Dolar (USD)
34.25
Euro (EUR)
37.16
Gram Altın
2997.06
BIST 100
8793.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Dünya Bankası Başkanını etkileyen reform

Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim, Türkiye'nin 2003 yılında başlattığı sağlık reformundan çok etkilendiğini söyledi.
Dünya Bankası Başkanını etkileyen reform
30 Ekim 2013 18:04:00
Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim, Türkiye'nin 2003 yılında başlattığı sağlık reformundan çok etkilendiğini söyledi.

Swissotel Grand Efes'te başlayan 5. İzmir İktisat Kongresi'nin "Küresel Ekonomik Gelişmeler Çerçevesinde Türkiye Ekonomisi" başlıklı özel oturuma Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile katılan Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim, yaptığı konuşmada yoksulluğu ortadan kaldırmak için Türkiye'nin önemli icraatlarının bulunduğunu belirtti.

im, "İstihdam ve iş imkanı artırma hedefindeyiz. Özellikle genç kesimde istihdamı artırırsak önemli bir kazanım elde etmiş oluruz. Türkiye bu yoksulluk oranlarını çok iyi düşürebilmiş ülkelerden biri" diye konuştu.

Türkiye'nin sağlık reformundan çok etkilendim

Jim Yong Kim, Türkiye'nin 2003 yılında başlattığı sağlık reformundan çok etkilendiğini ifade ederek, şu ifadeleri kullandı:

"Ben bir doktorum. Doktor olarak şunu söyleyebilirim. Bir doktora 'Ne yapalım' diye sorduğunuzda 'Daha çok sağlık yatırımı yapın' der. Türkiye'nin sağlık alanında çok önemli yatırımları oldu. Sigarayla mücadele bunların başında geliyor. Hastalıkla mücadelede önleyici tedbirler çok önemli. ABD şu anda sağlık sisteminde çok iyi yolda değil. Türkiye'nin sağlık alanında bilgi kaynağı olduğunu biliyoruz. Bunu başka ülkelere aktarmak çok önemli. Türkiye'nin sağlık tecrübesini ben çok yerde anlatmak istiyorum. Eğer bunu yapabilirsek daha fazla refahı sağlayabiliriz."

Kim, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile öğle yemeğinde yaptığı görüşmede Türkiye'nin sağlık reformunda yaptığı yatırımlara dikkat çektiğini belirtti.

"Mükemmel liderleriniz var"

Kim, gelişmekte olan ülkelerin önümüzdeki yıllarda ortalama yüzde 5, gelişmiş ülkelerin ise yüzde 2 oranında büyümelerinin öngörüldüğünü dile getirdi.

Türkiye'nin son 10 yılda önemli reformlar gerçekleştirdiğini söyleyen Kim, "Türkiye çok iyi performans gösterdi. Mükemmel liderleriniz var. Sayın Ali Babacan gibi. Çok saygı duyulan bir şahsiyet. Makro ekonomik temeller, Türkiye'de son 10 yılda çok iyi yönetiliyor. Belli zorluklar hala aşılıyor. Daha çok kadını iş piyasasına dahil etmek gibi" dedi.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme