Dolar (USD)
34.15
Euro (EUR)
37.96
Gram Altın
2884.01
BIST 100
9887.75
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Erdoğan: Eğer dürüstseniz çıkarın belgeleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermeni iddialarına ilişkin 'Lobilerle bu iş yürümez, lobilerle hak tecelli etmez, çünkü dik duran bir Türkiye var, bunun karşısında bunu yapamazsınız' dedi.
Erdoğan: Eğer dürüstseniz çıkarın belgeleri
19 Mart 2015 17:42:00
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermeni iddialarına ilişkin 'Lobilerle bu iş yürümez, lobilerle hak tecelli etmez, çünkü dik duran bir Türkiye var, bunun karşısında bunu yapamazsınız' dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birlik Vakfı tarafından Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Çanakkale Ruhu ve Gençlik" konulu kompozisyon yarışmasının ödül törenine katıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Çanakkale Ruhu ve Gençlik" konulu kompozisyon yarışmasının ödül töreninde yaptığı konuşmada Ermeni iddialarına ilişkin "Lobilerle bu iş yürümez, lobilerle hak tecelli etmez, çünkü dik duran bir Türkiye var, bunun karşısında bunu yapamazsınız.
Şayet samimiyseniz, sorunu çözmeye, adil bir hafızaya özellikle niyetiniz varsa işte biz buradayız, arşivlerimizle, tarihçilerimizle, özgüvenimizle buradayız. Aynı tavrın artık herkes tarafından da gösterilmesi bekliyoruz" dedi.
Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;
AZİZ ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUM
Sevgili genç kardeşlerim, bu sene ülke bölge açısından son derece önemli bir yıl dönümü idrak ediyoruz. Çanakkale'nin 100. yıl dönümünü çok farklı etkinliklerle kutlamaya başladık. Aziz şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle anıyorum.
Bilhassa içinden geçtiğimiz bugünlerde Sarıkamış Harekatını, Çanakkale Zaferini, Kut'ul Amare'yi iyi idrak etmeliyiz.
ÇANAKKALE SAVAŞININ 100. YILINI YAD EDECEĞİZ
Bu seneyi çok iyi değerlendirmek zorundayız. İmkan bulabilen herkesi Çanakkale'ye gitmelerini tavsiye ediyorum. 24 Nisan'da Çanakkale kara savaşlarının 100. yılını yad edeceğiz. Bu tarihi törene 30'a kadar devlet başkanı orada bulanacak. Çanakkale'nin kendine özgü bir savaştır. Bu savaş dünya barışı için yeni bir ufuk açmıştır.
"Çanakkaleli şehitlerinin torunları olarak istiklalimizden, istikbalimizden ve özgürlüğümüzden hiçbir şekilde taviz vermeyiz ve vermeyeceğiz. Milletimizin imanı ve kardeşliği şimdiye kadar nasıl Çanakkale ruhunun çiğnenmesine müsaade etmemişse bundan sonra da asla etmeyecektir" şeklinde konuştu.
Mehmetçik karşısındakini bir düşman olarak görmemiştir. Bir can olarak görmüştür. İki cephede insani ilişkiler kurabilmiştir.
BARIŞI TESİS ETME AMACI GÜDÜYORUZ
Türkiye olarak tüm dünyada barışı tesis etme amacı güdüyoruz. İçeride ve dışarıda bazıları Çanakkale'deki 250 bin şehidi ve acıları görmezden gelenler tek tip tarih anlayışını bize dayatmak istemektediler.
Biz Ermeni diasporasına, Ermenistan'a sesleniyoruz: Eğer dürüstseniz, eğer kendinize güveniyorsunuz çıkarın belgelerinizi. Bizim tasnif edilmiş 1 milyon belgemiz var. Ortaya çıkamıyorlar. Çünkü dürüst değiller. Arşivlerinizi açın diyoruz ses yok.
GELDİLER, GÖRDÜLER VE DÖNDÜLER
Arşivleriniz varsa açın diyoruz açamıyorlar, çünkü arşivleri yok. Bilim adamları otursunlar değerlendirmelerini yapsınlar biz de artık bu meseleyi gündemimizden çıkaralım diyoruz.
Çanakkale'yi en iyi özetleyen cümle şudur: Geldiler, gördüler ve döndüler. Çanakkale: Uhuvvetin en çarpıcı örneklerinin yaşandığı yerdir. 1000 yıldır birlikte şehit oluyoruz. Çanakkale bize kardeşliğimizi hatırlatarak, bizi tek millet, tek vatan, tek bayrak haline getirmiştir.
ÇANAKKALE HASTA ADAMIN DİRİLİŞİDİR
Bu ruhta vatanın bekası için 13'ün 15'inde cepheye yollanan mehmetçiklerin masumiyeti vardır. Çanakkale ruhuna sahip çıkmak hepimizin boynunun borcudur. Bu ruhta sağ kolumu kaybettim zararı yok diyen Mehmet Çavuş'un hakkı vardır. Çanakkale destanı hasta adamın diriliş cehdidir. Çanakkale 200 yıldır hor görülen milletin küllerinden yeniden doğuşunun adıdır.
İnsan tarihte sadece geçmişini değil, geleceğini de arar. Geçmişten ders almazsak tarih sürekli tekerrür eder. Bize bu ülkede öteki muamelesi, 2. sınıf vatandaş muamelesi yapıldı. On yıllarca biz Necip Fazıl'ın ifadesiyle "Öz yurdunda garip, öz vatanında parya olduk."
İNSANLAR AŞAĞILANDILAR
Eğer bu azim olmasaydı bugünlere gelemezdik. Çok uzun yıllar bu topraklar üzerinde farklılığa ve farklı olana tahammül edilmedi. Yüzlerce kitap eski harflerle yazıldığı gerekçesiyle yasaklandı, yakıldı. Bu ülkenin camileri kapatıldı ve satıldı. İnsanlar yobaz, mürteci, takunyalı diye asağılandılar. Yıllarca bu ülkede milli ve manevi değerler ayaklar altına alındı.
Milli şairimiz Mehmet Akif de mürteci olarak fişlenmiştir. Milletin oylarıyla iktidara getirdiği Başbakanlar, bakanlar idam edildi. Bugün de umudunu kaosa, kargaşaya, teröre bağlayanlar var. Tahkir edemeyince sokakları kaosa sürüklediler.
Yasin'i 5. kattan atanlar özgürlükten, demokrasiden bahsediyorlar. Sizde demokrasi yerine sokakları terörize etmek var.
Korkaklar tarih boyunca hiçbir zaman zafer anıtı dikememiştir. Tarih her zaman cesurları yad eder.