Dolar (USD)
32.60
Euro (EUR)
34.79
Gram Altın
2507.61
BIST 100
9431.16
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Duruşma yarına ertelendi

'Ergenekon' davasının bir sonraki duruşması yarın yapılacak.
Duruşma yarına ertelendi
11 Nisan 2013 21:51:00
'Ergenekon' davasının bir sonraki duruşması yarın yapılacak.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda görülen duruşmada söz alan tutuklu sanık CHP Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, bir önceki celse yaşanan salondaki yer tartışmasına değindi.

Haberal, "Mahkeme, açılışı yaparken millet adına yargılama yaptığını söylüyor. Arkanızda yazılan 'Adalet mülkün temelidir' ifadesi de bunu doğrular nitelikte. Vatandaşlarımız ve milletvekillerimiz burada neden tutuklu olduğumuzu öğrenmek için geliyorlar. Milletvekilleriyle aramızdaki mesafe o kadar fazla ki onları tanımakta zorlanıyoruz. Onlar milli iradeyi temsil ediyorlar. Pazartesi yapılan uygulamada basının rahat çalıştığı ortamın değiştirilmesini kabul etmek mümkün değil" diye konuştu.

Hekimlik ve hakimlik mesleklerinin insan hayatıyla doğrudan ilgili olduğunu vurgulayan Haberal, şunları söyledi: "Hastam karşıma geldiğinde benim görevim tıbbın bütün imkanlarını kullanıp, o kişiyi topluma kazandırmaktır. Siz de en kısa zamanda somut delillere dayanarak, bir kişinin suçu varsa gereğini yapıp, o insanı topluma kazandırmalısınız. Zaman ve insan hayatının geri dönüşü yoktur. Kanuni döneminde bir ay süren yargılama zulüm olarak kabul edilirdi."

"Mütalaa, içerik olarak yozdur ve boştur"

Tutuklu sanıklardan gazeteci Tuncay Özkan da 5 yıldır üyelikten yargılandığını anımsatarak, mütalaada yöneticilikten ceza istendiğini, bunun nedenini öğrenmek istediğini söyledi.

Özkan, bu mütalaanın her harfi ve satırının imla kurallarına uygun olabileceğini ifade ederek, "Ama içerik olarak yozdur ve boştur. İade edilmesini talep ediyorum" dedi.

Duruşmada sanıkların ardından avukatlara söz verildi.

Avukat Serkan Günel, davanın başında yapılan anketlere göre mahkemeye güvenin yüzde 60-70'lerde olduğunu, gelinen aşamada ise bu oranın tersine döndüğünü öne sürdü.

Bu sözler üzerine Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese, "Mahkeme dışındaki konular bizi ilgilendirmez. Şu yazar bunu demiş, şu siyasetçi böyle demiş, bizi ilgilendirmez. Bizi mahkemenin içi ilgilendirir" diye konuştu.

Tuncay Özkan'ın avukatı Ahmet Çörtoğlu da mahkemede başkanla beraber 6 hakimin görev yaptığını belirterek, mütalaaya karşı savunmalarını, hükmü verecek hakimlerin yer aldığı heyete yapmak istediklerini söyledi.

Duruşma yarına ertelendi.