Dolar (USD)
34.12
Euro (EUR)
38.10
Gram Altın
2876.41
BIST 100
9900.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Erdoğan: Biz aklımızı kiraya vermedik

Cumhurbaşkanı Erdoğan Esenler'de Toplu açılış törenine katıldı.
Erdoğan: Biz aklımızı kiraya vermedik
02 Kasım 2014 16:41:00
Cumhurbaşkanı Erdoğan Esenler'de Toplu açılış törenine katıldı.
Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:
"Muharrem ayının tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını, barışa özgürlüğe kurtuluşa vesile olmasını niyaz ediyorum. İstanbul'u Büyükşehir Belediye Başkanı olarak yönetme görevini yaşamıştım. Esenler'in geçmişini, tarihini buranın köy olduğunu bilirim bir İstanbullu olarak. Esenler bizle bugünlere geldi.
111 trilyon yatırım tutarı olan eserlerin Esenler ilçesine hayırlı olmasını diiliyorum 1990'lardan bhu yana buralar hızlı bir dönüşümü bizim zihniyetimizle başladı. Yola devam edeceğiz ilerlemeye devam edeceğiz Muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkmak lafla olmuyor çalışmakla oluyor
İstanbul'da raylı sistem Osmanlı dönemlerinden kalma sistemdi. Biz İstanbul'a gönülden çalıştık ve İstanbul çehresini ve onunla birlikte Türkiye'nin çehresini değiştirmeye çalışıyoruz. Biz İstanbul'un geleceği için aşkla yeni projeler peşinde konuşuyoruz Türkiye 2023 hedefleri doğrultusunda adım adım ilerliyor
İstanbul'da bölgenin yüreğidir Halep'te yıkılan evin önünde ağlayan annenin sesi İstanbul'da yankılanır Bizim Osmanlı bakiyesinde Selçuklu bakiyesinde olanlar karşısında dertlenmemek gibi bir lüksümüz olamaz. Biz güçlü olacağız ki komşularımız da güçlü olsun.
BİZ AKLIMIZI KİRAYA VERMEDİK
Fransa'da verdiğim konferansta Batı medyasının ne kadar büyük asparagas haberlerle Türkiye'yi karaladıklarını gördüm Bir üst akıl bunları farklı yönlendiriyor Şu anda bu Kobani niye bu kadar önemli? Kobani'yi bu kadar önemseyenler Hama'yı Humus'u neden önemsemediler. Türkiye atacağı adımları dikkatli atabilecek kadar bir yönetim kabiliyetine sahiptir. Biz aklımızı kiraya vermedik. Bizim aklımız ve irademiz ipotek altında değildir
Türkiye tarih boyunca mazlumlar için umut ışığıydı bugünde aynı şekilde umut ışığıdır. Büyük devlet refleksiyle olayları izliyor ve müdahelemizi yapıyoruz Belli şablonlarla düşünenler bölgede ne kadar aktif olduğumuzu anlayamazlar
Bazı çevrelerin Kobani üzerinde bu kadar durmuş olmarı çok önemli. Kobani'den çıkan Kürt vatandaşları kimse ağırlamadı onları yediren giydiren Türkiye oldu. Türkiye sınırda olanlar karşısında elinden gelen tüm gayreti gösteriyor
Biz 230 bin çadır kent kurarken Batı bize sadece 200 milyon dolar gönderdi Kardeşlerim oyun içinde oyun var ama hiç merak etmeyin bizimde bir oyunumuz var Allah2ın da oyunu var
Bunlar Kobani üzerinden başka hesaplar içindeler Topraklarımız içinde her türlü kötü niyetli faaliyetleri biliyoruz ve önlemlerimizi aldık
Kobani bahanesiyle yapılan sokak eylemleri bir siyasi partı tarafından yönlendirildi. Ana muhalefet partisi ne yazık ki bu olaylara çanak tuttuİnşalah meclisimizin alacağı yeni kararlarla şidddet eylemlerine karşı önlem alınacak. Vandallığın yağmacılığın önüne geçilecek.
MİLLETİN HİZMETİNDEYİM
Türkiye Cumhuriyeti'nin 12.Cumhurbaşkanı, halkın doğrudan seçtiği ilk Cumhurbaşkanı olarak aynı azim ve sevda ile milletimin hizmetindeyim. Bugün geriye dönüp baktığımızda hamdolsun tüm Türkiye'de İstanbul'da da önemli mesafeler kat ettik.
İSTANBUL İÇİN YENİ PROJELERİN PEŞİNDEN KOŞUYORUZ
Dertli olan bu kadroyu kutluyorum. Aynı hızla milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Biz İstanbul'u büyük bir aşkla, şevkle hizmet ettik. Şimdi İstanbul için yeni projelerin peşinden koşuyoruz.
BÖLGE ÜLKELERDE YAŞANAN SIKINTILAR BURADA HİSSEDİLİR
Bölgemizdeki diğer ülkelerle birlikte çok önemli bir süreçten geçiyoruz. Suriye ve Irak başta olmak üzere, bölge ülkelerde yaşanan sıkıntıların burada etkilerini görmek mümkün. Halep'te yıkılan bir evinin önünde ağlayan annenin sesi İstanbul'da yankılanır. Kardeşlerim biz bir şeye muhtacız. Nedir o? Tek millet, tek vatan, tek devlet.
BATILI BASIN ORGANLARI ASPARAGAS HABER YAPIYOR
Biz güçlü olacağız ki komşularımız da güçlü olabilsin. Paris'e gittim, geldim. Batılı basın organlarının nasıl asparagas haber yaptıklarına şahit olduk. Siz peşmergelere niçin müsaade etmiyorsunuz? Dedim ki müsaade etmediğimizi size kim söylüyor. Şu an da peşmergeler Türkiye toprakları üzerinden Kobani'ye girdi. ÖSO geldi, girdi. Senin daha bunlardan bile haberim yok.
TÜRKİYE MAZLUMLAR İÇİN UMUT IŞIĞIDIR
Türkiye, mazlumlar için umut ışığıdır, güvenli bir ülkedir. Eskiden de böyleydi, şuan da böyledir. Basit düşünenler bölgede ne kadar başarılı ve barışçıl bir yol izlediğimizi göremezler. Irak'ta yaşananları büyük bir dikkatle izliyor. Büyük devlet olma refleksi ile gerekli müdahaleyi yapıyoruz.
BİRLEŞMİŞ MİLLETLER VE BATI NE İŞE YARIYOR
Türkiye sığınmacılar için 4,5 milyar dolar harcadı. Batı sadece 200 milyon dolar yardım gönderdi. Birleşmiş Milletler ve Batı ne işe yarıyor.. Niye sessiz kalıyor. Bir de utanmadan Türkiye sessiz kalıyor diyorlar.
OYUN İÇİNDE OYUN VAR
Oyun içinde oyun var. Onların hesabı varsa bizim de hesabımız var. Sürekli Kobani diyenler sadece şov yaptılar. Ülkeyi kana buladılar. Eğer gerçekten dertleri Kobani ise işte Türkiye'nin desteği ama onlarında derdi başka! Kobani üzerinden başka şeyler peşindeler. Türkiye artık bu oyunlara gelmez, bu oyunlara düşmez.
MGK'DA TÜM MESELELERİ DETAYLI BİR ŞEKİLDE ELE ALDIK
Milli Güvenlik Kurulu'nda bütün meseleleri çok detaylı bir şekilde ele aldık. Topraklarımız içinde ve dışındaki kötü niyetli faaliyerleri biliyoruz. Güvenliğe verdiğimiz önemden fazlasını özgürlükler ve demokrasiye veriyoruz.
ÖLEN KÜRT KARDEŞİM, ÖLDÜREN KÜRT
Kobani yaşasın dediler gittiler Diyarbakır'da Hakkari'de masum insanları katlettiler. Güya Kürt kardeşimin hakkını savunanlar Kürt kardeşime, onun çocuğuna malına zarar verdiler. Ölen Kürt kardeşim, öldüren Kürt. Geleceğe tarih vermeden yürüyeceğiz."