WEF'te eşitsizlik ve dijitalleşme vurgusu
WEF Davos çevrim içi toplantıları kapsamında "Başekonomist 2021 Görünümü" başlıklı çalışmayı yayımladı.
Kamu ve özel sektörden çok sayıda ekonomistin görüşü alınarak hazırlanan çalışmaya göre, eşitsizliğin hızlanması, teknoloji platformlarının pazar hakimiyetindeki artış ve uzaktan çalışmanın yaygınlaşması, Kovid-19 krizinin mirası olarak uzun bir süre devam edecek.
Salgınla mücadele ve aşılama çalışmaları ile birlikte, para, maliye ve rekabet politikaları bu yeni eğilimlere verilecek yanıtlara odaklanacak. Bu süreçte kamunun ekonomideki rolü güçlenecek.
Özellikle Kovid-19 aşısı üretimi ve dağıtımı gibi konularda çözüm dünya çapında iş birliği ve koordinasyonla sağlanabilecek.
Bu nedenle, paralel tedarik zincirleri ve küreselleşmeden geri dönüş uzun bir süre devam etmeyecek.
Aşılama kampanyaları hız kazanacak ve 2021'in ikinci yarısında salgın nedeniyle yapılan yüksek miktardaki kamu harcamaları, uzun vadede büyümeye odaklı olan sektörlere yönelecek.
Salgın ve uygulanan tedbirler nedeniyle yapılan yüksek kamu harcamalarının geri ödemelerine başlamak için birkaç yıl beklenecek.
Kovid-19 aşıları ekonomik toparlanmaya önemli ölçüde yardımcı olacak. ABD'deki yeni yönetim çok taraflılığı canlandırarak içeride ve dışarıdaki zorlukların çözümüne katkı sağlayacak.
Küreselleşmeden geri dönüş, eşitsizlik ve dijitalleşme bu yıl dünya ekonomisini şekillendirecek ana eğilimler olarak öne çıkacak.
Bu yılın ekonomik görünüme yönelik en ciddi riski Kovid-19'un yeni ve hızlı yayılan türleri oluşturacak.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.