Dolar (USD)
34.25
Euro (EUR)
37.16
Gram Altın
2997.06
BIST 100
8793.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Dün geceye damga vuran penaltı pozisyonu tartışmalara yol açtı

Dün akşamki Fenerbahçe ile Gaziantep arasındaki karşılaşmanın son dakikalarında yaşanan bir pozisyon geceye damgasını vurdu. Hakemlerden dikkat çeken yorum geldi.
Dün geceye damga vuran penaltı pozisyonu tartışmalara yol açtı
14 Ağustos 2023 10:40:24
Dün akşamki Fenerbahçe ile Gaziantep arasındaki karşılaşmanın son dakikalarında yaşanan bir pozisyon geceye damgasını vurdu. Hakemlerden dikkat çeken yorum geldi.

SüperLig'in ilk haftasında Fenerbahçe ile Gaziantep FK arasında oynanan maçta son dakikalarda tartışmalı bir penaltı pozisyonu yaşandı. Karşılaşmanın bitimine yakın bir anında, ceza sahasına sol kanattan gönderilen top Djiku'nun müdahalesi sonucu Tadic'e çarptı. Gaziantep FK oyuncuları, Tadic'in topa eliyle müdahale ettiğini iddia ederek penaltı talebinde bulundu. Ancak hakem, bu itirazlara rağmen penaltı kararı vermedi.

fb-gaziantep-2_2ad37049858da2da30b848b2d6b78714.jpg

Pozisyonda görüş birliğine varıldı

Maçın son düdüğü çaldıktan sonra Fenerbahçe, mücadeleyi 2-1 kazandı. Pozisyonun hakem ve Video Yardımcı Hakem (VAR) tarafından doğru bir şekilde değerlendirildiği konusunda genel bir görüş birliği oluştu.

Hakem yorumcuları da bu pozisyonu değerlendirdi. Hakemlerin çoğu, Tadic'in beklenmedik bir şekilde topa eliyle müdahale ettiğini ve topun kendi kalesinden uzaklaşan bir pozisyon olduğunu belirtti. Maç öncesi seminerlerde de bu tür pozisyonlara dikkat çekildiği ifade edildi.

Maç sonunda pozisyonu değerlendiren hakemlerden dikkat çeken yorumlar geldi

Eski hakemlerden dikkat çeken yorum

Ahmet Çakar

Son saniyede Gaziantep'in penaltı beklediği pozisyon penaltı değil, doğru karar.

Fırat Aydınus

Takım arkadaşından gelen top, beklenmeyen bir top olduğu için bu pozisyon penaltı olarak değerlendirilmiyor. Bu kural hep vardı, son seminerde de açıklık getirdiler. Bu pozisyona da penaltı verilmemesi doğru karar

Deniz Çoban:

Penaltı verilmemelidir, penaltı düşünülmez. Rus Karasev'in, kendi vurduğu top eline geldiği için Karasev penaltısı olarak literatüre girmiştir. Ne hikmetse yeni değişen kural deniyor ama yeni değişen kural değil, sezon başı hatırlatma yaparken MHK bunu tekrar altını çizdi. Kaleden uzaklaşan bir top üstelik. Kendi arkadaşından gelen top ihlal olmaz. Hugh Dallas, Portekiz Ligi'nden bir pozisyon göstererek anlattı. Kendi kalesine doğru gitse farklı düşünebiliriz ama kaleden uzaklaşan bir pozisyonsa asla penaltı değildir dedi. Bu çok net penaltı olmayan, üzerinde tartışmaya gerek bile olmayan bir pozisyon.

Bahattin Duran

Oosterwolde uzaklaştırıyor, top eline geliyor. Top zaten kaleden uzağa gidiyor. Kaleye doğru gitse ama top kaleye girecek şekilde gitse penaltı olur. Devam kararı doğru.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme