Elektrik üretimi ağustosta yüzde 4,1 arttı
Türkiye'nin lisanslı elektrik üretimi ağustosta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,1 artarak 31 milyon 360 bin 161 megavatsaat oldu.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun ağustos ayına ilişkin "Elektrik Piyasası Sektör Raporu"na göre, lisanslı elektrik üretiminin yüzde 30,2'si doğal gaz santralleri, yüzde 22,9'u ithal kömür santralleri, yüzde 17,3'ü hidroelektrik santralleri, yüzde 11,2'si linyit santralleri, yüzde 10,2'si rüzgar enerjisi santrallerinde yapıldı.
Bu kaynakları sırasıyla linyit, akarsu, biyokütle, jeotermal, güneş, taş kömürü, asfaltit ve fuel-oil izledi.
Türkiye'nin lisanslı elektrik üretimi ağustosta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,1 artışla 31 milyon 360 bin 161 megavatsaat oldu.
Faturalanan elektrik tüketim miktarı ise aynı dönemde yüzde 5 artarak 25 milyon 752 bin 67 megavatsaat olarak gerçekleşti.
Tüketimin yüzde 35'i sanayi, yüzde 25'i mesken, yüzde 27,4'ü kamu ve özel hizmetler sektörü ile diğer aboneler tarafından yapıldı. Aydınlatmanın payı yüzde 1,6, tarımsal faaliyetlerin payı ise yüzde 10,8 olarak kayıtlara geçti.
- Tüketici sayısı ve kurulu güç arttı
Elektrikte tüketici sayısı, ağustosta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,9 artarak 49 milyon 379 bin 648'e ulaştı.
Bu dönemde, mesken tüketicilerinin sayısında yüzde 3,3, tarımsal faaliyet tüketicilerinin sayısında yüzde 3,9, kamu ve özel hizmetler sektörüyle diğer tüketicilerin sayısında yüzde 0,8 artış görüldü. Aydınlatma tüketicilerinin sayısında yüzde 4, sanayi tüketicilerinin sayısında yüzde 21,8 düşüş yaşandı.
Türkiye'nin lisanslı elektrik kurulu gücü ise bu dönemde yüzde 1,8 artarak 95 bin 579 megavat oldu.
Kurulu gücün yüzde 26,4'ünü doğal gaz santralleri, yüzde 24,4'ünü barajlı hidroelektrik santralleri, yüzde 12'sini rüzgar enerjisi santralleri, yüzde 10,9'unu ithal kömür, yüzde 10,6'sını linyit santralleri, kalan bölümünü ise diğer enerji kaynaklarından elektrik üreten tesisler oluşturdu.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.