Ekmek israfında büyük azalma
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 2013 yılı Ocak ayında başlattığı "Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası"nda 1 yıl içinde ekmek israfında yaklaşık yüzde 18'lik azalma sağlandı. Böylecegünde 1 milyon 50 bin, yılda 384 milyon ekmek çöpe gitmedi.
Türk halkı da ekmek için bir yılda harcadığı paradan 2,5 milyar TL tasarruf elde etti. Madalyonun diğer yüzünde ise günde 4,9 milyon ekmeğin hala israf ediliyor olması var. İsrafın boyutlarını daha da çok azaltmanın yolu ise bilinç artışının devam etmesi ve paketli ekmek tüketiminin artırılmasından geçiyor. Çünkü ekmeğin uzun süre bayatlamadan saklanmasına imkan tanıyan paketli ekmeklerle israfı yüzde 50'ye varan oranlarda azaltmak mümkün.
Kaynak: Haber7
"EKMEĞİNİZİ DERİN DONDURUCUDA SAKLAYIN, YİYECEĞİNİZ KADAR ISITIN"
Ekmeğin bilinçli tüketiminin hem ailelerin ve işletmelerin bütçesine hem de ülke ekonomisine artı değer olarak yansıdığını vurgulayan Doygun Ekmek Pazarlama Müdürü Burcu Özcan, "Ambalaj Sanayicileri Derneği'nin verilerine göre paketli ekmek tüketimi artarsa, çöpe giden ekmeğin yüzde 50'sini kurtarma şansımız var. Çünkü paketli ekmeği derin dondurucuda 6 aya kadar saklamak mümkün. Yemek istediğinizde ekmek kızartma ve tost makinelerinde ısıtarak ya da kendiliğinden çözünmesini bekleyerek ekmeğinizi ilk günkü tazeliğinde tüketebilirsiniz." diye konuştu.
"AÇLIK YÜZÜNDEN HER YIL 6 MİLYON ÇOCUK HAYATINI KAYBEDİYOR"
Özcan, "Birleşmiş Milletler verilerine göre; dünyada açlık ve yetersiz beslenme yüzünden hergün yaklaşık 17 bin, her yıl 6 milyon çocuk hayatını kaybediyor. 900 milyon kişi her sabah açlıktan ölme riskiyle güne başlıyor. Sadece bu rakamlar bile ekmeğimizi israf etmememiz gerektiğini net bir şekilde anlatıyor. İsrafı önlemek için öncelikle ihtiyacımız kadar almayı ve daha da önemlisi aldığımız ürünü doğru koşullarda saklamayı öğrenmeliyiz." dedi.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.