Dolar (USD)
34.12
Euro (EUR)
38.10
Gram Altın
2876.41
BIST 100
9900.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Dünyanın En Büyük Kaplumbağası Bulundu

Dünyanın en büyük kaplumbağası Amazon Nehri'nde bulundu. 529 yaşında ve 5,9 metre uzunluğunda olan kaplumbağanın ağırlığı 367.2 kilogram.
Dünyanın En Büyük Kaplumbağası Bulundu
19 Kasım 2013 14:33:00
Dünyanın en büyük kaplumbağası Amazon Nehri'nde bulundu. 529 yaşında ve 5,9 metre uzunluğunda olan kaplumbağanın ağırlığı 367.2 kilogram.

Amazon Nehri'nde ortaya çıkan dünyanın en büyük kaplumbağası büyük bir ilgi görürken boyu ve ağırlığı ile de dikkatleri üzerine çekiyor. 529 yaşında ve Kırmızı çerçeveli dev kaplumbağa olarak bilinen hayvan 5.9 metre uzunluğunda ve 367.2 kilogram ağırlığında.

"MORROCOY, WOYAMOU"

Kırmızı çerçeveli kaplumbağa ya da kırmızı ayaklı kaplumbağa olarak bilinen devasa kaplumbağaya yerel otoriteler Brezilya Kaplumbağası, Güney AmerikaKaplumbağası, Morrocoy, Woyamou ve Wayamo adlarıyla da biliniyor.

5.9 METRE UZUNLUĞUNDA

Amazon Nehri'nde bulunan bu dev kaplumağanın türleri genelde 3 metreye ulaşırken Kırmızı çerçeveli kaplumbağa 5,9 metreye ulaşmış. Tür olarak daha çok Peru, Brezilya, Kolombiya ve Venezuella'da görülen bu kaplumbağa hepsinden büyük çıktı. Yetişkinlik dönemini çok geride bırakmış olan devasa yaratık Arraus denen bir bitki ile besleniyor.

HÜCRESEL YAŞAMI GÜÇLENDİREN BİTKİ İLE BESLENİYORLAR

Brezilya'nın Chtac Province bölgesine özgü olan bu bitki başlıca diyet olarak kullanılmakta ve içerdiği çiçekler itibariyle daha uzun bir ömür sağlıyor ve hücresel yaşamı güçlendiren genleri haznesinde barındırıyor. İşte bu bitki ile beslenen kaplumbağalar devasa boyutlara ulaşırken bölgeye yaşayan yerliler ise bitkinin büyülü olduğuna inanıyor. Bu tür 1892 yılında Haughton tarafından keşfedilerek modern dünyaya armağan edildi.

DENİZ KAPLUMBAĞALARI GİBİ YUVALANIYORLAR

Bu türlerin yuvalama alışkanlıkları deniz kaplumbağalarının benziyor. Onlar yuvalama alanları seyahat ederek bulur ve tıpkı deniz kaplumbağaları bir araya gelerek yuvalanıyor.