Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Esmaül Hüsnadan El Vekil

El Vekil ne demek? El Vekil tevekkül edilerek, yapılacak olan işleri Allah'a bırakanların dilek ve isteklerini en iyi bir biçimde yerine getirecek Vekil anlamına geliyor. İşte El Vekil isminin anlamı, fazileti ebced değeri, zikir günü ve saati...
Esmaül Hüsnadan El Vekil
04 Şubat 2021 17:37:44
El Vekil ne demek? El Vekil tevekkül edilerek, yapılacak olan işleri Allah'a bırakanların dilek ve isteklerini en iyi bir biçimde yerine getirecek Vekil anlamına geliyor. İşte El Vekil isminin anlamı, fazileti ebced değeri, zikir günü ve saati...

El Vekil ne demek? El Vekil tevekkül edilerek, yapılacak olan işleri Allah'a bırakanların dilek ve isteklerini en iyi bir biçimde yerine getirecek Vekil anlamına geliyor. İşte El Vekil isminin anlamı, fazileti ebced değeri, zikir günü ve saati...

El-Vekîl İsminin Anlamı Nedir?

Vekîl – الْوَكِيلُ (Güvenilen Dayanılan): Allah’u Teâlâ bizlere kâfidir ve O ne güzel Vekîl’dir.

El-Vekîl : Kendisine tevekkül eden kullarının işlerini en iyi sonuca ulaştıran O’dur.

El-Vekîl : Kendisine güvenilip dayanılan yüce yaratıcımız O’dur.

El-Vekîl : Tevekkül edilerek, yapılacak olan işleri Allah’a bırakanların dilek ve isteklerini en iyi bir biçimde yerine getirecek Vekil’dir.

El-Vekîl : Allah’a güvenip dayanılan ve her türlü işlerin çözümü yalnızca Ona bırakılan Vekîl O’dur.

El-Vekîl : Cenab-ı Hakk güvenen kullarının yapılacak işlerini gören Vekîl’dir.

El-Vekîl : Kendisine güvenilir ve dayanılır.

El-Vekîl Kelime anlamı itibariyle ‘kendisine bırakılan işleri en mükemmel şekilde yapan’ şeklinde tabir edilmektedir. Özellikle kendisine güvenip dayanılan ve sorunsuz şekilde işleri tamamlayan biçiminde ifade edebiliyor. İslamiyet açısından da önemli bir yere sahip olan bu kelimenin anlamı, derin manası üzerinden faziletleri ile beraber oldukça etkilidir.

El-Vekîl Esmasının Ebced Değeri ve Zikir Saati

Zikir Adedi : 66

Zikir Günü : Cuma

Zikir Saati : Zühre

Sabah gündoğdu vakitte

İkindi namazı sonrasında

Akşam namazından sonra

Gece teheccüd namazı vaktinde

Bu esma-i şerif “Ya Vekîl – El Vekîl ‘ diye zikredilir okunur.

Bu esma çekildikten sonra eller semaya doğru açılıp dua edilir. Allah’tan ne gibi hacetiniz varsa istenir.

Allah ismi yani Lafzatullah isminin de zikir adedi 66’dır. Vekîl ismininde zikir adedi 66’dır. Ebced değeri iki esmanında aynıdır.

El-Vekîl İsminin Faziletleri Nedir?

Allah’u Teâlâ’dan her türlü yardımı görmek istiyorsanız bu ismi şerifi günlük ‘Ya Vekîl’ diye 66 defa zikredip okuyun

Düşmanı mağlup etmek için bu esma-ı şerifi zikir saatleri olan zaman dilimlerinde ‘Ya Vekîl’ diye 66 defa okuyun.

Şeyh Akşemseddin Hazretleri İstanbul’un fethi esnasında bu esma-i şerifin tesbihini çektiği rivayet olunur.

Peygamber S.A.V Efendimiz buyurdular ki;

Sabah ve akşamları yedişer defa:

” Hasbiyallahû lâ ilâhe illâhu Aleyhi tevekkeltü ve hüve Rabbü’l Arşi’l-Azîm. (Allah’u Teâla bana yeter. O’ndan başka bir ilah yoktur. Ben O’na güvendim. Çünkü O büyük Arş’ın da Rabbi’dir.) Diyen kul her murâdına nâil olur.”

Bir kul bu duayı sabah ve akşamları 7 şer defa okuduğunda Allah’u Teâla ona dünya ve ahiret ilgili bütün işlerinde ona yeter.

Vekîl esma-ı şerifinin meleği Kehyâiyl A.S’dır.

Bu esmayı yalnızca Allah’a daha çok güvenen kullar okumaktadır. Bunu çekmeyi vird edenin kimselerin Allah’a güvenleri yükselir.

Bu ismi şerifi günlük ‘Ya Vekîl’ diye 66 defa devamlı zikreden kulları Cenab-ı Hakk hiç beklenmedik yerlerden rızıklandırır.

‘Hasbunallahu ve nimel vekil ve nimel Mevla ve nimen nasir.’

‘Allah bize yeter. O ne güzel Vekil’dir. Ne güzel Mevla ve ne güzel yardımcıdır.’

Bu duayı günlük 70 defa ‘Hasbunallahu ve nimel vekil ve nimel Mevla ve nimen nasir.’ diyerek zikredip okursa her türlü sıkıntı, dert, elem, keder, iç sıkıntısı, kalp daraltısı, darda zorda kaldığında, hastalıklarda bu dua okunur.

Bu ismi şerifi günlük her sabah gündoğarken ‘Ya Vekîl’ diye 66 defa zikreden kulların Allah’u Teâla maddi manevi gıda ikram ettiği gibi, bu kimseyi zengin kılarak, hiç ummadığı bir yerden rızıklandırır.

Bu esmayı ‘Ya Vekîl Celle Celalühü’ diye günlük 66 defa devamlı olarak zikrederek okuyan kimselerin kalbine sükunet indiği gibi üzüntülerinden kurtularak da huzura refaha kavuşur.

Bu ismi şerifi ‘El-Vekîl – Ya Vekîl’ 66 defa kendine okumayı vird edinen kullar her türlü bela ve musibetten korunup, rüzgar gök gürültüsü gibi korkularından güven olurlar.

Anlamı itibariyle aldığı işleri mükemmel bir şekilde yapan ve güvenilip dayanılan olarak öne çıkan El-Vekîl kelimesi, aynı zamanda derin fazileti üzerinden de tabir edilmektedir. O bakımdan Allahu Teala, her bakımdan insanın güvenip dayanacağı varlıktır. En büyük vekili olmak ile birlikte aynı zamanda en güzel vekildir. O vekildir ki insanların güveneceği tek dayanaktır. Yarattığı bütün varlıkların işlerini idare eden şeklinde de fazileti üzerinden ifade edilmektedir.

El-Vekîl fazileti ve anlamı açısından kişinin aldığı işi layıkıyla ve hakkı ile yapması büyük öneme sahiptir. Eğer bu gerçekleşir ise Allahü Teala, elinden geleni yaptıktan sonra Allah'a havale edeni, ödüllendirir ve mükafatlandırır. Bu anlamları ve fazileti ile beraber insanlara çağrı yapılır. O çağrıdır ki layıkıyla ve dayana ile beraber güvenli şekilde elinden geldiğince eksiksiz tamamlanmalıdır.

El-Vekîl kelimesini anlamı ile beraber aynı zamanda fazileti üzerinden değerlendirebilirsiniz. İnsan hayatı açısından büyük bir öneme sahip olan anlamı ile beraber fazileti, El-Vekîl kelimesini çok önemli noktaya ulaştırmaktadır.