Dolar (USD)
34.11
Euro (EUR)
38.10
Gram Altın
2863.91
BIST 100
9954.31
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Dünyada savaş rüzgarları...

Dünyada sular iyiden iyiye ısındı. ABD'nin Kore yarım adasına yönelik yapabileceği saldırıya karşı Çin'den sonra Rusya'nın da sınıra askeri yığınak yaptığı ortaya çıktı.
Dünyada savaş rüzgarları...
22 Nisan 2017 11:48:00
Dünyada sular iyiden iyiye ısındı. ABD'nin Kore yarım adasına yönelik yapabileceği saldırıya karşı Çin'den sonra Rusya'nın da sınıra askeri yığınak yaptığı ortaya çıktı.

Pasifik'te bunlar olurken, Atlantik'te ise ABD, Venezuela'da yönetimini devirmeye çalışıyor. Ülkede dev gösteriler sürerken, Venezuela devlet başkanı Madura önce Yahudi baronlara ait General Motors'un mallarına el koyduğunu duyurdu. Ardından da Kolombiya'yı FARC'la yaptığı barış görüşmelerinin sırlarını açıklamakla tehdit etti. Madura geçtiğimiz Şubat'ta ise Venezuela'yı da karıştıran CNN'i ülkesinden kovmuştu.

CIA YENİ BİR OPERASYON PEŞİNDE

Mısır'da son Firavun Sisi marifetiyle Mısır'ın seçilmiş ilk ve tek Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi devrin Batı Terör Örgütü (BTÖ)'nün cinayet şebekesi CIA, 15 Temmuz'da İslam dünyasının lideri Erdoğan'ı deviremeyince gözünü şimdi de dünyanın en zengin petrollerine sahip Venezuela'ya dikti. Ülkede iktidarla muhalefet arasında geçtiğimiz Ekim ayında yeniden başlayan gerilim ABD'nin kışkırtmaları ile iyice tırmandı.

RUSYA VE ÇİN YIĞINAK YAPIYOR

Kuzey ve Güney Kore'nin 2011'de başlattığı birleşme görüşmelerini sabote etmeye çalışan şeytanu00eeler, Kore yarım adasını talana hazırlanıyor. ABD'nin Kuzey Kore'ye yönelik askeri müdahale çalışmasına karşılık Rusya'nın da Kuzey Kore'ye askeri birlik ve teçhizat gönderdiği ortaya çıktı. Daily Mail'in yayınladığı görüntülere göre; Putin ABD Başkanı Trump'ın Kim Jong-Un yönetimine bir askeri müdahale yapması halinde sınırdan mülteci göçü başlamasından korkuyor. Çin ise Kuzey Kore sınırına 150 bin asker göndermişti.

PETROL ÇOK, HALK AÇ

Eski bir asker olan Hugo Chu00e1vez, 4 Şubat 1992'deki başarısız darbe girişiminden sonra tutuklanmış 1993 ise devlet başkanı Rafael Caldera tarafından affedilmişti. 1998 seçimlerinde yüzde 56 oy alarak Venezuela Devlet Başkanlığı'nı kazanan Chu00e1vez, 5 Mart 2013'de kanserden ölene dek, devlet başkanı olarak kaldı. Küba, Kuzey Kore, İran ve Suriye rejimleri ile ortak bir blokta yer alan Chu00e1vez, ülkesinin dev petrol gelirini çarçur etmiş, ülkede yağmaya dayalı bir sosyalist rejim kurmuş, ölürken de yerine şoförü Madura'yı varis bırakmıştı.

MUHALEFET NE İSTİYOR?

Geçtiğimiz yıl muhalefetin çoğunlukta olduğu Kongre'de düzenlenen olağanüstü oturumda milletvekilleri, yayımladıkları deklarasyonda Maduro'nun anayasayı ihlal ettiğini ve darbe yaptığını savunması üzerine ülke karışmıştı. Muhalefetin, Maduro'nun görevden ayrılması ve erken seçime gidilmesi için aldığı kararı Ulusal Seçim Konseyi'nin iptal etmesi üzerine ülke karıştı. Birbirini 'darbe' yapmakla suçlayan taraflar arasındaki gerilim büyümeye devam ediyor. Bu hafta yeniden sokaklara çıkan milyonlarca insan, Nicolas Maduro'nın istifasını istiyor.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Bülent Çolakoğlu/Yeni Söz