Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

12 May 2021

Siz ancak öldürmeyi bilirsiniz

Günlerdir Mescid-i Aksa’da terör estiren katil İsrail, önceki gün bir kez daha çocuk katilliğini tescil etti. Havadan yağdırdığı bombalarla Gazze’de 12'si çocuk 35 kişiyi katlederken, yüzlercesini de yaşayan enkaza çevirdi!..

*

Utanın, ey yaşayan ölüler!.. Şeyh Ahmed Yasinler, Yaser Arafatlar, Hanzalalar, Edward Saidler, Rachel Corrieler, Diana Magnaylar “ölüm tarlası”na döndürülen Filistin’i “yaşatmak” için yeniden “itifada”ya duruyor. Her gün biraz daha kirlenen dünyada, vicdanı olanların görebildiği “sözü bitiren kareler”e her saniye bir yenisi ekleniyor.

Sözün bittiği yerde fotoğraflar konuşuyorsa, masumiyetin bittiği yerde bombalar patlıyorsa, insanlığın bittiği yerde siyonist İsrail dolaşıyorsa; daha yapacak çok şey var demektir. Çünkü Mekke, Medine, Kudüs, İstanbul ne kadar namusumuzsa; İsrail’in işgali altındaki Filistin de o kadar namusumuz.

*

Tevrat’ta yer alan ve 10 emirden altıncısı olan “öldürmeyeceksin”e rağmen 1948’den beri Filistinlilere hayat hakkı tanımayan İsrail, hürmetli belde Mescid-i Aksa’da ve çevresinde her fırsatta mustazafların kanlarını akıtıyor, ırzlarına geçiyor, hürmetlerini çiğniyor, çocukları yetim anneleri dul bırakılıyor, haneleri yıkılıyor, insanlığa dair ne varsa hepsini ifsat ediyor. Masum çocukların; annelerini, babalarını, kardeşlerini, arkadaşlarını, ellerini, yüzlerini, dahası minicik bedenlerini delik-deşik ediyor.

*

Türkiye ne zaman başını kaldırıp bu adaletsizliğe ve zulme meydan okusa tarih tekerrür ettiriliyor. Mazlumların umudu Türkiye her platformda zalimlere baş kaldırdığında “küresel teröristler” tarafından kirli eylemlerle terbiye edilmeye çalışılıyor. Tıpkı 31 Mayıs 2010’da olduğu gibi…

Ne olmuştu bu tarihte?..

PKK, Hatay’daki Deniz Askeri Üssü’müze saldırıp 6; siyonist İsrail’in Gazze’ye insanî destek vermek üzere yola çıkan Mavi Marmara gemisine saldırıp 10 (baskında yaralanan ve 4 yıldır komada olan Uğur Süleyman Söylemez 23 Mayıs 2014 Cuma günü şehitler kervanına katıldı) canımızın kanı akıtmıştı.

Bugün yaşadığımız nedir?..

Kudüs’te günlerdir mustazafların kanını döken, Mescid-i Aksa’da secdeye gitmelerine engel olan İsrail’e en yüksek perdeden siyaset ve sivil toplum kuruluşlarıyla tepki veren ilk ülke yine Türkiye oldu. Türkiye, Gazze’de çocuk katilliğini bir kez daha tescil eden İsrail’e caniliğini yüzüne haykırınca yine teröristler devreye sokuldu. Hatay’ın hemen öteki tarafında Bahar Kalkanı Harekâtı kapsamında İdlib’de görev yapan Mehmetçiğimizi hedefe kondu. Türk konvoyuna düzenlenen saldırı sonucu 1 askerimiz şehit olurken, 4 Mehmetçiğimiz yaralandı.

Türkiye’yi bu tür tehditlerle susturmaya çalışanlar dün susturamadı, bugün de susturamayacak, yarın da...

Yaşanan bu kirli savaşların sebebi ne, ona da yarın devam edelim inşallah.

*

Hamiş: Bütün şehitlerimizi rahmete ve minnetle yâd ediyor, yaralılara Allah’tan acil şifâlar diliyoruz.