Dolar (USD)
34.12
Euro (EUR)
38.10
Gram Altın
2876.41
BIST 100
9900.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Erdoğan'dan sert cevap: Ahlak zaafiyeti yaşıyorlar

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan kadın-erkek eşitliği ile ilgili sarfettiği sözlerinin çarpıtılmasına MÜSİAD fuarında çok sert cevap verdi.
Erdoğan'dan sert cevap: Ahlak zaafiyeti yaşıyorlar
26 Kasım 2014 18:13:00
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan kadın-erkek eşitliği ile ilgili sarfettiği sözlerinin çarpıtılmasına MÜSİAD fuarında çok sert cevap verdi.
İstanbul'da yapılan MÜSİAD'ın 15. Fuarı'nda açılış konuşmasını yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şunları söyledi;
"Fuarın ve İSADAK 33. toplantısı ile eşzamanlı yapılıyor olması da inanıyorum ki önemini daha da arttıracaktır. Burada kurulan işbirliklerinin çözüm önerilerinin başta bölgemiz olmaz üzere tüm dünya için hayırlara barışa refaha vesile olmasını da Allah'tan temenni ediyorum.
IMF'YE BORÇ TAMAMEN BİTTİ
Bugün buraya gelmeden önce Ankara'da düzenlenen Şura'ya iştirak ettim. Esnaf kardeşlerimize hitap ettik. Hemen ardından burada sizlere hitap ediyor olmak bizim için ayrı bir heyecan ve iftihar. Küresel krizlere aldırmadan bölgedeki ve dünyadaki krizlere takılmadan içerden ve dışardan yapılan taarruzlara boyun eğmeden Türkiye ekonomisi büyümesini sürdürüyor. Ekonomimizin yıllık yüzde 5 ortalama büyüdüğünü burada özellikle vurgulamak isterim. İhracatımız küresel ekonomideki daralmaya rağmen 5 kat büyümüş bugün 160 milyar dolara yaklaşmıştır. Küresel kriz sürecinde Türkiye İMF'ye borcunu tamamen kapatmıştır. G-20 üyesi Türkiye 2015 yılında dönem başkanlığını da 1 yıllığına üstlenmiştir. Çok önemli bir sorumluluğu omuzlarına almıştır. Geçtiğimiz hafta içinde kardeş ülke Cezayir'e bir resmi ziyarette bulundum oradan da Ekvator Ginesi'ne geçerek Türkiye Afrika 2. Ortak Zirvesi'ni gerçekleştirdim.
TÜRKİYE YATIRIM İÇİN EŞSİZ BİR FIRSAT
Sağlam finansal yapısı ile Türkiye'nin yatırım ve ticaret yapmak için eşsiz bir ülke ve eşsiz bir fırsat olduğunun altını çizen Erdoğan, 5 gün boyunca fuara katılan misafirlerin özellikle Türkiye'nin gücünü keşfetmesini istediğini söyledi.
MESCİD-İ AKSA'YA BARBARCA SALDIRIYORLAR
Filistin meselesinin küresel sorun olarak güncelliğini koruduğunu ve gelinen noktada Mescid-i Aksa'ya karşı barbarca saldırılar yapıldığına da değinen Erdoğan, ''Avrupa Birliği yanı başında insanlar ölürken suskun kalmayı tercih ediyor. Birleşmiş Milletler Filistin'deki sorunu çözmek için hiçbir adım atmıyor.'' dedi.
TÜRKİYE'Yİ DE HEDEF ALDILAR
Küresel bir takım odakların Türkiye'yi de hedef almaya çalıştığını söyleyen Erdoğan, Gezi ve 17-25 Aralık olaylarının da perde arkasında bu yönde senaryoların yattığını dile getirerek, ''6-7 Ekim olaylarıyla Türkiye ekonomisi hedef alınmış kasıtlı olaylar başlatılmıştır.'' diye konuştu.
''AHLAK ZAFİYETİ YAŞIYORLAR''
Geçtiğimiz günlerde ''Kadın-erkek eşit olarak göremezsiniz, kadın eş değerdir'' diye bir söz söylediğini ve bunu birilerinin farklı yerlere çektiğini de dile getiren Erdoğan, ''Kadın ve erkek eşitliği açıklamama yönelik ahlak zafiyeti yaşanıyor. Bunlarda yalan var, takiye var tek olmayan dürüstlük. Bana iftira atanlar önce kendilerini aynada izlesinler.'' şeklinde sert cevap verdi.
Batı medyası art niyetli haberler yaptığına da vurgu yapan Erdoğan, tüm algı operasyonlarına rağmen Türkiye'nin istikrarlı bir şekilde yükseldiğini söyledi.
KADIN HAKLARINI NASIL SAVUNDUĞUM ORTADA
Dün bazı medya kuruluşları ve uluslararası medya kuruluşları hakkımda atıp tutmuş. Bunlarda yalan, takiye, hakaret, iftira var. Bunlarda olmayan tek şey dürüstlük. Şahsen, 40 yılı aşkın siyasi mücadelemde kadın haklarını nasıl savunduğum ortadayken, hiç kimse bu konuda bana ve arkadaşlarıma çamur atamaz. Başında bulunduğum siyasi parti içersinde kadın hareketini nasıl güçlendirdiğim ortadayken bana bu tür iftiraları atanlar önce aynaya baksın. Mensubu oldukları zihniyetin ne durumda olduğunu görsünler.
DÜNYA İSTERSE ÖLÜMLERE ENGEL OLUR
''Ortadoğu'da haklar gasp ediliyor ve binlerce insan öldürülüyorsa orada adaletten bahsedilemez.'' diyen Erdoğan konuşmasına şu sözlerle devam etti;
''Bir avuç elmas, bir avuç petrol için susanlar öncelikle yaşadıkları şu dünyaya büyük haksızlık içindedirler. Dünya isterse Filistin'de, Suriye'de ve Irak'ta insanların ölümüne engel olabilir.''