Dolar (USD)
34.06
Euro (EUR)
37.77
Gram Altın
2797.13
BIST 100
9774.49
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

En uygun Kredi veren bankalar? Kredi oranı hesaplama 2016 Güncel faiz oranları

Artan tüketici taleplerini karşılamak adına bankaların müşterilerine sunduğu kredi seçenekleri hakkında sizlere bilgi verelim. En uygun Kredi veren bankalar hangileri? En uygun Kredi veren bankalar kredi faiz oranları güncel oranları 2016 haberimiz detayında. En uygun Kredi veren bankalar? Kredi oranı hesaplama 2016 Güncel faiz oranları.
En uygun Kredi veren bankalar? Kredi oranı hesaplama 2016 Güncel faiz oranları
15 Temmuz 2016 13:12:00
Artan tüketici taleplerini karşılamak adına bankaların müşterilerine sunduğu kredi seçenekleri hakkında sizlere bilgi verelim. En uygun Kredi veren bankalar hangileri? En uygun Kredi veren bankalar kredi faiz oranları güncel oranları 2016 haberimiz detayında. En uygun Kredi veren bankalar? Kredi oranı hesaplama 2016 Güncel faiz oranları.

En uygun Kredi veren bankalar? Kredioranı hesaplama 2016 Güncel faiz oranları merak edilen faiz oranları burada. İşte En uygun Kredi veren bankalar? Kredi oranı hesaplama 2016 Güncel faiz oranları.Son zamanlarda kredilere olan rağbet faiz oranlarındaki düşüşler ve artışlar yakından takip ediliyor çünkü herkes bütçesine uygun konut kredisi faizleri ve oranları hangi bankalarda düşük takip ediyor. Vatandaşlar için en önemli olan banka kredisi faiz oranları hakkındaki bilgiler oluyor. En çok rağbet gören krediler ise taşıt kredisi, konut kredisi ve bireysel kredidir. En çok konut kredisi ve taşıt kredisinde artış yaşanıyor. Merkez Bankası her ay faiz oranlarını gözden geçirerek tüketiciler için talebin ilerleyen günlerde nasıl olacağı konusunda yeni yöntem arayışlarında da bulunuyor. Konut kredisinde kümülatif olarak değişimin %10 civarında olduğu ve geçen yıl aynı dönemce %19 büyüdüğü belirtiliyor. Bu ise krediler %10 olarak büyüdü, Nisan ve Mart Ayı'nda yaşanan hareketlilikten sonra durağanlaşan kredilerin yıl içerisinde tekrar hareketleneceği düşünülüyor. Kredi faiz oranları arasında yapıkredi kredi türüne göre farklı faiz oranları belirlemektedir. Bireysel kredi de faizler bayramın yaklaşması ile %1.23 oranında olurken, taşıt kredilerinde bu oranın %1.30 - 1.35 arasında olduğu belirtiliyor. İhtiyaç kredileri ise %1.43 oranındadır. Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir piyasaların sıkıntılı olduğunu belirtti ve "Bu durgunluğu cesaretli adımlar atarak aşabiliriz. Başka türlü aşılamaz. Vatandaşlar, faiz oranının yüzde 1'in altına düşmesini bekliyor. Bu yüzden de durgunluk hakim. Bu bankalar çok enteresan derecede iş birliği yapmışcasına faiz indirimine direniyorlar. Ne kadar direnecek, bu da belirsiz. Bankalar da harekete geçmeli artık ve sisteme uymalı. Üst bandı yukarıdan aşağıya indirerek yapılan bu güzel hamleler tek başına tüketiciye yansımaz. Bence bankalar buna daha fazla direnemeyecek. Onlar da indirime gidecek. Kredi vermeye onların da ihtiyacı var. Birkaç tanesi aşağıya çekmeye başlarsa devamı gelir. Ayrıca TCMB faiz indirimine devam edecek. Yıl sonuna doğru konut kredisi faiz oranları yüzde 0,90'ların altına inecektir. " dedi. Bankalar şu sıralarda kredi faizlerinde ki düşüşün kesinlik kazanmasını bekliyor. Emlak Komisyon Başkanı Hatice Kolçak da faiz indiriminin tüketicide heyecana neden olduğunu söyledi ancak ev alacakları acele etmemeleri gerektiğini de söyledi. Konut kredisi faiz oranları düşecek mi sorusunun detayları Ajanshaber.com'da.

KONUT KREDİSİ İÇİN İNDİRİM HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR

Birçok kişi ev sahibi olmak için ilk olarak kredi çekmeyi planlıyor. Krediler için en uygun dönem ise yaz ayları olarak biliniyor ve yeni kampanyalar yapılıyor. Kampanyaların belirlenmesinde dünyadaki ekonomik koşullar da etkin rol oynuyor. Döviz artışının çok olduğu dönemlerde konut fiyatlarında da artış oluyor. Bu yüzden birçok kişi kredi faizlerinin düşmesini bekliyor. Konut kredisi faizlerinin düşüşü için çalışmalar sürerken, düşeceği tarih için kesin bir bilgi verilmiyor.

KONUT KREDİSİ FAİZLERİ DÜŞECEK Mİ?

Konut kredisi faizleri düşecek mi sorusu ev almak isteyenler tarafından sık sık soruluyor. Son üç ay içerisinde bu faiz oranlarında yedi puanlık artış oldu. 2015 yılından 2016 Ocak Ayı'na kadar % 0,07 artarak %1,10'a çıktı ve %0,08'lik değişim yaşadı. Konut kredisi hesaplama işlemleri yapılırken en çok bu bilgiler göz önünde bulunduruluyor. Konut kredisi talep eden vatandaşlar 2015 Ekim ayında yaklaşık 174 bin Lira geri ödedi, 2016 Ocak ayında geri ödeme yaklaşık 180 bin Lira oldu. Bu kredi için ipotek şartı ile veriliyor ve tamamı ödendiği zaman ipotek işlemi kalkıyor. Konut kredisi limiti uygulanarak verilen kredilerde alınacak olan konutun %20'sinin peşin ödenmesi gerekiyor. Eğer bu %20'lik krediyi peşin öderseniz %80'ine konut kredi alabilirsiniz ayrıca sabit faizli konut kredileri %2 erken ödeme cezasına tabidir. Bir de banka kredisi alırken dikkat edilmesi gereken konu değişkenli faizli kredilerdir. Değişken faizli konut kredisi belirlenen bir endekse göre, konut kredisi taksidine uygulanan faizin de değişmesi anlamına gelir. Bu kredi de faiz değişkenlik riskini kredi alan kişiye yansıtılır bu yüzden değişken konut kredisinin faiz oranı düşüktür ama yine de konut kredisi alırken önce faiz oranlarını takip etmek gerekmektedir. Bu kredi türünde 120 ay vade kullandırılmakla birlikte,180-240 aya kadar da bu kredi ürününden faydalandırabilen farklı bankaların seçenekleri mevcuttur. Konut kredisi 2016 yılının Şubat Ayı'nda geçen yıla göre %7 arttı. Ocak ayında 84.556 adet olan konut satışı, şubat ayında 101.703'e yükseldi. Kredi ile ev alırken %1.8 ya da 18 oranında KDV ödeniyor. Eğer ödenmezse banka eve el koyuyor ve arttırma yöntemi ile satılıyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun rakamlarına göre konut satın alanların bankalara olan borcu 146 milyar lirayı geçmiş bulunuyor ve sorun kredi borcunu ödeyemeyenler tarafından oluşuyor. Vatandaşlar eğer evi nakit para ile alıp satsaydı sadece 72 bin KDV ödeyecekti fakat ikinci kez satışta KDV olmayacaktı. Konut kredisini ödeyemeyenlerin sayısı az da olsa bu rakan ilerleyen günlerde artabilir ve birçok kişinin mağdur olmasına neden olabilir. Konut satışları geçen yıla göre Nisan sonundan sonra %1,61 oranında azaldı. Merkez Bankası faiz indirimi gündemde olduğu için bunun faiz oranlarına da yansıyacağı ve bununda tüketiciyi harekete geçirerek konut alımlarında artışa neden olacağı düşünülüyor. Bireysel kredi ve ihtiyaç kredisi taleplerinin seyrini tahmin edebilmek için Banka Kredileri Eğilim, Tüketici Eğilim Anketi gibi çeşitli anketlerden faydalanılıyor, ayrıca talepler arttıkça internet üzerinden yapılan araştırmalar da aynı oranda artıyor. 2016 Nisan ayı konut kredisi oranlarında ciddi bir değişiklik yok fakat ekonomik ve siyasi gündemden etkilenen faizlerin %1'in altında olması bekleniyor.

DALGALANMALAR OLUMSUZ ETKİLİYOR

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, konut sektöründeki faiz oranlarının hassas olduğunu söyledi ve taleplerin gerçekleşmesine olanak sağlayacağını belirtti. Durbakayım faizlerdeki dalgalanmaların satın alma sürecini olumsuz etkilediğini de söyledi. Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Melih Tavukçuoğlu ise "İsteğimiz ve beklentimiz faiz oranlarının yüzde 1'in altına inmesidir. Ancak bunun için TCMB, yarım puan daha faiz indirimi yapmalı." dedi. Bankalar 15 Nisan'da ticari kredi faizlerini %15.08'den %13.37'ye indirmiş ve bir önceki haftada aynı kredi faizini %0.43 düşürmüştü. Nisan ayının ilk yarısında kredi faizlerinde oluşan toplam indirim 2.14 puanı buldu.

BANKA KREDİSİ FAİZ ORANLARI SON DURUM

En çok banka kredisi her zaman bireysel kredi, konut kredisi, ihtiyaç kredisi, tüketici kredisi, otomobil kredisi olarak veriliyor. Merkez Bankası'nı yapacağı toplantıda faiz indirme olasılığı bekleniyor ve bankacılar birkaç ay içerisinde konut kredisi faizlerinin %1'in altına ineceğini düşünüyor. Yeni başkan Murat Çetinkaya yönetiminde gerçekleşecek olan Nisan ayı Para Politikası Kurulu'ndan faiz indirimi kararı çıkması beklenirken faiz koridorunun üst bandında 0.50 puan mı yoksa 0.75 puan mı olacağı tartışılıyor. Bu yüzden banka kredi faizleri düşer mi sorusu son günlerde çok sorulmaya başlandı. 2007-2015 verilerine göre ihtiyaç ve konut kredileri aynı oranda talep gördü. Banka kredileri arasında 1 Kasım da yapılan seçimlerden sonra faizlerde yaşanan düşüşün konut kredilerine etkisi büyük olmuştu. Bankalar yaptığız kredi başvurunuza göre ve kendi kriterleri doğrultusunda talebinizi değerlendirmeye alır. Her vatandaşın gelir durumu ve ödeme geçmişi gibi kriterler baz alınarak oluşturulur. Kişilerin kredi notu bu işlemde oldukça önemlidir fakat kredi notunu bankalar arası farklılık göstermektedir. Kredi başvurularında ilk dikkat edilen gelir durumunuz ve borç ödeme geçmişinizdir. Evli iseniz eşinizin, aileniz ile beraber yaşıyorsanız anne, baba veya kardeşlerinizin gelirlerini ve sahip olunan arsa, dükkan, araba bilgileriniz ile bankaya müracet etmeniz gerekmektedir. Kimlik bilgileri ile kolaylıkla halledilen kredi alma işlemi için kredi türüne göre belge ve bilgiler istenmektedir. Kredilerin yüksekliği ve kredilerin kullanımındaki artış faizlerdeki düşüşün en fazla piyasada etkili olmasına yol açıyor. Önceden zar zor verilen krediler günümüz koşullarında her bütçeye göre kolaylıkla verilebiliyor. Ülkemizde tüm bankalar tüketicilerine sunmuş olduğu taşıt ve konut kredilerini, hazırladığı ödeme plana göre; aylık ödeme, toplam ödeme, faiz ve anapara ödemesi gibi bir çok özellikte sunmaktadır. Kredi alınırken her ne kadar kolaylıklar sağlansa da burada ihtiyaç sahiplerini ilgilendiren kısım kredinin geri ödeme koşullarıdır. Konut kredisi 2016 yılında faiz oranları düşerse büyük ilgi göreceği belirtiliyor.

BANKA KREDİ FAİZLERİ HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

BİREYSEL KREDİ HAKKINDA DETAYLI BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN

BANKA KREDİSİ NASIL ALINIR?

En çok banka kredisi her zaman bireysel kredi, konut kredisi, ihtiyaç kredisi, tüketici kredisi, otomobil kredisi olarak veriliyor. Bu yüzden banka kredisi nasıl alınır sorusu çok sorulmaya başlandı. 2007-2015 verilerine göre ihtiyaç ve konut kredileri aynı oranda talep gördü. Banka kredileri arasında 1 Kasım da yapılan seçimlerden sonra faizlerde yaşanan düşüşün konut kredilerine etkisi büyük olmuştu. Bankalar yaptığız kredi başvurunuza göre ve kendi kriterleri doğrultusunda talebinizi değerlendirmeye alır. Her vatandaşın gelir durumu ve ödeme geçmişi gibi kriterler baz alınarak oluşturulur. Kişilerin kredi notu bu işlemde oldukça önemlidir fakat kredi notunu bankalar arası farklılık göstermektedir. Kredi başvurularında ilk dikkat edilen gelir durumunuz ve borç ödeme geçmişinizdir. Evli iseniz eşinizin, aileniz ile beraber yaşıyorsanız anne, baba veya kardeşlerinizin gelirlerini ve sahip olunan arsa, dükkan, araba bilgileriniz ile bankaya müracet etmeniz gerekmektedir. Kimlik bilgileri ile kolaylıkla halledilen kredi alma işlemi için kredi türüne göre belge ve bilgiler istenmektedir. Kredilerin yüksekliği ve kredilerin kullanımındaki artış faizlerdeki düşüşün en fazla piyasada etkili olmasına yol açıyor. Önceden zar zor verilen krediler günümüz koşullarında her bütçeye göre kolaylıkla verilebiliyor. Ülkemizde tüm bankalar tüketicilerine sunmuş olduğu taşıt ve konut kredilerini, hazırladığı ödeme plana göre; aylık ödeme, toplam ödeme, faiz ve anapara ödemesi gibi bir çok özellikte sunmaktadır. Kredi alınırken her ne kadar kolaylıklar sağlansa da burada ihtiyaç sahiplerini ilgilendiren kısım kredinin geri ödeme koşullarıdır.

BANKA KREDİSİ FAİZ ORANLARI 2016

DenizBank Kentsel Dönüşüm Kredisi %1,19 = 3 Ay-120 Ay
Garanti Bankası Sabit Faizli Mortgage %1,24 = 3 Ay-240 Ay
HSBC Mortgage Kredisi %1,25 = 3 Ay-120 Ay
Akbank Konut Kredisi Kampanyası %1,25 = 3 Ay-120 Ay
Türkiye İş Bankası Ev Kredisi %1,25 = 3 Ay-120 Ay
Garanti Bankası %2 Peşin Faizli Kiracıya Mortgage %0,86 3 = Ay-240 Ay
Fibabanka Güzel Evim Konut Kredisi %1,05 = 3 Ay-120 Ay
Finansbank Konut Kredisi %1,13 1 = 3 Ay-180 Ay
Halkbank Canım Evim Konut Kredisi %1,13 = 3 Ay-180 Ay
Ziraat Bankası BİZ Ürün Paketi Konut Kredisi %1,14 = 3 Ay-120 Ay
DenizBank Enuygun'a Özel Konut Kredisi %1,14 = 3 Ay-300 Ay
Vakıfbank Sonbahara Özel Konut Kredisi Kampanyası %1,15 = 3 Ay-120 Ay
ING Bank Konut Kredisi %1,18 = 3 Ay-120 Ay

KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI MAYIS AYINDA DÜŞÜŞE GEÇTİ

Konut kredisi faiz oranları Mayıs Ayı'nda diğer aylara göre %0,02 oranında düşüş gösterdi. Son günlerde siyasette yaşanan değişiklikler daha büyük oranda olmadıkça henüz %1'in altına düşmesi beklenmiyor. En uygun faiz oranlarının bu ayda %1,05 oranında olduğu belirtildi. Tüketicilerin en çok kullandığı kredilerden olan konut kredisi ise bütün bankalarda ortalama olarak %1,18 oranında olduğu belirtildi. ICBC Turkey %1,05 oranında, Türk Ekonomi Bankası (TEB) %1,11 oranında, Fibabanka %1,10 oranındadır. Faiz oranları ilerleyen günlerde değişerek farklılık gösterebilir.

"NEMA ORANLARI 2015'E GÖRE DÜŞÜK"

Konut kredisi ile ilgili Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Genel Başkan Yardımcısı ve Emlak Komisyonu Başkanı Hatice Kolçak ipotekli olarak yapılan alımlarda azalma olduğuny söyledi ve kredi nema oranlarının düşmesi gerektiğine dikkat çekti. Ayrıca "Faiz oranları bir türlü düşmediğinden ev satışları menfi etkileniyor. İkinci elde ev alımı yapacak tüketici talebi daimi öteleniyor. İpotekli satışlarda her geçen ay ağırbaşlı bir azalma yaşanıyor." dedi. Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİDER) Başkanı Melih Tavukçuoğlu ise yaptığı açıklamalarda konut kredilerinin nema oranlarının %60'a kadar düştüğünü belirtti. "Tüm bankaların ev kredisi nema oranlarını incelediğimizde 120 ay vadelilerde nema oranı yüzde 1,05 olarak gerçekleşiyor. Ortalama nema ise yüzde 1,18. Konut kredi faizleri çok yüksek. Son 3 ayın ortalamasına baktığımızda nema oranları 2015 geneline göre düşmüş. Ancak ev alıcısı için ve umumi nema indirimlerine bakıldığında bu düşüş çok ufak. Konut sektörü için deyim yerindeyse ölü bir sezona giriyoruz. Ramazan ayı, yaz tatili... Ülkemizin içinde bulunduğu vaziyet da satışları menfi etkiliyor. Nisan ayında ev satışlarının düşmesinde yüksek ev kredisi nema oranlarının etkisi mevcut. Tüketiciler bundan çekinip ev almaya yanaşmıyor. Konut satışlarını hızlandıracak en mühim adım, nema oranlarının yüzde 1'in altına düşmesidir. Zaten markalı ev projesi gerçekleştiren büyük inşaat firmaları ve hatta butik projeler üreten yap-satçılar, tüketicilere kendileri finansman sağlayarak büyük kolaylıklar sunuyor. Fakat bunu sağlayacak asıl kuruluş, bankalardır. Faizlerin düşmesiyle ev satışlarında ağırbaşlı bir artış laf konusu olacaktır." dedi. Banka kredi faiz oranlarının ilerleyen günlerde düşüp düşmeyeceği ile ilgili ise henüz bir açıklama gelmedi.

GAYRİMENKUL ALINMAMALI MI?

Son günlerde faizlerdeki sınırın %1 oranının üzerinden olmasından dolayı birçok kişi faiz indirimi olmasını bekliyor. Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun "Faiz oranlarının yıllık yüzde 10'u geçmemesi, aylık 0.80 u2013 0.85 aralığında olması lazım. Yıllık faiz oranları çift haneli olduğu zaman getirisine göre bakıldığında ömür boyu kredi faiziyle geçecek demektir. Yatırımcı, 20 - 25 yılda dönen bir gayrimenkulü alırken faize gelirinden daha fazla para öderse o zaman gayrimenkul almasının bir anlamı yok." dedi.

KONUT SATIŞLARI YIL İÇERİSİNDE TEKRAR ARTABİLİR

Konut kredisinde kümülatif olarak değişimin %10 civarında olduğu ve geçen yıl aynı dönemce %19 büyüdüğü belirtiliyor. Bu ise krediler %10 olarak büyüdü, Nisan ve Mart Ayı'nda yaşanan hareketlilikten sonra durağanlaşan kredilerin yıl içerisinde tekrar hareketleneceği düşünülüyor. Konut satışları geçen yıla göre Nisan sonundan sonra %1,61 oranında azaldı.

TAŞIT KREDİSİ İÇİN KREDİ NOTU ÖNEMLİ

Bir diğer tercih edilen banka kredisi ise taşıtlara verilen kredilerdir. Eğer kredi notunuz sorun teşkil etmiyorsa taşıt kredisi de kolaylıkla alınabiliyor. Geri ödeme koşulları bu kredi türünde oldukça önemlidir ve taşıt ile ilgili bir uzman görüşü alınmalıdır. İkinci el arabanın ekspertiz incelemesi yetkili kişi veya kurumlara yaptırılmalı, genel bakım bilgileri alınmalıdır. Çünkü araba alımı yapılırken ihtiyaca göre değilde dış görünüşe ve güçlü özelliklerine göre alınır. Bu da ilerleyen zamanlarda sorunlara yol açabilir ve aracın ömrü uzun süreli olmaz. İkinci el aracınızı kullanacağınız koşulları, sahip olmasını istediğiniz ve ihtiyaç duyduğunuz özelliklere göre seçip bu seçimler doğrultusunda karar vermelisiniz. Kriterlerinize uygun bir araç seçmeyip doğruca galeriden alınacak bir araç yanlış olacaktır, bu yüzden almayı düşündüğünüz aracı internetten araştırıp piyasa fiyatı, teknik özellikleri gibi bir çok bilgi aldıktan sonra kredi almak en doğrusu olacaktır. Sonrasında ise en önemli nokta arabaya ayrılacak bütçenin miktarıdır çünkü bankalar ve kredileri aylık ödeme üzerinde yoğunlaşır.