Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Edremit'e 3'üncü yat limanı

Edremit'e bağlı Güre beldesinde yapımına devam edilen 200 tekne kapasiteli balıkçı barınağı, yat limanı olarak da kullanılabilecek.
Edremit'e 3'üncü yat limanı
28 May 2013 00:00:00
Edremit'e bağlı Güre beldesinde yapımına devam edilen 200 tekne kapasiteli balıkçı barınağı, yat limanı olarak da kullanılabilecek.

Edremit Körfezi'nde, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapımına yaklaşık 6 ay önce başlanan "Güre Balıkçı Barınağı", 200 tekne kapasitesiyle yat limanı olarak da hizmet verecek. Burası, Ayvalık ve Burhaniye'den sonra körfezin 3'üncü yat limanı olacak. Edremit ilçesine bağlı Güre belde Belediye Başkanı Kamil Saka, beldenin, yılın dört mevsiminde farklı turizm imkanları sunan önemli bir turizm merkezi olduğunu söyledi. Kaplıcaları, Kazdağları ve Ege Denizi'ne kıyısıyla yaz kış turistleri ağırlayan Güre'nin, giderek daha fazla tanındığını dile getiren Saka, tek eksiklerinin bir yat limanı olduğunu ve bunun da yapılmaya başlandığını anlattı.

3.5 milyon liraya mal olacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca başlatılan balıkçı barınağı inşaatının yaklaşık 6 aydır sürdüğü bilgisini veren Saka, şöyle konuştu: "Balıkçı barınağının 3,5 milyon lira civarında bir maliyeti olacak. 200 tekne kapasiteli barınak, yat limanı olarak da kullanılacak. Burası aslında daha çok yat limanı olarak hizmet verecek. Birinci kısım tamamlandı. İkinci kısımda ihale aşamasına gelindi. Toplam 3 bölümden oluşacak. Ödenek zamanında gelirse kısa sürede biter. Edremit Körfezi'nde, Ayvalık ve Burhaniye'den sonra 3'üncü yat limanı, Güre'de olacak. Liman, Güre'ye mükemmel bir hareketlilik kazandıracak. Yatları olanların gelir grubu yüksektir. Bu, Güre'deki turizmin kalitesini de yükseltecek, beldenin gelirini artıracak. Kışın da bir canlılık oluşturacak. Bölgemizde yeni iş sahaları açılacak."