Dolar (USD)
34.28
Euro (EUR)
37.22
Gram Altın
2978.91
BIST 100
9060
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Donald Trump başkan yardımcısı adayını duyurdu!

Donald Trump, Cumhuriyetçi Parti tarafından 5 Kasım seçimleri için başkan adayı olduğunu resmen duyurdu ve başkan yardımcısı adayının Ohio Senatörü James David Vance olduğunu açıkladı.
Donald Trump başkan yardımcısı adayını duyurdu!
16 Temmuz 2024 08:31:56
Donald Trump, Cumhuriyetçi Parti tarafından 5 Kasım seçimleri için başkan adayı olduğunu resmen duyurdu ve başkan yardımcısı adayının Ohio Senatörü James David Vance olduğunu açıkladı.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, cumartesi günü Pensilvanya'daki bir miting sırasında destekçilerine hitap ederken silahlı saldırıya uğradı. Saldırı sonucunda mitinge katılan bir kişi hayatını kaybederken, 2 kişi de yaralandı.

ABD Gizli Servisi, saldırıyı gerçekleştiren kişinin kürsünün bulunduğu noktaya dışarıdan ateş açtığını ve daha sonra etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

FBI, olayı bir suikast girişimi olarak değerlendirerek, saldırganın 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu belirtti.

ABD'de Wisconsin eyaletinin Milwaukee şehrinde düzenlenen Cumhuriyetçi Parti Ulusal Kongresi'nde, 5 Kasım başkanlık seçimleri için Donald Trump'ın adaylığı kesinleşti.

Kongrede yapılan açıklamada, Trump'ın gerekli desteği aldığı ve Cumhuriyetçi Parti'nin resmi adayı olarak belirlendiği bildirildi.

Başkan yardımcısı adayı da belli oldu

2017-2021 döneminde ABD Başkanı olan Donald Trump, yaptığı açıklamada başkan yardımcısı adayının Cumhuriyetçi Ohio Senatörü James David Vance olduğunu duyurdu.

1984 doğumlu, evli ve 3 çocuk babası olan Vance, Ohio'da doğdu ve lise eğitimini tamamladıktan sonra ABD ordusuna katılarak 2005 yılında Irak Savaşı'nda deniz piyadesi olarak görev yaptı.

Ohio Devlet Üniversitesi'nde lisans eğitimini tamamladıktan sonra Yale Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Vance, aynı zamanda en çok satanlar listesine giren 'Hillbilly Elegy' adlı bir biyografi yazdı.

İç politikada muhafazakar görüşleriyle tanınan Vance, daha önce Trump'ı eleştirmiş ve ona "Amerika'nın Hitler'i" demişti. Ancak 2022 yılında Ohio Senatörü seçildikten sonra Trump'ı desteklemeye başladı.

Suikast girişiminden Biden'ı sorumlu tuttu

Vance'in Trump'a yönelik suikast girişimi sonrasında, "ABD Başkanı Joe Biden'ın kampanyası Trump'ı otoriter bir faşist olarak gösterdi. Bu retorik Trump'a suikast girişimine yol açtı" ifadelerini kullanması ABD basınında Ohio'lu senatörün başkan yardımcısı olmaması gerektiği yorumlarını beraberinde getirmişti.

Biden'ın Ukrayna politikasına da karşı çıkıyor

Vance, ABD siyasetinde Ukrayna konusunda yorumlarıyla ön plana çıkan senatörler arasında yer alıyor.

"Irak'a ülkemi gururla temsil etmek için gittim ama gittiğimde bana yalan söylendiğini gördüm" ifadeleriyle ABD'nin Irak Savaşı sırasında yürüttüğü politikayı eleştiren Vance, Biden'ın Ukrayna politikasına da karşı çıkıyor.

Ukrayna'nın savaşta başarılı olmak için yeterli asker ve teçhizata sahip olmadığını ifade eden Vance, Biden yönetiminin de net bir planı olmadığını savunuyor.

Vance, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Ukrayna'nın günün sonunda Rusya'ya bazı topraklarını bırakmak zorunda kalacağını ve bu savaşı bitirmemiz gerektiğini kabullenmek ABD'nin çıkarına olacaktır. Doğu Avrupa'da yüz binlerce masum sivilin yaşamını yitirdiğini ve büyük insani trajediyi düşündüğümüzde buradaki ölümleri bitirmek hem bizim hem de onların çıkarına olacaktır" ifadelerini kullanmıştı.

İşgalci İsrail'e açık destek veriyor

Cumhuriyetçi Ohio Senatörü James David Vance, İsrail-Gazze çatışmasıyla ilgili Biden yönetimini eleştirdi. Vance, esirlerin serbest bırakılmasını sağlayamadığı için yönetimi sert bir dille eleştirirken, İsrail'in gerektiğinde işi bitirmesine olanak tanınması gerektiğini vurguladı.

ABD üniversitelerinde düzenlenen Filistin'e destek gösterilerine tepki gösteren Vance, "Neyi savunduğunuz umrumda değil. Kamu alanlarımızı çöplüğe çeviremezsiniz. Kamplardan kurtulun. Yasaları uygulayın" diyerek karşı çıktı.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme