Dolar (USD)
34.20
Euro (EUR)
37.09
Gram Altın
2981.32
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Ebu Ubeyde kimdir Ebu Ubeyde yüzü neden gizli?

7 Ekim'den buyana adı sıkça gündeme gelen Hamas'ın gizemli kahramanı Ebu Ubeyde'nin kim olduğu en çok merak edilen konuların başında geliyor. İşte Ebu Ubeyde kimdir, Ebu Ubeyde yüzü neden gizli? gibi tüm soruların cevabı haberimizde...
Ebu Ubeyde kimdir Ebu Ubeyde yüzü neden gizli?
07 Aralık 2023 14:11:54
7 Ekim'den buyana adı sıkça gündeme gelen Hamas'ın gizemli kahramanı Ebu Ubeyde'nin kim olduğu en çok merak edilen konuların başında geliyor. İşte Ebu Ubeyde kimdir, Ebu Ubeyde yüzü neden gizli? gibi tüm soruların cevabı haberimizde...

Hamas'ın gizemli kahramanı Ebu Ubeyde'nin kimliği hala bir sır perdesini korurken arkasındaki gizem merak ediliyor.

Ebu Ubeyde kimdir?

Gerçek adı bilinmeyen ve kişisel detayları büyük bir gizlilikle korunan Ebu Ubeyde, yüzünü kaplayan keffiyeh ile tanınan tek kişidir.

İsrail tarafından 1993 yılında öldürülen Kassam'ın eski lideri İmad Akl'i örnek alan Ebu Ubeyde, hiçbir zaman kameralar karşısına yüzü açık bir şekilde çıkmadı.

İsrail medyasının iddiasına göre, 2014 yılında Ebu Ubeyde'ye ait olduğu söylenen bir fotoğraf Huzeyfe Samir Abdullah el-Kehlut adıyla yayınlandı. Ancak İzzeddin el-Kassam Tugayları, bu fotoğrafın ve verilen ismin doğruluğunu reddederek iddiayı yalanladı.

Ebu Ubeyde yüzü neden gizli?

Ebu Ubeyde'nin kimliği, üst düzey liderler tarafından sadece az sayıda kişinin bilgisine sahip olduğu biliniyor.

Ebu Ubeyde yüzü neden gizli sorusunun cevabı en çok merak edilen konuların başında gelirken, Ebu Ubeyde'nin yüzünü gizlemesinin nedeni tam olarak bilnmemektedir. Ancak hem düşmanlarına korku ve gizem oluşturmak için hem de İşgalci İsrail güçlerinin suikastlarından korunmak için bu yöntemi kullandığı iddia edilmektedir.

Ebu Ubeyde, 2005 yılında İsrail'in Gazze'den çekilmesinin ardından resmi olarak Kassam'ın sözcüsü olarak atanmıştır. İlk kez 2006 yılında İsrailli asker Gilad Şalit'in yakalandığını duyurarak kamuoyu önüne çıkan Ebu Ubeyde, Gazze'nin kuzeydoğusundaki Cibaliye'de yaşadığı iddia edilmektedir.

Ancak evi, 2008, 2012 ve 2014 yıllarında yaşanan çeşitli saldırılara maruz kalmıştır.

2014 savaşında, Ebu Ubeyde, İsrail askeri Şaul Aron'un çatışma esnasında kaçırıldığını duyurarak dikkatleri üzerine çekti. Kimliği ve yaşamıyla ilgili sır perdesi hala devam ederken, Ebu Ubeyde'nin önemli bir figür olduğu ve bölgedeki olaylara etkili bir şekilde müdahil olduğu bilinmektedir."

Ebu Ubeyde'nin yüzü ifşa mı oldu?

Ebu Ubeyde'nin yüzü ifşa mı oldu sorusu gçtiğimiz günlerde gündemi bi hayli meşgul etmişti. IDF, Hamas El Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde'nin kimliğinin ortaya çıktığını ve gerçek adının Huzaifa Kalut olduğunu iddia etmişti. Ancak bu iddiların gerçek olmadığı daha sonra ortaya çıkmıştı.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme