Dolar (USD)
34.25
Euro (EUR)
37.16
Gram Altın
2997.06
BIST 100
8793.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Dört dörtlük Alevi'yim

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bazılarının özellikle Alevi ve Sünniler arasında sorunları derinleştirme gayreti içinde olduğunu söyledi. Erdoğan şöyle konuştu: 'Alevilik, Hz. Ali efendimizi sevmek ise ben dört dörtlük bir Aleviyim. Bizi bölmek isteyenlere, böyle bir mezhep kavgasının içerisine sokmak isteyenlerin sakın oyununa gelmeyin. Bu, bir tuzaktır, bu oyuna gelmeyeceğiz.'
Dört dörtlük Alevi'yim
19 Temmuz 2013 00:00:00
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bazılarının özellikle Alevi ve Sünniler arasında sorunları derinleştirme gayreti içinde olduğunu söyledi. Erdoğan şöyle konuştu: 'Alevilik, Hz. Ali efendimizi sevmek ise ben dört dörtlük bir Aleviyim. Bizi bölmek isteyenlere, böyle bir mezhep kavgasının içerisine sokmak isteyenlerin sakın oyununa gelmeyin. Bu, bir tuzaktır, bu oyuna gelmeyeceğiz.'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Ankara İl Başkanlığınca Altınpark'ta düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Mısır'daki olaylara değinen Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu: "Çok klasik, bayat senaryoyu Mısır'da uygulamak istediler. İnsanları yönlendirmek suretiyle cesaretlendirmek, galeyana getirmek suretiyle bir meydanı doldurdular. O meydanı ülkenin bütün bir fotoğrafı gibi tüm dünyaya servis ederek, bir darbeyi meşrulaştırabileceklerini zannettiler. Mısır'da kimsenin sesi çıkmayacak zannediyorlardı. Dünya bunu görmeyecek, duymayacak, hiç kimse tepki vermeyecek zannediyorlardı. Bir oldubittiyle sandık sonuçlarını çiğneyeceklerini, milletin hakkını ve hukukunu kolayca gasbedebileceklerini zannediyorlardı ama yanıldılar, hem kendileri yanıldılar hem de arkalarındaki güçler yanıldı."

Mısır'da darbecilerin ve onların destekçilerinin Tahrir Meydanı'nı gösterip bu darbeyi meşrulaştırmaya ve bu meselenin üzerini örtmeye çalıştıklarını belirten Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: "Seçim sandığı çoğunluğun azınlığı yönetmesi için değil azınlığın çoğunluğa dayatmalar yapmaması için vardır. Sandık demokrasi dışı arayışların panzehiridir. Sandık azınlığın zulmetmesinin engelidir."

Ortaya dökülmeye başladılar

"Şimdi diyorlar ki Hitler de sandıktan çıkmıştı. Peki ne yapalım? 'Sandıktan Hitler çıkabilir' diyerek sandığı ortadan mı kaldıralım" ifadesini kullanan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Türkiye'de 1946 yılına kadar sandık yoktu ama ülke, adı Führer değil de Milli Şef olan birisi tarafından yönetiliyordu. 1950'deki temiz seçimlerden bugüne kadar Türkiye hiçbir zaman sandıktan Hitlervari bir yönetim çıkarma riskini yaşamamıştır. Asla da yaşamaz. 'Sandıktan Hitler çıkabilir' diyerek sandığa sorgulamak, bunu gündeme taşımak, gündemde tutmak, demokrasiye yönelik hasmane tutumdan, art niyetten başka bir şey değildir. Bugünler de yavaştan yavaşa sandık sonuçlarına ilişkin tartışmalar başladı. Eskiden seçim sandıkları açılınca yenilenler 'hile var' diyerek ortalığı velveleye verirlerdi. Şu anda seçime 8 ay varken yenileceğini anlayanlar, çok erken şekilde yaygara koparmaya başladılar. Daha ortada sandık yok, sonuç yok. Ne diyorlar? Şimdi seçimde hile var. Ortaya dökülmeye başladılar."

Ben dört dörtlük bir Aleviyim

Bazılarının özellikle Alevi ve Sünniler arasında sorunları derinleştirme gayreti içinde olduğunu belirten Erdoğan, şöyle devam etti: "Alevilik, Hz. Ali radıyallahu anh efendimizi sevmek değil mi? Alevi, Müslüman değil mi? Sünni de Müslüman. Eğer Alevilik Hz. Ali'yi sevmek ise ben dört dörtlük bir Aleviyim. Çünkü Hz. Ali efendimizi çok seviyorum. Sevgililer sevgilisinin damadı, 4. Halife, cengaver, ben onu nasıl sevmem? O nasıl yaşıyorsa ben de onun gibi yaşamaya gayret ediyorum. Ama 'Aleviyim' diye ortaya çıkıp Hz. Ali'nin yaşam şeklinden uzak olanlara söyleyecek hiçbir şeyim yok. Bizi bölmek isteyenlere, böyle bir mezhep kavgasının içerisine sokmak isteyenlere... Sakın oyuna gelmeyin. Bu, bir tuzaktır, ciddi bir tuzaktır, bu oyuna gelmeyeceğiz."

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme