Dolar (USD)
34.12
Euro (EUR)
38.10
Gram Altın
2876.41
BIST 100
9900.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Emperyalist darbe

Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Genel Başkanı Salih Turhan, 28 Şubat Postmodern Askeri Darbesinin, Türkiye ile ABD, AB ve İsrail arasındaki stratejik ortaklığın teminatı için yapıldığını söyledi. İslam Coğrafyasında yaşanan olaylara sessiz kalan Birleşmiş Milletlere ise 'aksesuar' benzetmesi yaptı.
Emperyalist darbe
08 Eylül 2013 00:00:00
Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Genel Başkanı Salih Turhan, 28 Şubat Postmodern Askeri Darbesinin, Türkiye ile ABD, AB ve İsrail arasındaki stratejik ortaklığın teminatı için yapıldığını söyledi. İslam Coğrafyasında yaşanan olaylara sessiz kalan Birleşmiş Milletlere ise 'aksesuar' benzetmesi yaptı.

SEMA BAYRAM / ANKARA

Anadolu Gençlik Derneği 39.Dönem Bölge ve Şube Başkanları ilk toplantısını yoğun bir katılımla Genel Merkez toplantı salonunda gerçekleştirdi.

Toplantıda konuşan Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Genel Başkanı Salih Turhan, ODTÜ'de yaşanan olayların kabul edilemez olduğunu ifade etti.

AGD Genel Merkez'de gerçekleşen toplantıda Turhan, Suriye konusuna değindi. Suriye'de yaşanan sıkıntılı süreçten dolayı büyük üzüntü içerisinde olduklarını ve bu sıkıntının arkasında İsrail'in olduğunu belirten Turhan, ''Şimdi her iki Suriyeliden biri mülteci durumuna düşmüştür. Mısır'da seçimle iş başına gelen Mursi'nin darbe ile devrilmesine seyirci kalınmış hatta destek olunmuştur. Tüm bu sıkıntılar yaşanırken Birleşmiş Milletler bir aksesuar gibidir. NATO, İsrail'in güdümündedir. İsrail her zaman olduğu gibi küstah ve şımarıktır'' değerlendirmesini yaptı.

28 Şubat emperyalistlerin tezgahı

28 Şubat Postmodern askeri darbesinin, Türkiye'nin ABD, AB ve İsrail ile olan stratejik ortaklığının teminatı için yapıldığını kaydeden Turhan, "28 Şubat süreci ABD, AB ve İsrail ile stratejik ortaklığı korumak adına iletilmiştir. Stratejik ortaklıktan vazgeçilmediğine göre olup bitenler ne anlam taşımaktadır? Durum gayet nettir. Üzerinde fazlaca konuşmaya gerek yok'' ifadelerine yer verdi.

ODTÜ'deki çirkin saldırı kabul edilemez

Kayıt döneminde ODTÜ'de yaşanan çirkin saldırıya da değinen Turhan, ''ODTÜ'de başörtülü öğrencilere marjinal bir grubun yaptığı taciz elbette kabul edilemez. Bu kişiler insan haklarına dair duyarlılıktan, insanların temel hak ve hürriyetlerine dair saygıdan nasiplerini almamışlardır. Bu mesele karşısında resmi makamlara düşen ise konuşmak yerine Müslüman hanımlara her kurumda ve alanda başörtüsü serbestu00eesi veren düzenlemeleri yapmak gerekir.'' dedi.

BM İslam coğrafyasına bir fayda getirmemiştir

Müslümanların iyinin, doğrunun, faydalının ve adil olanın tesisi gayretinde olmaması durumunda yeryüzünün fesada boğulacağını, nesil ve ekin bozulacağı, dökülen kanın, akan gözyaşının, yitirilen insanların hesabının tutulmayacağını belirten Turhan, '' Birinci Dünya Savaşı'nın akabinde uluslararası ilişkilerde sözde barışı ve güveni sağlamak, adaleti ve onuru korumak amacıyla kurulan Milletler Cemiyeti bir yandan insan haklarından dem vururken diğer taraftan sömürgeciliğe çanak tutmuş, İkinci Dünya Savaşı'na giden yolun adeta hazırlayıcısı olmuştur" diye konuştu. İkinci Dünya Savaşı'nın, Filistin topraklarının İsrail tarafından işgaline zemin hazırladığını ifade eden Turhan, "İkinci Dünya Savaşı'nın akabinde kurulan Birleşmiş Milletlerin ise zaten ABD, İngiltere, Fransa, SSCB ve Çin'in ayrıcalıklı bir statüde olmasıyla en başından itibaren eşitliksizlik üzerine bina edildiği aşikardır'' dedi.