Dolar (USD)
32.54
Euro (EUR)
34.81
Gram Altın
2427.27
BIST 100
9708.08
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Elimizi taşın altına koyalım

Karadeniz Bölgesi Akil İnsanlar Heyeti üyesi ve TESK Genel Başkanı Palandöken, çözüm sürecinde ellerini taşın altına sokmak istedikledini belirtti.
Elimizi taşın altına koyalım
12 Nisan 2013 18:07:00
Karadeniz Bölgesi Akil İnsanlar Heyeti üyesi ve TESK Genel Başkanı Palandöken, çözüm sürecinde ellerini taşın altına sokmak istedikledini belirtti.

Karadeniz Bölgesi Akil İnsanlar Heyeti üyesi ve TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, terör ortamından en çok zarara uğrayan kesimin esnaf ve sanatkarlar olduğunu ifade ederek, kendilerinin geçmiş yıllarda bu sorunun tespitine ve çözümüne yönelik 2 ayrı rapor hazırladıklarını hatırlattı.

Çözüm süreci konusunda tecrübeli olduğunu dile getiren Palandöken, "Ahi teşkilatı olarak toplumdaki barış sürecine 800 yıldır hizmet ediyoruz. Bu süreçte elimizi taşın altına koyalım ve bu ülkede terörü bitirelim istedik. Söz konusu iki raporu hazırlamak için Türkiye'yi iki sefer turladım. Bundan dolayı da Akil İnsanlar Heyeti kapsamında yapacağım iş bir bakıma benim için tekrar nitelinde olacak'' diye konuştu.

Karadeniz Bölgesi Akil İnsanlar Heyeti'nin Orhan Gencebay dışındaki tüm üyelerinin katılıyla Türkiye Ziraat Odaları Birliğinde (TZOB) çarşamba günü ilk toplantısını yaptığını anımsatan Palandöken, toplantıda uzun görüşmelerin ardında izleyecekleri yol haritasını belirleme imkanı bulduklarını kaydetti. Palandöken, heyet olarak saha çalışmalarına ilk olarak 15 Nisan Pazartesi günü Düzce ve Bolu programlarıyla başlayacaklarını belirterek, şöyle konuştu: "Düzce ve Bolu'nun ardından salı günü Bartın, Zonguldak'ı ziyaret edeceğiz. Sonraki günlerin planlamasını da oralarda yapacağız. Amacımız mümkün olduğunca çok kişiyi dinlemek. Aşırı bir tepkiyle karşılaşacağımızı düşünmüyorum. Çünkü biz siyaset yapan, bu konuda siyaset üreten kişiler değiliz. Akil insanlar olarak, işin bizi ilgilendiren kısmına yoğunlaşacağız."