Dolar (USD)
32.58
Euro (EUR)
34.87
Gram Altın
2428.42
BIST 100
9722.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İş bulmak için okunan Er Rafi Esmaül Hüsnası manası ve faziletleri

"Yücelten, yükselten ve şeref veren" anlamına gelen Er Rafi Esmaül Hüsnası'nın faziletleri nedir? Er Rafi Esmaül Hüsnası hangi durumlarda okunur? Er Rafi zikrinin Ebced değeri nedir? İşte İş bulmak için okunan Er Rafi Esmaül Hüsnası manası ve faziletleri
İş bulmak için okunan Er Rafi Esmaül Hüsnası manası ve faziletleri
02 Şubat 2021 17:17:03
"Yücelten, yükselten ve şeref veren" anlamına gelen Er Rafi Esmaül Hüsnası'nın faziletleri nedir? Er Rafi Esmaül Hüsnası hangi durumlarda okunur? Er Rafi zikrinin Ebced değeri nedir? İşte İş bulmak için okunan Er Rafi Esmaül Hüsnası manası ve faziletleri

"Yücelten, yükselten ve şeref veren" anlamına gelen Er Rafi Esmaül Hüsnası'nın faziletleri nedir? Er Rafi Esmaül Hüsnası hangi durumlarda okunur? Er Rafi zikrinin Ebced değeri nedir? İşte İş bulmak için okunan Er Rafi Esmaül Hüsnası manası ve faziletleri...

Er-Rafi Anlamı Nedir?

Er-Rafi, Allah’ın; yücelten, yükselten ve şeref veren olduğunu niteleyen bir esmadır. Bu bağlamda, Allah’ın dilediği insanı diğer kullarından üstün kılma özelliği vardır. O, dilediğini zengin yaparken; dilediğini de yoksulluk ile sınamaktadır. İstediğine iman ve ibadet bahşedip cennete sokmaktadır. İstediği kulunu düştüğünde kaldıran ve yükseltendir. Bu bağlamda, Allah her şeye gücü yetendir, hikmet ve kudret sahibidir.

Er-Rafi esmasının zikri 351 adettir. Zikir saati Güneş, günü Pazar’dır.

Er-Rafi Faziletler Nedir?

Hz. Muhammed bir hadisinde müminlerin sabır gösterdiği zaman Allah katındaki mertebelerinin artacağını söylemiştir. Bu bağlamda Er-Rafi esması da bunun gibi faziletlere erişmek için çekilmektedir. Er-Rafi isminin anlamını bilen kimselere de Allah tarafından değer görmüş diğer kişilere değer vermesi öğütlenmektedir. Er-Rafi esması ile yapılan zikrin faziletleri ise aşağıdaki gibi sıralanmaktadır.

Her gün 1251 kere “Ya Râfi, Ya Bâsit celle celâlühû” zikrine devam eden kimsenin ilmi ve malı artar.

Her gün 5 vakit namazdan sonra 351 kere “Ya Râfi celle celâlühû” zikrine devam edenin rızkı artar, maddi işleri açılır, mesleğinde ve işinde ilerler.

Er- Râfi esmasının önemli bir tesir gücü vardır. Dünya ve ahiret derecelerini yükseltmek isteyenler, halk arasında sevilip sayılmak, şeref ve itibar görmek ve yücelmek, Allah tarafından sevilmek isteyenler bu mübarek ismin etkisiyle istediklerine ulaşabilirler.

Er-Râfi’ ism-i şerifi, maddi ve manevi olarak derecelerin ve rütbenin yükselmesi ve rızkın artması için her gün 351 kere okunur.

Pazartesi veya Cuma geceleri akşam namazından sonra 440 kere Ya Râfi ism-i şerifini okuyan halk arasında heybetli ve güçlü olur.

Sabah namazından sonra 351 kere “Ya Râfi celle celâlühû” zikrine devam eden kimsenin maddi ve manevi dereceleri artar.

Er-Râfi esmasının zikrine devam edip vird edinen kimsenin gam, kasavet ve kederi kalkar.

Zulmünden korkulan bir kimsenin yanına girilmezden önce 70 kere Ya Râfi ism-i şerifini okuyan kimse, o zalimin zulmünden emin olur.

Gece yarısı 351 defa Ya Râfi ism-i şerifini okuyan kimse, gönül rahatlığına ulaşır. Maddi işlerinde kolaylık görür. Rızkı ve malı artar, zenginleşir. Meşru isteklerine kavuşur.

Her türlü işte başarılı olmak, makam ve mevkide yükselmek isteyenler, şeref ve itibar sahibi için Er-Râfi esmasının zikrine devam edilmelidir.

Er-Râfi Esması özellikle işinde yükselmek ve iş bulmak isteyenlerin çokça okuması gereken bir esmadır.