Dolar (USD)
34.12
Euro (EUR)
38.16
Gram Altın
2917.86
BIST 100
10029.73
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Erdoğan: Bunların cibilliyeti bozuk

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TİKA toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan Sadri Alışık ödüllerinde Defne Halman tarafından yapılan ''Rumeli Hisarı'nda mescid yapılmasına izin vermeyelim'' sözlerine sert cevap verdi. Erdoğan, ''Siz kimi kimin yerinden kovuyorsunuz'' dedi.
Erdoğan: Bunların cibilliyeti bozuk
07 May 2015 12:11:00
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TİKA toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan Sadri Alışık ödüllerinde Defne Halman tarafından yapılan ''Rumeli Hisarı'nda mescid yapılmasına izin vermeyelim'' sözlerine sert cevap verdi. Erdoğan, ''Siz kimi kimin yerinden kovuyorsunuz'' dedi.
Bugün TİKA'nın amblemi beş kıtada insanların umudu olmuş durumda. 3 kıta yedi iklimi kapsayan bir anlayışla mücadele ediyoruz. Bizde kuru slogan, istismar olmadı. Türk milliyetçiliği adına Orta Asya'yı ağızlarından düşürmeyenler acaba bizim bugün yol açılışını yaptığımız Bilge Tonyukuk anıtına gitmişler midir.
Erdoğan'ın konuşmalarının satır başları;
Batı ne yaparsa yapsın biz ne yaptığımızdan sorumluyuz. Maalesef ülkemizde hala ecdadından hala utanan onların mirasını ihya edenlere karşı çıkan bir anlayış var. Bazı köşe yazarları var ecdad eserlerine sahip çıkanları eleştiriyor. Onlar köksüz çünkü onların cibilliyeti bozuk.
Ecdadımız yaptırdığı her güzel eserde olduğu gibi Rumelihisarı'ndan da bir mescit inşa etmiş. Ben belediye başkanlığı dönemimde bunu yapmak istedim. Yargıyla boğuşarak bunu inşa edemedim. Fatih tarafından yaptırılan bu boğazkesen mescidi depremler sonrasında yıkılıyor ancak minaresi kalıyor. İyi ki de kalıyor.
BUNLAR KÖKSÜZ, CİBİLLİYETİ BOZUK"
Hayalleri 81 vilayetimize dahi ulaşamayanların aksine, biz 3 kıta, 7 iklimi kucaklayan bir anlayışla tüm kardeşlerimizin onurunu korumanın, geleceğine ışık tutmanın mücadelesini veriyoruz. Biz de kuru slogan, istismar olmadı. Biz yaşadık ve yaşatmaya gayret ettik.
2. Dünya Savaşı'ndan sonra, Boraltan Köprüsü'nde düşmana teslim edilen Azerbaycanlı kardeşlerimizin sızısı, hala yüreklerimizde. Bugün Suriye'den, Irak'tan gelen misafirlerimizi zorla geri göndermekten söz edenler, Milli Şefleri'nin izinden gitmek istiyor olabilir ama bizim necip milletimiz böyle utancın bir daha yaşanmasına asla izin vermez.
Bazı köşe yazarlarını görüyoruz ecdat dediğiniz zaman bozuluyorlar çünkü bunlar köksüz cibilliyeti bozuk.
İstanbul'da Boğazkesen Hisarı yani bugün ki Rumeli Hisarı ecdadımız buraya güzel bir mecit inşa etmiş Büyükşehir Belediye Başkanı iken bunu yapmak istedik ama yargı ile boğuşma sonucu yapamadık. Geriye sadece minare kaldı. Allahtan minarsi kaldı yoksa burası cami değil diyecekler. Sonra tiyatro ve konser alanı olarak kullanılıyordu. Sonunda aslına uygun haline getirilmeye başlandı. İnşaat şuan sürüyor inşallah bayrama yetişecek. Yapanlardan Allah razı olsun.
"SANATÇI OLDUĞUNU İDDİA EDEN BU KİMSE..."
Bakıyoruz bir ödül töreninde sanatçı olduğu iddiasında bulunan kimse biz buraya bunu yaptırtmayız diyor siz kimin bağından kimi kovuyorsunuz ya. Paralel yapı gazetesi de tam sayfa haberle buna destek veriyor. Bu iki kesim Gezi olayları sırasındaki gizli işbirliklerini artık alenen gösteriyorlar. Hale bak geçmişine sahip çıkmayanın geleceği olamaz.
ORTA ASYA'YI DİLİNE DOLAYANLAR, BİLGE TONYUKUK ANITI'NA GİTMİŞLER Mİ
Türk milliyetçiliği adına Orta Asya'yı diline dolayanlar, Bilge Tonyukuk Anıtı' na gitmişler midir? Bugüne kadar Suriyeli kardeşlerimize 5.6 milyar dolar harcadık. Suriye'den Irak'tan gelen misafirlerimiz zorla geri göndermek isteyenlerin milli şeflerinin izinden gitmek istiyor olabilir. Biz kardeşlerine kapıları kapatan değil daha çok birleştiren bir Türkiye olacağız. 140 ülkede yardım faaliyeti yürütebiliyorsak, yanıbaşımızdaki kardeşlerimize kucak açacak imkana da sahibiz.
KARDEŞLERİMİZE ELİMİZİ UZATMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Bugüne kadar Suriye'den gelen misafirlerimiz için harcadığımız meblağ 5, 6 milyar doları buldu. Şimdi buna bile göz dikenler bizim suçlamak için seçim malzemesi haline dönüştürenler var. Allah aşkına bizim töremizde misafire kapı kapatmak var mıdır. Bizim töremizde eldeki imkanı mağdurdan esirgemek var mıdır.
Dünyada bu değerleri yaşamayanlar bu yola tevessül edebilir. Ancak biz bunu yaşatmak durumundayız. Atalarımız 500 yıl önce İspanya'dan kaçan Yahudilere kapılarını açmıştır. Bugün de aynısını yapıyoruz yarın da yapacağız.
MİLLETİMİZ İZİN VERMEZ
Bu insanlar vatandaşlarımızın özbe öz akrabalarıdır. Bugün Suriye ve Irak'tan gelen misafirleri geri göndermek isteyenler Milli Şeflerinin izinden gitmek istiyor olabilirler ama bizim necip milletimiz buna asla izin vermez.
Ana muhalefet partisinin lideri bazı ülkelerde büyükelçimiz yok diyor.
İsrail'de büyükelçimiz yok doğru. Hani şu Filistin'e saldıran İsrail. Yani buraya bir tavır koymayacak mıyız.
Diğer, Suriye. 350 bine yakın insanı katleden bir zalimin ülkesi.
Bir diğeri Mısır. Seçimle iş başına gelmiş hükümeti darbeyle indiren bir ülke.
Bu kadar ciddiyetsiz kendi tarihine kendi coğrafyasına yabancı bir bakış açısı olabilir mi.
Filistin'in değil, İsrail'in, Suriye halkının değil zalimin yanında durmayı dış politika sanıyor.
Libya'da olup bitenden hiç haberi olmadığı o kadar belli ki.
8 yıllık eğitim faciasını diriltme sözü vereceğini bu milletin tarihi için ne yapacaksın onu söyle. Ana muhalefetle bölücü örgütün güdündeki parti el ele vermiş inanç hassasiyetlerini tahrike ederek seçimde sonuç almanın ghayretindeler.
Bakın ne diyor Taksim bizim Kabemizu2026 Kabe Arap'ın olsun Taksim bize yeter diyorlar.
Benim dindar Kürt kardeşlerim inanıyorum ki bu yaklaşıma gereken dersi verecektir. Bizim kutsallarımıza saldıranları ayakta tutmayacaklardır.
Bakın İtalya koalisyonu yasaklayan yasa çıkardı. Bunların vaadi ise koalisyon.