Dolar (USD)
34.11
Euro (EUR)
38.10
Gram Altın
2857.22
BIST 100
9940
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Emeğin temsilcileri Kütahya'da buluştu

Memur-Sen, 1 Mayıs'ı ilk toplu sözleşmenin yapıldığı yer olan Kütahya'da kutladı. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın,' 1 Mayıs'ta; Birlik mayasının yüreklere çalındığı, kardeşlik harcının inançla karıldığı, beylikten devlete geçiş kararının alındığı diyardayız" dedi.
Emeğin temsilcileri Kütahya'da buluştu
02 May 2017 09:55:00
Memur-Sen, 1 Mayıs'ı ilk toplu sözleşmenin yapıldığı yer olan Kütahya'da kutladı. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın,' 1 Mayıs'ta; Birlik mayasının yüreklere çalındığı, kardeşlik harcının inançla karıldığı, beylikten devlete geçiş kararının alındığı diyardayız" dedi.

EZGİ ÇELİKKÜTAHYA

Türkiye'nin en büyük emek hareketi olan Memur-Sen, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü tarihte, ilk toplu sözleşmenin yapıldığı yer olan Kütahya'da kutladı. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın," 1 Mayıs'ta; Birlik mayasının yüreklere çalındığı, kardeşlik harcının inançla karıldığı, Tarihte, ilk toplu sözleşmenin yapıldı yer olan Kütahya, kamu görevlilerinin ilk toplu sözleşmesini imzalayan Memur-Sen'i, Memur-Sen'lileri bağrına basıyor" dedi.

Kadrolu istihdam mutlak isteğimiz

Toplu sözleşmede tekliflerimiz kazanıma dönüşmeli" diyen Yalçın, taleplere ilişkin şunları söyledi: "Kadrolu istihdam mutlak isteğimiz! İş güvencesi kırmızıçizgimiz! 4/B'lilerin, 4/C'lilerin kadroya geçirilmesi en büyük hedefimiz. Amalı, fakatlı cümlelere tahammülümüz yok artık. Kamuda görev yapan taşeron işçilerin, memur işi yapıp, işçi kadrosunda bulunanların, beklentilerinin zamana yayılmasını, üzerinde çalışılmasını değil, atılan imzaya sadık kalınmasını, kadroya geçiş vaadinin toplu sözleşmeyle imza altına alınmasını isteyeceğiz. Ekonomik gelişmişlikten, refah artışından pay isteyeceğiz" dedi.

Emeğin itibarını zedeliyorlar

Yalçın, "1 Mayıs'ta; Birlik mayasının yüreklere çalındığı, kardeşlik harcının inançla karıldığı, beylikten devlete geçiş kararının alındığı diyardayız. Tarihte, ilk toplu sözleşmenin yapıldığı yer olan Kütahya, kamu görevlilerinin ilk toplu sözleşmesini imzalayan Memur-Sen'i, Memur-Sen'lileri bağrına basıyor" dedi. 1 Mayıs'ı emeğin hakkını haykırmak yerine kışkırtma ve provokasyon fırsatı olarak görenlerin olabileceğine dikkat çeken Yalçın, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Kan, vandalizm, anarşizm üzerinden emeğin itibarına, dayanışma zeminine zarar verip, meydanları germek isteyenler olabilir. Biz paylaşmanın, hakça bölüşmenin erdemini anlatma derdindeyken çatışmanın, restleşmenin tezgahını kurmaya, yakmaya, yıkmaya, kırmaya, dökmeye odaklananlar olabilir. Haklarımızı artırmanın, kazanımları çoğaltmanın, çalışma şartlarını insanileştirmenin peşine düşmek yerine geçmişin acıları üzerinden zihinleri bulandırmaya yeltenenler olabilir. Marjinal gruplar 1 Mayıs'ı Taksim'e çıkma ayini görebilir.

Faili meçhul aydınlansın

"Buradan 1 Mayıs vesilesiyle, hükümete ve siyasi partilere sesleniyorum" diyen Yalçın, şu çağrıda bulundu: "1 Mayıs 1977 olaylarını aydınlatacak Meclis Araştırma Komisyonu kurun, faili bulun, 1977 üzerinden alanları gerenlerin sermayelerini de ellerinden alın. Kim yaptı, kimler kan akıttı ise ortaya çıkarın. Gözyaşı dökenler ile kan dökenler birbirinden ayrılsın. Faili meçhul aydınlansın.

İş Güvencesi Kırmızı Çizgimiz

İş güvencesinin kırmızı çizgileri olduğunun altını çizen Yalçın, "Kütahya Zafer Meydanı'ndan bir kez daha deklare ediyoruz; iş güvencesi Memur-Sen'in kırmızıçizgisidir. Emek ve Dayanışma Günü'nde bir kez daha haykırıyoruz: Çalışma mevzuatı üzerinde restorasyona evet, iş güvencesini deformasyona hayır. İş güvencesine; dokunulmasına da, iş güvencesinin yıpratılmasına da, bunun üzerinden kamu görevlilerinin hedef gösterilmesine de seyirci kalmayız" dedi.

Kazanan Türkiye Oldu

16 Nisan'da yapılan ve yüzde 51.4 "Evet" tercihiyle sonuçlanan referandumu değerlendiren Yalçın, şöyle konuştu: "16 Nisan'daki Evet sadece yerel vesayeti bitirmedi. Küresel vesayetin fay hatlarını da titretti. Evet'ler sadece Anayasayı değiştirmekle kalmadı, Küresel çetelerin, içimizdeki lejyonerlerin kirli tezgahlarını da bozdu. Referandum sürecinde içeride kurulan tezgahları, dışarıda yürütülen kirli kampanyaları, ihanette ve bölücülükte ortaklığı hepimiz gördük. Almanya ve Hollanda'nın ırkçı tavrını, demokrasi kisveli faşizmini müşahede ettik. Terör örgütlerine sahne kuranları, Cumhurbaşkanına, Bakanlarına, milletvekiline engel çıkaranları, Türkiye'ye kin ve nefretini kusanları hem milletimiz hem de tarih kaydetti.

Şehitler için ölü denilemez

15 Temmuz direnişinde 4 şehit veren Memur-Sen üyelerini de anan Yalçın, "15 Temmuz'da FETÖ'nünmankurtlarına, Pensilvanya'nın haydutlarına had bildiren, 27 gün, 27 gece milli irade nöbeti tutan kardeşlerim, Bu 1 Mayıs, 15 Temmuz'dan sonraki ilk 1 Mayıs" şeklinde konuştu.