Dünya Bankası Sudan'a yardımları askıya aldı
Dünya Bankası Başkanı David Malpass, konuya ilişkin açıklamasında, Sudan'daki son olaylardan büyük endişe duyduğunu, bu durumun ülkenin sosyal ve ekonomik toparlanması ile kalkınması üzerinde yaratabileceği "dramatik" etkiden korktuğunu belirtti.
Geçen haftalarda, Sudanlı yetkililerle görüşmek üzere Hartum'u ziyaret ettiğini anımsatan Malpass, ülkenin ekonomik ve sosyal dönüşümünü görüştüğünü aktardı.
Dünya Bankası Grubu'nun, Sudan Aile Destek Programı'nı oluşturmak ve ülkenin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının kullanıma sunulmasını desteklemek için diğer kalkınma ortaklarıyla birlikte çalıştığını ve Sudan'ın yakın bir ortağı olduğunu dile getiren Malpass, ülkenin iddialı bir ekonomik reform paketine başlama aşamasında olduğunu kaydetti.
Dünya Bankası Grubu'nun, Sudan'daki tüm operasyonlarına yönelik ödemeleri askıya aldığını belirten Malpass, durumu yakından izleyip değerlendirdikleri için yeni operasyonları işleme koymayı da durduklarını ifade etti.
Malpass, "Sudan'ın ekonomik kalkınmasını yeniden başlatabilmesi ve uluslararası finans camiasında hak ettiği yeri alabilmesi için barışın ve geçiş sürecinin bütünlüğünün yeniden sağlanacağını umuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
OHAL ilan edildi
Sudan'da 25 Ekim sabahı Başbakan Abdullah Hamduk ile çok sayıda siyasetçi gözaltına alınmıştı.
Askeri müdahalenin ardından hükümetin sivil kanadı ve çok sayıda siyasi parti, halka sokağa inme çağrısı yapmıştı.
Çağrının ardından başkent Hartum'un farklı bölgelerinde bir araya gelen binlerce Sudanlı, askeri müdahaleye karşı gösteri düzenlemeye başlamıştı.
Orgeneral Abdulfettah el-Burhan, olağanüstü hal (OHAL) ilan ettiklerini, Egemenlik Konseyi ve kabinenin feshedildiğini ve Sudan'daki tüm kesimleri temsil edecek teknokrat bir hükümet kurulacağını duyurmuştu.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.