Dolar (USD)
32.54
Euro (EUR)
34.99
Gram Altın
2453.06
BIST 100
9774.89
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Diriliş Şairi Ayvakti'nde

Ay Vakti Dergisi'nin Sezai Karakoç Özel Sayısı raflardaki yerini aldı.
Diriliş Şairi Ayvakti'nde
22 Nisan 2022 22:11:25
Ay Vakti Dergisi'nin Sezai Karakoç Özel Sayısı raflardaki yerini aldı.

Ay Vakti Dergisi’nin Sezai Karakoç Özel Sayısı raflardaki yerini aldı.

IMG_6692_7e76a31c6d894dbd83792e7bfd02d51f.JPG
Üstad Sezai Karakoç’un hayatı, sanatı, eserleri, diriliş düşüncesi ve felsefesi ile medeniyet tasavvuru ve siyasi düşüncesi hakkında önemli çalışmaların yer aldığı Ayvakti Dergisi özel sayısı, Şeref Akbaba yönetiminde 250 sayfa olarak basıldı. Akademisyen, düşünür, yazar ve şairlerin yazı, inceleme, araştırma, hatıra ve şiirleri ile katkı sağladığı Sezai Karakoç Özel Sayısı Dr. Şeref Akbaba’nın Diriliş ve Tekamül adlı yazısı ile başlıyor.

IMG_6693_37a15248d20acb767b7dab4129b91ae8.JPG

7 BÖLÜMLÜK ÖZEL SAYI

22 yıldır yayın hayatına devam eden Ay Vakti Düşünce - Kültür ve Edebiyat Dergisi’nin Sezai Karakoç Özel Sayısı adı ile çıkan yeni sayısı 7 bölümden oluşuyor.

1. Bölümün başlığı Biyografi – Hatırat. Bu bölümde Doç. Dr. Şükrü Karatepe’nin “Anılarla Sınırlı Bir Sezai Karakoç Portresi”, Mehmet Mehdi Eker’in “Üç Köşesinden Diriliş Şairi”, Yüksel Kanar’ın “Sezai Karakoç’un Necip Fazıl Kısakürek’le Tanışması” yazıları yer alıyor. Yine bu bölümde Mahmut Bıyıklı’nın “Sezai Karakoç’un Ardından”, Ahmet Akçakaya’nın “Bir Şiirin İzinden” yazıları bulunuyor. Bölüm sonunda ise Şair Nurettin Durman’ın “Sezai Bey Güzellemesi” adlı şiiri yer alıyor.

Ay Vakti Dergisi Sezai Karakoç Özel Sayısı 2. Bölümü Sanatı ve Eserleri Üzerine başlığını taşıyor. Bu bölümün yazarları Kâmil Eşfak Berki, Prof. Dr. Zafer Erginli, Prof. Dr. Hüseyin Akan, Prof. Dr. Alim Yıldız, Prof. Dr. Mustafa Özel, Sıddık Akbayır, Yılmaz Öksüz, Recep Koçak, Doç. Dr. Salih Uçak, Prof. Dr. Selami Şimşek, Cavit Marancı, Dr. Abdülkadir Dağlar, Erdoğan Muratoğlu, Doç. Dr. Muhammet Sani Adıgüzel, Nurşah Karaca, Ali Yaşar Bolat, Ömer Hatunoğlu, Hayrettin Taylan, Ömer Eski ve Mehmet Baş.

3. bölümün başlığı Diriliş Düşüncesi ve Felsefesi. Bu bölümün yazarları Necmettin Evci, Recep Garip, Necip Asım, Prof. Dr. Durmuş Günay, Özcan Ünlü, Ferman Karaçam, Prof. Dr. Recep Duymaz, Prof. Dr. Ahmet Çapku, Abdulaziz Tantik, Yaşar Bayar, Dr. Murat Onaran, Abdullah Gülcemal ve Yasin Mortaş.

Sezai Karakoç Özel Sayısı 4. Bölüm başlığı Medeniyet Tasavurru. Bu bölümün yazarları Prof. Dr. Nazif Gürdoğan, Temel Hazıroğlu ve Murat Er.

5. Bölümün başlığı Siyasi Düşüncesi. Bu bölümün yazarları Dr. Şakir Diclehan, Prof. Dr. Mahmut Özbay, Prof. Dr. Hüseyin Akan ve Mustafa Yürekli.

Ay Vakti Dergisi Sezai Karakoç Özel Sayısı 6. Bölüm başlığı Karakoç’u Anlamak. Bu bölümün yazarları Mustafa Özçelik, Vehbi Vakkasoğlu, Recep Garip, Şakir Kurtulmuş, Prof. Dr. Bilal Kemikli, Eyyüp Azlal, Fahri Tuna, D. Ali Taşçı, Fatih Uyar, Bülent Acun, Halim Garip ve şiiri ile Ferhat Öksüz.

Son bölüm olan 7. Bölümün başlığı Öneri, Tezler Ve Bibliyografya. Bu bölümün yazarları Prof. Dr. Zafer Erginli, Mehmet Sali ve Erol Erdoğan oldu.