UMAD'dan, BM'ye çağrısı
Danimarkave İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılması ve üzerine basılması gibi İslam dünyasının duygularını tahrik edici eylemlerin ardından Dünya Müslüman Alimler Birliği, bugün, pek çok dernek ve Arap parlamenterler ile düşünürlerin katılımıyla Uluslararası İslam Mukaddesatının Korunması Forumu düzenledi.
Uluslararası Müslüman Alimler Dayanışma Derneğinin (UMAD) İstanbul'daki binasında düzenlenen forumun kapanış bildirisinde, Kur'an-ı Kerim'e yönelik hakaretlerin uluslararası barışı tehdit ettiği vurgulandı ve BM, dinlere hakareti önleyecek uluslararası bir anlaşmaya varılması için yapıcı işbirliğine ve uygun bir karar almaya çağrıldı.
Bildiride ayrıca, Müslümanların kutsal değerlerine yönelik bu hakaretlerle ilgili bir konferans düzenlenmesi ve bunların tekrarının önlenmesi için etkili araçlar içeren stratejik bir plan hazırlanması gerektiği ifade edildi.
İslam ülkelerinden, söz konusu eylemlerden doğacak tehlikeleri ortaya koymak üzere bu eylemlere izin veren Batılı ülkelerle bir araya gelmesi istendi.
İslam ülkelerinden ayrıca, İslam'ı tanıtmak için uluslararası, ekonomik ve siyasi ilişkilere yatırım yapmaları ve bunu stratejik hedef olarak belirlemeleri talep edildi.
İskandinavlardan Kur'an'a yönelik saldırı
Danimarka'daki İslam karşıtı ve aşırı milliyetçi "Danske Patrioter (Danimarkalı Vatanseverler)" isimli marjinal grubun üyeleri 21 Temmuz'da Irak'ın Kopenhag Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakmıştı. İslam karşıtı pankart açan ve İslam'a hakaret içeren sloganlar atan grup üyeleri, Irak bayrağını ve Kur'an-ı Kerim'i yere atarak üzerine basmıştı.
İsveç'te yaşayan Irak asıllı Salwan Momika, Kurban Bayramı'nın birinci gününde Stockholm Camisi önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim yakmıştı.
Momika 20 Temmuz'da da Irak'ın Stockholm Büyükelçiliği önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim'i ve Irak bayrağını ayaklar altına almıştı.
"Birleşmiş Milletler"
"Birleşmiş Milletler" (BM), uluslararası ilişkilerde önemli bir rol oynayan ve dünya barışı, güvenliği, insan hakları, sosyal kalkınma, çevre koruması ve uluslararası işbirliği gibi konularda çalışmalar yapan bir uluslararası örgüttür. 24 Ekim 1945 tarihinde kurulmuş ve merkezi New York'ta bulunmaktadır.
BM'nin temel amacı, üye devletlerin işbirliği yaparak uluslararası barışı ve güvenliği korumak, uluslararası hukuka saygı göstermek, insan haklarını ve temel özgürlükleri korumak, sosyal ve ekonomik kalkınmayı teşvik etmek, kültürel anlayışı artırmak ve çevre korumasını desteklemektir. Bu amaçlar doğrultusunda BM, dünya genelindeki çeşitli sorunlara çözüm aramak, insani yardım sağlamak, barışı korumak, çatışmaların önüne geçmek ve küresel kalkınmaya katkıda bulunmak için çalışmaktadır.
BM, Genel Kurul, Güvenlik Konseyi, Ekonomik ve Sosyal Konsey, Uluslararası Adalet Divanı ve Sekreterlik gibi birçok organı ve ajansı içerir. Genel Kurul, tüm üye devletlerin temsil edildiği en yüksek karar organıdır ve üye devletlerin eşit oy hakkına sahip olduğu bir forumdur. Güvenlik Konseyi ise uluslararası barış ve güvenliğe ilişkin en yetkili organ olarak tanımlanır ve daimi üyeleri (Çin, Fransa, Rusya, İngiltere ve ABD) ile geçici üyeleri içerir.
BM'nin çalışmaları, insan hakları, çevre koruma, insani yardım, küresel sağlık, eğitim, ekonomik kalkınma, barışı koruma, uluslararası hukukun geliştirilmesi ve uluslararası ilişkilerin düzenlenmesi gibi birçok alanda geniş bir yelpazeye yayılmaktadır. BM, uluslararası toplumda önemli bir platform olarak kabul edilir ve dünya genelindeki birçok ülke ve sivil toplum örgütü, BM ile işbirliği yaparak ortak hedeflere ulaşmak için çaba gösterir.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.