Dolar (USD)
34.29
Euro (EUR)
37.23
Gram Altın
2989.75
BIST 100
8954.81
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Erdoğan: TSK'nın bu süreçte yetki talebi olmamıştır

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) çözüm sürecinde bir yetki talebinde bulunmadığını söyledi.
Erdoğan: TSK'nın bu süreçte yetki talebi olmamıştır
10 Nisan 2013 17:57:00
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) çözüm sürecinde bir yetki talebinde bulunmadığını söyledi.

Erdoğan, Bişkek temasları çerçevesinde Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev ile ortak basın toplantısı düzenlendi. Bir gazetecinin "TSK yeni süreç için yetki talebinde bulundu mu?" yönündeki soruya cevap veren Erdoğan" Silahlı kuvvetlerin böyle bir talebi söz konusu olmamıştır. Bundan önce verdiğimiz yetkiyi verdiğimiz çerçevede kullanırlar. Yeni süreçte gerekirse yetki alırlar." dedi. Bir gazetecinin Başbakan'a " uçakta Türkiye'deki Suriyeli PKK'lıların büyük oranda çekildiği yönünde açıklamanız oldu" sorusunu yanıtlayan Erdoğan," Türkiye'den Suriyeli olan PKK'lıların bir kısmı çekildi. Tamamı çekildi diye bir açıklamamız olmamıştı. Bunlar Kandil'den mi geçti, Türkiye'den mi geçti. O da gizli. Suriye'deki olaylar sebebiyle PKK'lıların çekildiğini biliyoruz" ifadesini kullandı. Başbakan Erdoğan, çözüm sürecinin gayet çok iyi bir şekilde işlediğini belirtti. Erdoğan, süreç ile ilgili kesin bir zaman vermenin doğru olamayacağını, gelişmelerin olumlu devam ettiğini aktardı. Başbakan, bu sürece tüm çevrelerden, kesimlerden destek aldıklarını dile getirdi. "Bu süreci sakin bir şekilde sürdürüyoruz " diyen Başbakan,Akil İnsanların içinde sanatçıların, spor çevrelerinin akademisyenlerin ve sanatçıların bulunduğunu hatırlattı. Erdoğan" Kan akmasın diyoruz. Gözyaşı dursun diyoruz. Analar ağlamasın diyoruz. Ne olursa olsun, her şeye rağmen bunu başarmaya çalışacağız." dedi.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme