Dolar (USD)
34.12
Euro (EUR)
38.10
Gram Altın
2876.41
BIST 100
9900.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Erdoğan görüşmesi Macron'a değer kattı

Cumhurbaşkanlığı resmi Twitter hesabı, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a yönelik bir mesaj yayımlayarak, "Türkiye'nin Cumhurbaşkanı ile görüşmek bir değerdir" diye yazdı.
Erdoğan görüşmesi Macron'a değer kattı
21 Eylül 2017 09:04:00
Cumhurbaşkanlığı resmi Twitter hesabı, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a yönelik bir mesaj yayımlayarak, "Türkiye'nin Cumhurbaşkanı ile görüşmek bir değerdir" diye yazdı.

ALİ ADAKOĞLU/ NEW YORK

Cumhurbaşkanlığı'nın Fransızca Twitter hesabından yayınlanan mesajda, Erdoğan'ın "Türkiye'nin Cumhurbaşkanı ile görüşmek bir değerdir" ifadesine yer verildi. Mesajda, Erdoğan ve Macron'un önceki gün New York'ta gerçekleşen görüşmesinin fotoğrafı da paylaşıldı.

Paylaşımda kullanılan ifade de Macron'un "Dünya liderliği o kadar havalı değil, Erdoğan'la 10 günde bir konuşmak zorundayım" açıklamasına gönderme yapıldığı şeklinde yorumlandı.

Erdoğan cesur, Macron talebe gibi

Anadolu Ajansı'nn haberinde fotoğrafa dair, "Fotoğraf karesine Erdoğan'ın cesur ve özgüvenli hali, Macron'un ise daha endişeli, heyecanlı ve bir şeyler öğrenmeye çalışır hali yansımıştı" ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Mücahit Küçükyılmaz da Twitter hesabından Fransızca olarak paylaştığı mesajda, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'dünya lideri' Macron'la bir kez daha görüştü" ifadelerini kullandı.

Barzani'ye kararlılık mesajı

BM 72. Genel Kurulu Genel Görüşmeleri sonrası konakladığı otele gelişinde basın mensuplarının çeşitli konulardaki sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, MGK toplantısında Kuzey Irak ile ilgili yaptırım kararı çıkıp çıkmayacağına dair bir soru üzerine, "Biz kararlılığımızı ortaya koyacağız çünkü biz Kuzey Irak yerel yönetimini bugüne kadar hiç yalnız bırakmadık. Bu kadar desteği veren, kendilerini sıradan değil candan sayan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni adeta yok farz etmek olarak görüyoruz bu yaklaşımı. Bundan dolayı da biz bu konudaki nihai düşüncelerimizi Bakanlar Kurulu kararıyla, Millu00ee Güvenlik Kurulu kararıyla açıklayacağız" dedi.

Arakanlı Müslümanları unutmadı

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Rohingya Temas Grubu Toplantısında da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Arakan eyaletindeki sorunların şiddetle çözülemeyeceği açıktır. Myanmar'ın ikinci en yoksul eyaleti olan Arakan eyaletinin kalkınması ve istikrarı ancak temel insan haklarına riayetle mümkündür" dedi.