Dolar (USD)
32.36
Euro (EUR)
34.95
Gram Altın
2323.80
BIST 100
9084.28
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

'Ekonomik Dönüşüm Zirvesi' Türkiye'de yapılacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından düzenlenen "Ekonomik Dönüşüm Zirvesi', 12 ülkeden ekonomistleri ağırlayacak.
'Ekonomik Dönüşüm Zirvesi' Türkiye'de yapılacak
27 Eylül 2022 10:45:18
Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından düzenlenen "Ekonomik Dönüşüm Zirvesi', 12 ülkeden ekonomistleri ağırlayacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, perşembe günü yapılacak zirve, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin açılış konuşmasıyla başlayacak. Zirvede, yeni küresel ekonomik düzenin ortaya çıkardığı fırsatlar başta olmak üzere çeşitli başlıklar ele alınacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığının ev sahipliğinde İstanbul'da gerçekleştirilecek "Ekonomik Dönüşüm Zirvesi" kapsamında, dünyanın önde gelen ekonomistleri "Pandemi sonrası dönemde iktisat paradigmasında dönüşüm ve yükselen ülkeler" ana teması etrafında yeni ekonomik düzenin ortaya çıkardığı fırsatlara ilişkin değerlendirmede bulunacak.

Dünyaca tanınan ekonomistler geliyor

Zirve için 12 ülkeden akademisyenler Türkiye'ye gelecek. Aralarında Prof. Dr. Charles Yuji Harioka, Prof. Dr. David B. Audretsch, Prof. Dr. Cheng Hsiao, Prof. Dr. Jonathan A. Batten, Prof. Dr. Douglas Cumming'in de bulunduğu dünyaca tanınan ekonomistler son dönemdeki iktisadi gelişmelere ilişkin görüşlerini paylaşacak.

Zirve, "www.ekonomikdonusum.org" internet sitesi ve Youtube kanalı ile "@ekonomikdonusum" Instagram, Twitter ve Linkedin hesaplarından da takip edilebilecek.

Paneller ve ekonomistler

'Pandemi sonrası dönemde iktisat politikalarında yeni eğilimler' panelinin moderatörü, her yıl en seçkin genç Japon iktisatçıya verilen 7'nci Japon Ekonomi Birliği-Nakahara Ödülü'nün sahibi Horioka olacak.

Günün ikinci paneli, 'Gelişmekte olan ülkeler için yatırım-üretim-ihracat modelinin önemi' adıyla gerçekleştirilecek. Bu oturumda Indiana Üniversitesi'nde "Ordinaryüs Profesör" unvanına ve Ekonomik Kalkınma Kürsüsüne sahip Audretsch yer alacak. Audretsch, araştırmalarında, girişimcilik, hükümet politikası, yenilikçilik, ekonomik kalkınma ve küresel rekabet gücü arasındaki bağlantılara odaklanıyor.

'Yeni dönemde altyapı yatırımlarının artan önemi' başlığıyla yapılacak üçüncü panelin konuşmacıları arasında Hsiao da bulunuyor. Prof. Dr. Cheng Hsiao'nun araştırmaları, kamu hizmeti talep analizine, politika etkilerinin ölçülmesine, Çin'in finansal reformu ve altyapı yatırımlarına odaklanan teorik ve uygulamalı ekonometriyi içeriyor.

'Yeni dönemde büyümeyi destekleyici finansal mimarinin önemi' başlıklı günün son panelinin konuşmacıları arasında ise Batten ve Cumming yer alacak.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan