Ege'de mülteci ölümleri durdu
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın düzensiz göçle mücadele için 11 Mart 2016 tarihinden itibaren gemi, deniz karakol uçakları, deniz helikopterleri ve gözetleme sistemleri ile taradığı Ege Denizi'nde hiçbir mülteci hayatını kaybetmedi. Sahil Güvenlik Komutanlığı'na büyük destek veren Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın çalışmaları sonucu düzensiz göç yüzde 90 oranında azaldı. Deniz Kuvvetleri, 2 ay içinde 68 düzensiz göç girişimini engelleyerek toplam 3 bin 158 göçmeni Sahil Güvenlik Komutanlığı'na teslim etti.
Suriye'de yaşanan iç savaş ve çatışmalar nedeniyle kaçan göçmenlerin en yoğun olarak kullandığı Ege Denizi, İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra yaşanan en büyük insanlık dramlarından birine sahne oluyordu. Göçmenlerin özellikle Ege Denizi'ni kullanarak Avrupa ülkelerine geçme girişimi çoğu kez ölümle sonuçlanırken, NATO'ya bağlı deniz gücü 7 gemi ile önlem almıştı. Türk Deniz Kuvvetleri de 12 Şubat 2016 tarihinden beri görev yapan NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2'ye bir fırkateyn ile katılmıştı.
Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın çabalarına destek olmak için harekete geçen Deniz Kuvvetleri Komutanlığı da 11 Mart 2016'dan itibaren karakol gemileri, deniz uçakları ve helikopterleriyle Ege Denizi'nde düzenli devriye gezerek mültecilerin hayatını kaybetmemesi için çalışmalarını sürdürüyor. Düzensiz göç ve insan kaçakçılığını engelleyerek ölümlerin önüne geçmek için Türkiye'den Yunan adalarına giden süratli lastik botları denetleyen Deniz Kuvvetleri, 2 ay içinde 68 düzensiz göç girişimini engelleyerek toplam 3 bin 158 göçmeni Sahil Güvenlik Komutanlığı'na teslim etti. NATO, ise 250-300 kişiyi tespit etti.
ÖLÜMLER DURDU
Ege Denizi'nin iki yakasının sadece 1-2 mil uzaklıkta olmasına rağmen lastik botları sürekli gözlemleyen gemi, uçak ve helikopterlere karada konuşlandırılan gözetleme istasyonları da destek verdi. Milli olarak inşa edilen TCG Kaşıyaka, TCG Köyceğiz, TCG Karaburun gibi gemiler kadar Çanakkale, İzmir ve Muğla'daki Deniz Hava Komutanlığı'ndan kalkan helikopter ve deniz karakol uçaklarının da çabalarıyla ölümler tamamen durdu.
EGE'DEKİ NATO GÜCÜ
SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group) de son yıllarda Ege'de oluşturulan en büyük güç oldu. Somalili korsanlara karşı Doğu Afrika'da ve Hint Okyanusu'nda oluşturulan NATO gücü bile 6 gemiyle sınırlıydı. Türkiye ve Yunanistan donanmalarına takviye için oluşturulan NATO gücüne, Türkiye, Kanada ve Almanya'dan birer gemiyle başlanmıştı. NATO, geçişleri daha sıkı kontrol etmek için 3 gemilik filoya Yunanistan, İngiltere, Fransa ve Hollanda'nın da katılmasını sağladı. Bu filonun harekatlarına tam donanımlı bir fırkateyn ile temsil edilen Türk Deniz Kuvvetleri ise TCG Barbaros'u geçtiğimiz ay TCG gökova ile değiştirdi.
Milliyet
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.