Enerjisa Üretim'in Power MBA'nın ikinci dönemi tamamlandı
Şirketten yapılan açıklamaya göre, program ile enerji piyasaları, üretim teknolojileri, veri analitiği, strateji, finans ve enerjinin geleceğine dair geniş bir içerik sunulurken çalışanların kariyer yolculukları da desteklendi.
Enerjisa Üretim, 2021'de başlattığı profesyonel gelişim programı Power MBA ile kariyerini enerji alanında sürdürmek isteyenlere eğitim fırsatı sunmaya devam ediyor.
81 kişi mezun oldu
Şubatta ikinci dönemi tamamlanan ve 9 ay süren Power MBA programında Enerjisa Üretim çalışanlarının yanı sıra Türkiye ve yurt dışından 4 farklı ülkeden (Hırvatistan, Macaristan, Bulgaristan ve Sırbistan) enerji sektörünün değer zincirinde yer alan özel firma, kamu ve STK çalışanları katılım sağladı.
Yaklaşık 128 saat süren ve yüzde 36 kadın, yüzde 64'ü erkek olan Power MBA'nın ikinci döneminde toplam 81 kişi mezun oldu.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Enerjisa Üretim İnsan ve Kültür Genel Müdür Yardımcısı Ayşegül Gürkale, Power MBA'nın bireysel çabalara ve takım olmaya yönelik heyecan yarattığını belirterek, şunları kaydetti:
"Bu dönemki programı 35 farklı kuruluş ve 5 farklı ülkeden gelen katılımcılarımızla tamamladık. Önümüzdeki yeni dönemde katılımın daha da artacağını öngörüyoruz. Bu dönem, katılımcılar arası ilişki ağını güçlendirmek adına iki kere networking etkinliği düzenledik ve santrallerimizin olduğu farklı noktada buluşmalar gerçekleştirdik. Bu çalışmalar neticesinde ekip ruhu yaratma, ilişki kurma ve aynı sektörün farklı firmalarında çalışan kişiler için çok iyi bir birbirinden öğrenme fırsatı olduğu yönünde geri bildirimler aldık. Tüm bunlara ek, katılımcıların mezun olduktan sonra da kurulan bu güçlü bağı sürdürebilmesi adına Power MBA Alumni programını hayata geçirdik. Alumni ile öğrenme, gelişim ve etkileşim fırsatları sunmaya devam edeceğiz."
Program dört modülden oluşuyor
Program içerikleri Enerjisa Üretim ile Sabancı Üniversitesi EDU Direktörü Dr. Cüneyt Evirgen ve Sabancı EDU Power MBA Program Koordinatörü Murat Kaya ile birlikte tasarlandı.
Dört modülden oluşan eğitim programının ilk 3 modülde enerji kaynakları ve teknolojileri, strateji ve yatırımlar, proje yönetimi, finans, mevzuat, çevre, iklim, sürdürülebilirlik, enerjinin geleceği, enerji depolama ve hidrojen teknolojileri, santral işletme ve bakımı, varlık yönetimi, ticaret, veri analitiği ve dijitalleşme gibi konular işlendi.
Dördüncü modülde ise Enerjisa Üretim uzman çalışanlarının eğitmenliği ile işletme ve teknik konularına yer veriliyor.
Power MBA'nın bir sonraki dönemi ise 28 Nisan'da başlayacak.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.