Dolar (USD)
32.31
Euro (EUR)
34.91
Gram Altın
2296.20
BIST 100
9057.24
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Erdoğan'dan öğretmenlere 3600 ek gösterge müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Öğretmenler Günü Münasebetiyle 81 İlden 81 Öğretmen ile Yemek programında öğretmenlere 3600 ek gösterge için müjdeli haberi verdi.
Erdoğan'dan öğretmenlere 3600 ek gösterge müjdesi
23 Kasım 2021 21:17:27
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Öğretmenler Günü Münasebetiyle 81 İlden 81 Öğretmen ile Yemek programında öğretmenlere 3600 ek gösterge için müjdeli haberi verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Öğretmenler Günü münasebetiyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen programda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"24 Kasım Öğretmenler Günü'nün milletimize ve ülkemize hayırlara vesile olmasını rabbimden niyaz ediyorum. Bugün hangi konuda olursak olalım üzerimizde hakkı olan hocalarımızı sevgiyle saygıyla anıyoruz. Ömrünü öğretmeye, nitelikli nesiller yetiştirmeye adamış bir öğretmenin hakkı asla ödenemez."

'ÖĞRETMENLERİN EMEĞİNİN KARŞILIĞI OLAMAZ'

"Pek az meslek öğretmenlik kadar insanda derin izler bırakır. Hepimizin hayatına dokunan, bize yol gösteren, zor zamanlarımızda elimizden tutan bir öğretmenimiz muhakkak vardır. Bugün hangi konumda olursak olalım, her birimiz bu hocaları sevgiyle, saygıyla hatırlıyoruz. Bize şefkatle yaklaştıkları, sabırla yetiştirdikleri için aradan geçen on yıllara rağmen öğretmenlerimizi şükranla yad ediyoruz. Nasıl öğretmenlik sadece ücreti mukabil yapılan bir meslek değilse, öğretmenler için yapılanlar da onların emeklerinin karşılığı olamaz. Ömrünü öğrenmeye, öğretmeye, vatanına ve milletine değerlerine bağlı nitelikli nesiller yetiştirmeye adamış bir öğretmenin hakkı asla ödenmez."

'BÜTÇEDE EN BÜYÜK PAYI EĞİTİME TAHSİS ETTİK'

"Son 19 yılda eğitim-öğretimin her alanında attığımız adımlarla öğretmenlerimize minnet borcumuzu yerine getirmeye çalıştık. Göreve geldiğimizde en önemli mesele altyapı eksikliğini gidererek okullarımızı ileri standartlara kavuşturmaktı, kavuşturduk. Derslik sayımızı 343 binden 601 bin seviyesine çıkartarak ülkemizin her köşesini modern eğitim kurumlarıyla donattık. Mevcut öğretmen sayımızın yüzde 73'ü bizim dönemimizde atandı. 2002'de ilköğretimde derslik başına düşen öğrenci sayısı 36 iken bu sene aynı sayı 23'e indi. Ortaöğretimde bu rakam 30'dan 22'ye geriledi. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısı ilköğretimde 28, ortaöğretimde 18 iken bu sene aynı sayı ilköğretimde 15, ortaöğretimde 13 olmuştur. Müfredatta yaptığımız reformlarla evlatlarımıza daha modern, özgür, kendi kabiliyetlerine daha uygun dersleri seçme imkanı sunduk. Çocuklarımızın bir kısmının ayağına pranga vuran katsayı uygulamasını kaldırarak mesleki eğitimi çok daha cazip hale getirdik. Son 19 yılda bütçede en büyük payı daima eğitime tahsis ettik. Önümüzdeki yıl için eğitim bütçemizi 274 milyar 385 milyon lira olarak belirledik. Bu rakam merkezi yönetim bütçesinin yüzde 15,7'sine tekabül ediyor. Böylece, ülkemizi dünyanın devler ligine taşıma mücadelemizin odağında eğitimin bulunduğu gerçeğini bir kez daha ortaya koyduk."

'ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU ÇIKARMAK İÇİN HAZIRLIKLARIMIZI TAMAMLADIK'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Öğretmenlerimizin sıkıntılarını kendi sıkıntımız görerek şartları zorlama pahasına gereken her türlü adımı atıyoruz." dedi.

Erdoğan, "Öğretmenlerimizin haklarını güvence altına alacak bir Öğretmenlik Meslek Kanunu çıkarmak için hazırlıklarımızı tamamladık." ifadelerini kullandı.

'YENİ HAKLAR ŞİMDİDEN HAYIRLI OLSUN'

"Yürüttükleri görev bir kariyer mesleği olarak tamamlanacak öğretmenlerimize, başta 3600 ek gösterge, sağlayacağımız yeni haklar şimdiden hayırlı olsun. Meclis sürecinin ardından yürürlüğe girecek Öğretmenlik Meslek Kanunuyla mevcut hakları korunan öğretmenlerimize ilave mali ve sosyal haklar da sağlıyoruz. Büyük Türkiye vizyonuna yakışır biçimde büyük Türkiye'nin mimarları olan öğretmenlerimizi korumayı, gözetmeyi sürdüreceğiz."

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan