Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Engin Özkoç'tan zamanda yolculuk yaptıran paylaşım

25 Kasım 2022 20:46:25
AK Parti'den önce sabah ezanlarında girilen sıralar, merdivenleri bile aşınmış hastaneler, izdihamda ezilen çocuklar, günlerce ilaç almak için beklenen kuyruklar, eczane nedir bilmeyen nesil… CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un paylaşımı akıllara Kılıçdaroğlu'nun SSK Başkanlığı dönemindeki sağlık sisteminin durumunu getirdi.

AK Parti’nin 20 yıllık kesintisiz iktidarı döneminde tüm alanlarda olduğu gibi sağlıkta da devrim niteliğinde projeler ve yenilikler hayata geçirildi. Hastanelerde yaşanan doktor ve eczane kuyruklarından, dünyaya örnek olan bir modele geçişi başaran AK Parti hükümetlerinin sağlık alanındaki çalışmaları, sınırları aşarak Türkiye’yi uluslararası bir sağlık üssü konumuna da taşıdı.

2002’den önce sağlık sistemi uzun kuyruklarla gündeme gelirken günümüzde vatandaşlar modern hastanelerde diledikleri zaman şifa buluyor. Türkiye, geçen 20 yılda bölgenin sağlık üssü haline geldi.

20 yılda sağlık alanında yapılan devrimleri görmezden gelen CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Yirmi yıllık AKP iktidarı halkı hastaneden randevu alamaz hale getirdi! Hastaneye giden de ya ilaç bulamıyor ya da artan fiyatlar yüzünden ilaç alamıyor. CHP iktidarında vatandaş zamanında muayene olacak, sağlığına kavuşacak." ifadelerine yer verdi.

Özkoç'un paylaşımı akıllara CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun SSK Başkanlığı dönemindeki sağlık sisteminin durumunu getirdi.

Hastaların, bebeklerin, cenazelerin hastanelerde rehin alındığı, fahiş ilaç fiyatlarıyla milletin canından bezdirildiği, Bağ-Kur reçetelerine bazı ilaçların ödemesinin yapılmadığı, diş tedavisinin adeta mümkün olmadığı ilkel bir dönemden bugünlere...