Diyarbakır'da "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" eğitimi veriliyor
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" için Diyarbakır'dan 193 öğretmen, farklı kentlerde uzmanlarca verilen eğitimleri alarak, eğitici eğitimi belgesi aldı.
Belge alan öğretmenler, 6 bin 195 öğretmene, 65 okulda il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri ve okul yönetimleri koordinesinde teorik ve uygulamalı eğitim veriyor.
- "Eğitimler kademeli olarak verilecek"
İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şirine Eronat, AA muhabirine, 6 bin 195 öğretmene yeni eğitim modeli kapsamında eğitimler verdiklerini, Adnan Menderes Anadolu Lisesi'nde Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli eğitimiyle ilgili çalışmalara başladıklarını söyledi.
Kentteki 65 okulda, öğretmenlere yeni eğitim modelinin anlatılacağını kaydeden Eronat, eğitimin değişken bir yapıya sahip olduğunu, tüm dünyada ve ülkede çocukların, bireylerin ihtiyaçları için değiştiğini belirtti.
Bu değişimin de eğitimdeki yansımalarını geliştirerek, değiştirerek vermek zorunda olduklarını ifade eden Eronat, şöyle konuştu:
"Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli tam da bu noktada tüm eğitim sistemi ideolojilerinden bağımsız bir milli şahsiyetin oluşumunun sağlamasını amaçlayan bir sistem. Eleştiren, düşünen, problem çözen, karar veren, sorumluluk sahibi nesiller, bireyler, gençler yetiştirmeyi hedefleyen bir model. Biz de bunu vurgulamak üzere öğretmenlere eğitim öğretim yılı başlamadan bunların eğitimlerini veriyoruz. İlimizde bunun dışında yaklaşık 25 bin öğretmenimiz var. Bu öğretmenlere de eğitimler kademeli olarak verilecek. Bu eğitimler kademeli olarak diğer sınıflarda da verilecek bir sistemdir. Yüzde 30-35 oranında seyreltilmiş bir müfredat var ve öğrencinin kendini rahat hissedebileceği, bilgisini hayatındaki bir çok alanda aktarabileceği bir eğitim sistemi bu. Çağın gereklerine uygun bireyler yetiştirmek hepimizin ana hedefi olmak zorunda."
Eğitici eğitimi belgesi alan Adnan Menderes Anadolu Lisesi'nde matematik öğretmeni Enver Sedat Yıldız ise görevlendirmeyle Erzurum'da yapılan hizmet içi eğitimine katıldığını söyledi.
Yıldız, "5 günlük bir eğitim yapıldı. Biz de bu yıl eğitim öğretim başlamadan hizmet içi eğitiminde öğretmenlere bilgilendirme yapıyoruz. Öğretmenlerin, okullar açılmadan hazırlıklı bir hale gelmesini sağlıyoruz." diye konuştu.
Eğitime katılan Süleyman Bin Halid Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde matematik öğretmeni Fatma Dayı Sersan ise eğitimler sayesinde öğrencilerin ezberden uzaklaşacağını anlattı.
Sersan, "Öğrendiklerimizi öğrencilerimize aktarmaya çalışacağız." dedi.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.