Diyanet İşleri Başkanlığının Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği değişti
Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğin 5'inci maddesinin (b) bendinde "Atanmalarında dini öğrenim şartı esas alınan unvanlar bakımından, itikat, ibadet, tavır ve hareketlerinin İslam törelerine uygun olduğu şeklinde ortak bir nitelik taşımak" şeklinde değişiklik yapıldı.
Aynı yönetmeliğin 6'ncı maddesinde yer alan "üç yıl görev yapmış" ibaresi "en az beş yıl görev yapmış" olarak değiştirildi.
En az üç yılı eğitim görevlisi unvanında olmak kaydıyla, vaiz, dengi veya üstü sayılan görevler için, toplam on yıl veya ilahiyat fakültelerinde öğretim üyesi olarak en az on yıl görev yapma şartı getirildi.
Başkanlık bünyesinde eğitim görevlisi olarak atanabilmek için en az dört yıllık dini yükseköğrenim mezunu olup dini yüksek ihtisas merkezinde eğitimini tamamlamak veya ilahiyat alanında doktora yapmak gerekecek.
Dini musiki, kıraat gibi özel yetenek gerektiren alanlardaki alımlarda en az dört yıllık dini yükseköğrenim mezunu olma şartı getirilirken, eğitim görevlisi kadrolarının yüzde 10'una kadar yapılacak dini yükseköğrenim dışındaki alımlarda ise lisans mezunu olup yüksek lisans çalışmasının tamamlanması istenecek.
Dini ihtisas merkezi müdürü olarak atanabilmek için, en az dört yıllık dini yükseköğrenim mezunu olmak, en az üç yılı eğitim görevlisi unvanında olmak kaydıyla Başkanlıkta vaiz, dengi veya üstü sayılan görevlerde toplam yedi yıl veya ilahiyat fakültelerinde öğretim üyesi olarak en az yedi yıl görev yapmak, ihtisas kursu belgesine sahip olmak ve ilahiyat alanında yüksek lisans veya doktora yapmak gerekecek.
Kur'an eğitim merkezi müdürü olarak atanabilmek için ise en az dört yıllık dini yükseköğrenim mezunu olmak, en az üç yıl Kur'an kursu öğreticisi unvanında olmak kaydıyla Başkanlıkta sekiz yıl görev yapmış olmak, hafız olmak, pedagojik formasyon belgesine sahip olmak şartları aranacak.
Diyanet Akademisi müdür yardımcısı olarak atanabilmek için en az dört yıllık dini yükseköğrenim mezunu olmak ve Diyanet Akademisinde eğitim görevlisi olma maddeleri eklendi.
Aynı yönetmeliğin 12'nci maddesindeki "tashih-i huruf" ibaresinden sonra gelecek şekilde "hüsn-i tilavet" ibaresi ilave edildi.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.