Erdoğan: Darbeyi destekleyen hocalar gördüm
11 Mart 2015 16:20:00
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yükseköğretim Kurulunda rektörlere hitaben yaptığı konuşmada, 'Biz Ortadoğu'yu, Batı'daki oryantalistlerden değil mesela Diyarbakır'daki Gaziantep'teki Hatay'daki üniversitelerimizin çalışmalarından takip etmeliyiz' dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yükseköğretim Kurulu'nu ziyaretinde rektörlere hitap ediyor.
Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;
5,5 MİLYON ÖĞRENCİMİZ VAR
Ülkemizde bugün 76 üniversitemiz 5,5 milyon öğrencimiz var. Biz kısa sürede niçin üniversite kurduk. Öğrenci sayısını artırdık? Üniversite eğitimi konusunda hiçbir engel bırakmamaya çalışıyoruz.
Türkiye'de üniversitedeki kapasite sorununu geride bıraktığımızda inanıyorum. Ancak kadrolarla ve eğitimle ilgili aşmamız gereken mesafeler var.
Uzun yıllar eğitimle değil kamplaşma ve kavgalarla üniversiteler anıldı. Öğrencilik yıllarımda ben de bunları yaşadım.
DARBEYİ DESTEKLEYEN HOCALAR GÖRDÜM
Türkiye'nin eğitimdeki en büyük sorunlarından biri orta öğretimden üniversiteye girişteki tıkanıklıktır.
Üniversitelerin adının bilimle araştırmayla değil kavgayla, kamplaşmayla, yasaklarla anılması bir başka sıkıntıydı. Öğrencilik yıllarımda bende yaşadım. Üniversiteye gidemediğim günleri unutmadım.
Darbeyi destekleyen hocalar gördüm. Ünvanlarına adeta ihanet eden hocalar gördüm. Başörtülü kızlarımızı okula sokmamak için kapıda bekleyen hocalar biliyorum.
ELİNDE TAŞ, SOPA OLAN ÖĞRENCİLER GÖRMEK İSTEMİYORUZ
28 Şubat'ta elinde pankartla görevine ihanet ettiler. Bunlar acı bir hatıra olarak hafızamızı koruyor. Üniversiteleri bu tür tartışmaların dışına çıkardık.
İkna odalarında öğrencilerin psikolojik baskıya maruz kaldığı günleri yaşadık.
Üniversitelerde elinde taş, sopa, molotof olan değil, bilgisayar, T cetveli olan öğrenciler görmek istiyoruz.
HER ÜNİVERSİTEMİZİ MARKA HALİNE DÖNÜŞTÜRMELİYİZ
Her üniversitemiz en azından bir alanda tüm bölgenin, dünyanın en iyilerinden biri haline gelmelidir. Mesela tarım denildiğinde Harran Üniversitesi, Petrol de Batman, Denizcilikte Karadeniz olmalı. Artık kalite ve nitelik konusunda yoğunlaşmalıyız.
Biz Ortadoğu'yu, Batı'daki oryantalistlerden değil Diyarbakır, Gaziantep, Hatay'daki çalışmalardan takip etmeliyiz.
Kürdolojiyle ilgili araştırmaların merkezi Paris değil Mardin olmalı, üniversitelerimizi marka haline dönüştürmeliyiz.
12 YILDA CİDDİ MESAFELER ALDIK
Artık kalite ve nitelik konusunda yoğunlaşmalıyız. Sizlerin gayretiyle ülke olarak kısa sürede önemli mesafe alacağız.
2023 hedeflerine üniversitelerimize büyük görev düşüyor. Ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırmak zorundayız. Aşmamız gereken önemli engeller var bunlardan biri çözüm sürecidir. 12 yılda ciddi mesafeler aldığımıza inanıyorum.
52 TANE HAVALİMANIMIZ VAR
İktidar olduğumuzda Türkiye'de 26 havalimanı vardı şimdi 52 tane var. Bu ciddi manada ülkenin ne denli modern hale geldiğini gösteriyor.
Bir taraftan biz Kürt vatandaşımızın yanındayız diyeceksin bir yandan da havalimanı veya yol için çalışan araçları yakacaksın. İşadamlarının yapacak şeyleri bombalıyorlar. Bakın Hakkari Havalimanı'nı 1 yıldır engelliyorlar.
Terör örgütünün silah bıraktığını açıklaması ülkemizde istikrarı sağlayacak önemli bir eşik olacaktır.
İRA diyor ki 'Bütün silahları gömdüm', ama bizdeki teröristler böyle bir adımı atamıyor, çünkü varlık sebepleri o.
PARALEL YAPI ŞAHSİ MESELEM DEĞİLDİR
Bir diğer mücadele ise üniversitelerimizi elinin altına alan paralel yapı meselesidir. Paralel Yapı ile mücadele benim şahsi meselem değildir. Bu Milli Güvenlik Kurulu'nda kararı alınmış bir konudur.
Üniversitelerimizin bu konuda da hassasiyet göstermesi, milletimiz için kararlı bir tavır içinde olmasını bekliyorum. Çok ciddi fırsat ve tehditlerin karşımıza çıkacağı bir döneme doğru gidiyoruz.
BAŞKANLIK SİSTEMİ
Yeni Türkiye, yeni anayasa ve başkanlık sistemi teklifimizi 2023 hedefleri için istiyoruz. Bu meselenin ülke menfaatleri için değerlendirilmesini istiyoruz. Bu konuda da üniversitelerimizden ve hocalarımızdan katkı bekliyoruz.
KADINA ŞİDDET
Kadına şiddet konusu gündemimizdeki en önlemli maddelerden biridir. "Kadına şiddet insanlığa ihanettir" sloganıyla bir kampanya başlattık. Üniversitelerimizde de bazı çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmaların gerçekten etkili olabilmesi için kendi tarihimize, kültürümüze inancımıza uygun şekilde hareket edilmelidir."
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.