Dolar (USD)
32.59
Euro (EUR)
34.80
Gram Altın
2496.24
BIST 100
9458
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Erdoğan'dan ekonomiye dair önemli mesajlar

​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası alınan yeni kararları açıkladı.
Erdoğan'dan ekonomiye dair önemli mesajlar
20 Aralık 2021 20:29:38
​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası alınan yeni kararları açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından açıklama yaptı. Erdoğan, ekonomiye dair önemli mesajlar verdi.

İşte Erdoğan'ın açıklamasından satır başları:

- Tasarruflarını değerlendirirken kurdaki yükselişten kaynaklanan kaygılarını gidermek isteyen vatandaşlarımıza yeni bir finansal alternatif sunuyoruz.

- Bundan sonra hiçbir vatandaşımızın 'kur daha yüksek olacak' diye mevduatını Türk lirasından dövize geçirmesine ihtiyaç kalmayacak.

- Döviz kurundaki dalgalanma sebebiyle fiyat vermekte zorlanan ihracatçı firmalarımıza doğrudan Merkez Bankası aracılığıyla ileri vadeli kur rakamı verilecek.

- Şirketler tarafından yapılacak temettü ödemeleri üzerindeki stopajı yüzde 10'a indiriyoruz.

- Dövizin muhtemel getirisine Türk lirası varlıklarda kalarak ulaşılabilmesini sağlayacak yeni bir aracın devreye alınacak.

- KİT'lerden bütçeye aktarılan gelir payları endeksli kamu borç senetleri çıkarılarak yatırımcıların Türk lirası bazlı varlıklara yönelimi teşvik edilecektir

- Yastık altında 280 milyar dolar değere sahip 5 bin ton altın bulunmaktadır. Ekonomiye kazandırılması için piyasa paydaşlarıyla yeni araçlar geliştirilecek.

- (Asgari ücret kadarki miktardan damga ve gelir vergisi alınmaması) Memurları da bu kapsama dahil ederek fiilen aldıkları ücretlerin artmasını sağlıyoruz.

- Birkaç ay sonra enflasyon nasıl düşmeye başlayacak bunu hep beraber yaşayacağız.

- Türkiye'nin serbest piyasa ekonomisinden ve kambiyo rejiminden en küçük geri adım atmaya ne niyeti ne de ihtiyacı vardır.

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMASI SONRASI DOLAR VE ALTIN SERT DÜŞTÜ! İŞTE SON DURUM