Dolar (USD)
32.36
Euro (EUR)
34.94
Gram Altın
2323.57
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Erdoğan: Türk ekonomisine güvenen herkese sahip çıkıyoruz

15 Ocak 2022 15:12:14
​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aydın'da Batı Kipaş Kağıt Fabrikası Açılış Töreni'ne katıldı.

Erdoğan, açılışı yapılan Batı Kipaş Kağıt Fabrikası'na ilişkin, "Ülkemizin 250 milyon dolarlık kağıt ithalatını sonlandıracak tesis, aynı zamanda 200 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirecek." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Hükümet olarak yerli-yabancı ayrımına gitmeden, kimseyi ayırmadan, dışlamadan Türk ekonomisine güvenen herkese sahip çıkıyoruz. Türkiye, muhalefetin iddia ettiği gibi fabrika satarak domates alan değil, bilakis Afrika, Asya ve Avrupa'nın imalat merkezi olan bir ülkedir. Türkiye'nin saman ithalatçısı olduğunu zanneden cahilleri, havanda su dövmek yerine Aydın Söke'den başlayarak OSB'mizi ziyaret etmeye davet ediyorum."

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Aydın Söke'de faaliyete geçen bu tesis önemli bir gelir kapımız olacak. 550 milyon dolarlık yatırım olan bu ilk etapta 800 kişi istihdam edecek. Tesisimiz 4.5 milyon dolarlık bir cari açığımızı kapatacak.

1400 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

Yüzde 40'ı tamamlanan 2. etap için 440 milyon dolarlık bir yatırım öngörülüyor. Toplamda 1400 kardeşimiz buradan evine ekmek götürecek. Tesisin önemli bir özelliği daha mevcut. Tesisimiz Türk ekonomisinin yeşil dönüşümüne de katkı sağlayacak.

TÜM YATIRIMCILARA DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Kullanacağı elektiriği de kendisi üretecek tesisimiz doğa da katkı sağlayacak. Bu topraklara değer katan, üreten ihracat eden tüm yatırımcılara destek vermeye devam ediyor. KİPAŞ holdingin bu yatırımı destekliyoruz. Bu yatırıma çeşitli destekler sağlıyor. Oluşturduğu ekonomik ve sosyal katkı göz önüne alındığında, bu tesisin aldığı destekler hakkıdır. Firma sahiplerinden beklentim 2. etap yatırımı en kısa zamanda tamamlayarak üretime başlamalıdır.

Kağıt pek çok medeniyetin kurulup gelişmesinde önemli bir rol oynamıştır. Kağıt üretimi sektöründe 80 binden fazla vatandaşımız istihdam ediliyor. Diğer pek çok sektörle var olan beraberliği sayesinde oldukça katma değer üretiyor. Bu alanı stratejik sektör olarak belirleyerek önemli destekler vermeye başladık.

Türkiye 500 milyar dolar dış ticaret hacmine ulaşan bir ülkedir. Türkiye salgına rağmen 2.7 milyon ilave istihdam oluşturan bir ülkedir. Türkiye 205 ülke ve bölgeye ihracat işlemleri yapan bir ülkedir. Türkiye'ye domates ihracatçısı demek bühtandır. Türkiye KİPAŞ holding gibi şirketlerimizin gayretleriyle büyüyor güçleniyor dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmek için ilerliyor. Önümüzdeki dönemde de yeni başarı hikayeleri yazmaya devam edeeğiz. Türkiye'yi hak ettiği yere hep birlikte getireceğiz.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan