ve yargının çalışmaları neticesinde. HSKY ilk adımı attı, bunlar yargıdan temizlenecek.
''GÖLBAŞI SÜRECİ BİRÇOK ŞEYLERİ ORTAYA ÇIKARACAKTIR''
Bunları ne yazık ki üst yargıda da görüyoruz. Maalesef bir kısım yargı mensupları dokunulmazlık imkanlarını nasıl kullandıklarını çok açık net ortaya koyuyor. Şu anda Gölbaşı'ndaki süreç birçok şeyler ortaya çıkaracaktır. Bu eteklerden çok taşlar dökülecek.