Dolar (USD)
34.42
Euro (EUR)
36.27
Gram Altın
2834.30
BIST 100
9389.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Diyanet yerine onlara soruyorlar!

Ramazanda 112'ye yapılan gereksiz ihbarlar ve sağlığı ilgilendirmeyen çağrılarda yaşanan artış görevlilerin işlerini daha da zorlaştırıyor.
Diyanet yerine onlara soruyorlar!
21 Haziran 2017 20:37:00
Ramazanda 112'ye yapılan gereksiz ihbarlar ve sağlığı ilgilendirmeyen çağrılarda yaşanan artış görevlilerin işlerini daha da zorlaştırıyor.

Ramazanda 112'ye yapılan gereksiz ihbarlar ve sağlığı ilgilendirmeyen çağrılarda yaşanan artış görevlilerin işlerini daha da zorlaştırıyor.

İftar ve sahuru Ortahisar ilçesine bağlı Erdoğdu Mahallesi'ndeki Trabzon 112 Komuta Kontrol Merkezinde (KKM) mesai arkadaşlarıyla yapan personel, aynı zamanda çağrıları yanıtlıyor.

"Tansiyonum düştü orucumu bozayım mı?"

Görevliler, büyük bölümü aciliyet gerektirmeyen çağrıları değerlendiriyor. Personel, oruçla ilgili ısrarlı sorular üzerine vatandaşları sadece sağlık konusunda yardımcı olabileceklerine ikna etmek için çaba sarf ediyor.

Gün içinde özellikle, "Tansiyonum düştü orucumu bozayım mı?", "Kan aldıracağım orucum bozulur mu?", "Ağrım var ilaç almam gerekiyor, orucumu bozayım mı?", "Serum taktırmak oruç bozar mı?" gibi çeşitli konularla muhatap olduklarını belirten sağlık personeli, vatandaşların bu tür sorularının yanıtlarını kendilerinin veremeyeceğine dikkati çekiyor.

Günde 2 bin 500 çağrı yanıtlanıyor

Trabzon 112 Komuta Kontrol Merkezi Danışmanı Dr. Gülçe Görkem Sevim, merkez bünyesindeki 9 ekibin vatandaşlara sağlık hizmeti sunduğunu söyledi.

Sevim, gün içerisinde merkezde ortalama 2 bin ile 2 bin 500 çağrının yanıtlandığını belirterek, personelin hem çağrıları titizlikle değerlendirdiğini hem de vakalara en hızlı şekilde müdahale etmeye çalıştığını anlattı.

Akşam saatlerine kadar yaklaşık bin 600 çağrının yanıtlandığını vurgulayan Sevim, bu sayının gün bitimine kadar 2 bin 500 civarına ulaştığını ifade etti.

"Orucumuzu zamanında açmaktan ya da sahur yapmaktan feragat ediyoruz"

Sevim, gün içinde ortalama 120 vakaya müdahale edildiğini dile getirerek, gece saatlerinde bu sayıda da artış yaşandığını aktardı.

Her zaman olduğu gibi ramazanda da özveriyle çalışmaya devam ettiklerini belirten Sevim, zaman zaman ısrarcı ya da sabırsız kişilerle karşılaşmalarına rağmen büyük bir anlayışla hizmet sunduklarını söyledi.

Sevim, her vakaya adeta kendi yakınları gibi özenle müdahale ettiklerine dikkati çekerek, "Kimi zaman vakaya müdahale etmek için orucumuzu zamanında açmaktan ya da sahur yapmaktan feragat ediyoruz." dedi.

"Vatandaşlarımız, duymak istedikleri cevabı alana kadar ısrar ediyorlar"

Acil Tıp Teknisyeni (ATT) Ayten Otabaş da mesleğini sevdiğini söyledi.

İşlerinin ramazanda biraz daha zorlaştığını belirten Otabaş, vakaların önemli bölümünü sağlıklarını düşünmeyerek oruç tutan yaşlıların oluşturduğuna dikkati çekti.

Otabaş, fenalaşanlara ilaçla müdahale etmeye çalıştıklarında 'Orucumu bozmayın' gibi söylemlerle karşılaştıklarını anlatarak, "Görevimiz gereği, hastalara gerekli tıbbi müdahaleyi yapıyoruz. Bunu yapmadan önce kişiyi ikna etmemiz gerekiyor. Bu da bizi biraz zorluyor." diye konuştu.

"Çok ısrar edenleri de Diyanete yönlendiriyoruz"

Çağrı karşılayıcı Gülden Uçar ise Çok farklı ihbarlarla karşılaştıklarını ifade ederek, özellikle iftar sonrası artış yaşandığını vurguladı.

Uçar, çok fazla gereksiz çağrı ile karşılaştıklarını anlatarak, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımız, duymak istedikleri cevabı alana kadar ısrar ediyorlar. Maalesef bu durum, diğer insanların zamanında hizmet alması noktasında sorun yaratabiliyor. Özellikle, sağlık sorunu dolayısıyla oruçlarını bozma durumu ile karşılaşan vatandaşlarımıza, bu sorularının cevabının bizde olmadığını söylüyoruz. Çok ısrar edenleri de Diyanete yönlendiriyoruz."

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin