Ekonomide 'refah' programı
Başbakan Binali Yıldırım'ın dün açıklandığı 65. Hükümet Programı'nın ekonomi ayağına, "Güven, istikrar, güçlü ekonomi, refahı artıracak sosyal politikalar, üretim" başlıkları damgasını vurdu.
Sabah gazetesinden Hazal Ateş'in haberine göre; Son 14 yılda, üst-orta gelir grubuna yükselen Türkiye'nin yüksek gelir grubu ülkeler arasında girmesi hedefi korundu. Eşzamanlı olarak yatırım, üretim, istihdam imkanları geliştirilecek, sosyal koruma programlarına öncelik verilecek. Hükümet Programı'nda dikkat çeken başlıklar şöyle:YOKSULA KORUMA KALKANISosyal transferler ve vergi düzenlemelerinde en yoksul kesim korunacak.
EMEKLİ EV SAHİBİ OLACAKEmeklilerin uygun koşullarda ev sahibi olması sağlanacak. Toplum yararına programlarda ailesinde çalışanı olmayana öncelik verilecek. Bu programa mesleki eğitim boyutu katılacak.
KIDEMDE UZLAŞI MESAJIKıdem tazminatı konusunda sosyal taraflarla görüşülerek, çalışanın hak ve hukuku gözetilmek suretiyle birlikte ele alınacak.
MERKEZ KARARLARINDA BAĞIMSIZ VURGUSU
Merkez Bankası fiyat istikrarını sağlamak için uygulayacağı para politikası araçlarını doğrudan kendisinin belirlemesi esas olmaya devam edecek. Para politikası, fiyat istikrarını sağlama amacıyla çelişmemek kaydıyla üretim, büyüme ve istihdam politikalarını destekleyecek.
GIDA ENFLASYONUYLA MÜCADELEFiyat istikrarını bozan mikro-sektörel sorunların üzerine kararlılıkla gidilecek. Gıda enflasyonuyla etkin mücadele etmek üzere kurulan Gıda Komitesi yeniden yapılandırılacak.
FAİZSİZ BANKACILIĞA VERGİ DESTEĞİFaizsiz finans alanında koordinasyonu sağlayacak bir mekanizma oluşturulacak. Ürün ve hizmet çeşitliliği artırılacak. Faizsiz finansman yöntemlerinin payı artırılacak. Daha fazla katılım için teşvik edici vergisel düzenlemeler yapılacak.
EV ALANA KREDİ DESTEĞİKonut kredilerinde vergi istisna, muafiyetleri, sosyal ve ekonomik amaçlar dikkate alınarak gözden geçilecek. Lüksek ve ithalat yoğunluğu yüksek tüketim mallarını caydırıcı vergilendirme yapılacak.
ÖZEL ALTYAPI FONU KURULUYORBüyümeyi destekleyecek kamu altyapı yatırımlarına daha fazla kaynak ayrılacak. Bu amaçla "özel altyapı fonu" kurulacak. Temel altyapı yatırımlarında kullanılmak üzere yurtdışında projeye dayalı "özel kredi ve fon tedariki" sağlanacak...
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.