Dolar (USD)
32.51
Euro (EUR)
34.50
Gram Altın
2490.31
BIST 100
9548.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

EMEKLİ MAAŞI ZAMMI NE KADAR OLDU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamalar sonrası emekli maaşı zammı ne kadar oldu? sorusu hız kazandı. En düşük emekli maaşı 7 bin 500 lira oldu.
EMEKLİ MAAŞI ZAMMI NE KADAR OLDU?
23 Mart 2023 14:29:20
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamalar sonrası emekli maaşı zammı ne kadar oldu? sorusu hız kazandı. En düşük emekli maaşı 7 bin 500 lira oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamalar sonrası emekli maaşı zammı ne kadar oldu? sorusu hız kazandı. En düşük emekli maaşı 7 bin 500 lira oldu.

Geçtiğimiz aylarda yapılan güncellemelerle hem asgari ücret tutarında hem de emekli maaşlarında değişiklik yapılmıştı. Asgari ücret 5 bin 500 lira iken yapılan yeni düzenleme ile 8 bin 506 olarak belirlendi. En düşük emekli maaşı tutarı ise 5 bin 500 liraya yükselmişti. Ancak enflasyon oranlarında yaşanan değişiklikler emekli maaşının yetersiz kalmasına neden oldu. Vedat Bilgin konuşmasında bu rakamı günümüz şartları için yetersiz gördüğünü belirterek tutarlarda güncelleme olabileceğini duyurdu. Bakan Bilgin emekli maaşı zammı ve bayram ikramiyesi için çalışmalar yaptığını ve son kararın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verileceğini de açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı bir canlı yayında son dakika gelişmesi olarak emekli maaşı tutarında yapılan güncellemeyi aktardı. En düşük emekli maaşı tutarının 7 bin 500 liraya yükseleceği müjdesi vatandaşlara Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verildi.

emekli maaşı_f4701122d9b03f8c54a8c854a59ca247.jpg

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI TUTARI BELLİ OLDU

Emekli maaşı ve bayram ikramiyeleri hakkında yapılan açıklamalardan sonra en düşük emekli maaşı tutarı belli oldu. Bakan Bilgin, günümüz koşulları ve enflasyon oranlarını dikkat alarak en düşük emekli maaşı tutarında uygulanan taban fiyatların yetersiz olduğu görüşünü vatandaşlarla paylaşmıştı. Ayrıca ülkemizde yaşanan ve Asrın Felaketi olarak anılan depremlerin ardından emekli maaşında iyileştirme yapılacağını duyurmuştu. Ayrıca Bakan Bilgin açıklamasında “ "İnanıyorum ki emeklilerin beklediği, onların daha rahat nefes alacağı önerilerimizin de Sayın Cumhurbaşkanı'mız tarafından olumlu değerlendirileceğini ümit ediyorum. Tahmin ediyorum bu çalışma bütün emeklilerin hayatında ciddi bir rahatlama sağlayacaktır." ifadelerine de yer vermişti. Yapılan açıklamalardan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı canlı yayında en düşük emekli maaşına yönelik açıklama yaptı. Erdoğan açıklamalarında; ''Emeklilerle ilgili çalışmamızı yaptık ve bu rakamı da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız, Hazine ve Maliye Bakanlığımızla yaptık. Açıklamak yine bana kaldı. Bu akşam buradan güzel müjdeyi vermiş olayım. Bunu 7 bin 500 lira olarak bu akşam buradan açıklamış oluyoruz. Hayırlısı olsun.'' ifadelerini kullandı. Dolayısıyla 5 bin 500 lira bandında seyreden en düşük emekli maaşı 2 bin lira yükselerek 7 bin 500 liraya ulaştı.

emekli zammı_d32141f553cd585064e50d4a4210acf6.jpg

ZAMLI EMEKLİ MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?

Yapılan açıklamalardan sonra zamlı emekli maaşları ne zaman yatacak? sorusu gündeme gelmeye başladı. Emekli maaşını zamlı almak için bekleyen vatandaşlar hangi tarih aralığında tutarın hesaplarına aktarılacağını araştırmaya başladı. Emekli zammı sonrası arama motorlarına yönelen vatandaşlar emekli maaşının zam oranının ne kadar olduğunu da öğrenmek istiyor. Yüzde 36 oranının üzerinde yapılan zam ile emekli maaşı en düşük 7 bin 500 liraya çıktı. 5 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya yükselen emekli maaşı tutarlarının hesaplara aktarılması için henüz net bir tarih mevcut değil. Ancak zamlı emekli maaşlarının bayram haftası emeklilerin hesaplarına aktarılması bekleniyor.