Dolar (USD)
34.20
Euro (EUR)
37.09
Gram Altın
2981.32
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Dünya Göçebe Oyunları'nda oyuna sen de katıl!

İznik'te düzenlenen Dünya Göçebe Oyunları'nda heyecan verici spor müsabakaları düzenleniyor. Daha önemlisi, pek çok etkinlik ve alışveriş alanıyla ziyaretçiler sadece müsabakaları izlemek zorunda kalmıyor, organizasyona bizzat dahil oluyor.
Dünya Göçebe Oyunları'nda oyuna sen de katıl!
30 Eylül 2022 14:14:14
İznik'te düzenlenen Dünya Göçebe Oyunları'nda heyecan verici spor müsabakaları düzenleniyor. Daha önemlisi, pek çok etkinlik ve alışveriş alanıyla ziyaretçiler sadece müsabakaları izlemek zorunda kalmıyor, organizasyona bizzat dahil oluyor.

Yunus Emre Kabaoğlu

Dünya Göçebe Oyunları’nın dördüncüsü Bursa İznik'te başladı. Daha önce Kırgızistan'da yapılan oyunlar, ilk defa Kırgız topraklarının dışında düzenleniyor. Oyunlar sebebiyle dünyanın dört bir yanından sporcular, medya kuruluşları ve ziyaretçiler İznik'e aktı. İznik Gölü'nün kıyısında devasa bir alanda düzenlenen etkinlikte atlı okçuluk, kökbörü, cirit gibi birbirinden heyecanlı müsabakalar düzenleniyor.

Oyuna sen de katıl

Müsabakaların yanı sıra, alanda ziyaretçilerin keyifli vakit geçirmesi için pek çok alan bulunuyor. Bunlardan en çok ilgi çeken okçu barakaları... Oyunları izlemeye gelen vatandaşlar yan yana dizilmiş barakalarda ok atma deneyimi yaşıyor. Ata binmek isteyenler içinse onlarca at alana alanda hazır bekliyor. Çocuklar için de pek çok detay düşünülmüş. Takım halinde okçu savaşları, çuval yarışı, binicilik, geleneksel oyunlar ve sanat atölyesi bunlardan sadece bazıları..

Dünya lezzetlerini tadabilirsin

Göçebe oyunlarını izlemeye gelenler için büyük kıl çadırlar da kurulmuş. Küçük kıl çadırlarda ise yöresel kıyafetler, tarihi eşyalar, geleneksel sanatlar ve lezzetler sergileniyor. Yöresel etkinliklerin yanı sıra küresel lezzetler de alanda ziyaretçileri bekliyor. Asya'dan Afrika'ya kadar pek çok ülkeden gelen temsilciler, dünya lezzetleri için ayrılan bölümde ziyaretçilere hem ülkelerinin lezzetlerini ikram ediyor hem de kendi kültürlerini tanıtıyor.

Ata tohumundan domates

Alışveriş tutkunları da unutulmamış. El sanatlarının sergilendiği bölümde birbirinden güzel ürünler katılımcıların beğenisine sunuluyor. Alan da bir de köylü pazarı var. Bu pazarda pekmez, reçel, tarhana gibi el yapımı ürünler tezgahları süslüyor. Hatta ata tohumundan yetiştirilmiş domates bulmanız bile mümkün. Alanda yemek yemek için de pek çok küçük lokanta mevcut.

b1_daa82ac56e75d9994d47c2119cb0da3b.PNG

Etkinlik oyun izlemekten ibaret değil

Dünya Göçebe Oyunları'na 102 ülkeden 3 binden fazla sporcu katılıyor. Oyunlar oldukça heyecanlı olsa da, kurulan tesisler ve sosyal etkinlikler sayesinde ziyaretçilere dolu dolu bir organizasyon sunuluyor. Dolayısıyla ziyaretçiler sadece oyunları izlemek zorunda kalmıyor.

Öte yandan, etkinlik 2 Eylül Pazar günü sona eriyor. Katılım da ücretsiz.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin

Yorumlar (1)

mustafa
selamlar. haber sunumu çok güzel olmuş . ancak son cümle başarılı değil. ' öte yandan, etkinlik 2 eylül pazar günü sona eriyor.' demişsiniz. lütfen tarihe dikkat.. dikkat..
2 yıl önce Yanıtla
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme