Dolar (USD)
34.08
Euro (EUR)
38.04
Gram Altın
2833.92
BIST 100
9975.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Egemen Bağış, çocuklara çözüm sürecini anlattı

Egemen Bağış, çocuklara çözüm sürecini anlattı
23 Nisan 2013 15:53:00

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Beyoğlu İhsan Şerif Ortaokulu'nu ziyaret etti. Çocukların sunduğu folklor gösterisini izleyen Bağış, 23 Nisan'da yaşanan birlik ve beraberliğe vurgu yaparak, çözüm sürecini anlattı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta çeşitli etkinliklerle kutlandı. Beyoğlu İhsan Şerif Ortaokulu'nun düzenlediği organizasyonun misafiri de AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış oldu. Çocuklar, Bağış ve programı izlemeye gelen vatandaşlara çeşitli gösteriler yaptı. Yabancı öğrenciler de okulun davetlisi olarak programda yer aldı.

Programda konuşma yapan Egemen Bağış, 23 Nisan'ın çocuklara atanmış tek bayram olduğunu belirtti. Kendisinin de 23 Nisan'da doğduğunu hatırlatan Bağış, adının Egemen olmasının da bundan kaynaklandığını ifade etti.

Birlik ve beraberliğe dikkat çeken Bağış, "93 yıl önce cumhuriyetimizi kuranlar hiçbir ayrım yapmadan Çanakkale'de savaştılar. Birlik ve beraberlik için el ele verdiler. Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Boşnağıyla; Müslümanı, Musevisi ve Hristiyanı ile birlikte şehit oldu, birlikte TBMM'yi kurdu." dedi. Çözüm sürecine vurgu yapan Bağış, "Çözüm süreci, Anayasa'daki eşitlik ilkesinin uygulamaya geçme sürecidir." ifadelerini kullandı.