Dolar (USD)
32.66
Euro (EUR)
35.41
Gram Altın
2511.33
BIST 100
10851.78
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Diamond Tema'ya CHP'den destek geldi

Diamond Tema'nın yanında olduğunu açıklayan CHP, "Soruşturmayı derin bir endişeyle karşılıyoruz" dedi.
Diamond Tema'ya CHP'den destek geldi
19 Haziran 2024 11:00:00
Diamond Tema'nın yanında olduğunu açıklayan CHP, "Soruşturmayı derin bir endişeyle karşılıyoruz" dedi.

YouTube'de bir programda Peygamber Efendimize hakaret eden ve hakkında soruşturma başlatılan Diamond Tema, ülkeyi terk ederek Arnavutluk'a gitti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, şahıs hakkında Hz. Muhammed ile ilgili yapılan hakaret içerikli paylaşım dolayısıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Hakkında soruşturma başlatılan şahsa ilk destek CHP'den geldi.

CHP Ateşehir ve Kadıköy Gençlik Kolları, sosyal medya hesaplarından konuya ilişkin yaptıkları paylaşımda; açılan soruşturmayı endişeyle takip ettiklerini belirterek hakarete dönük sözlere "İfade özgürlüğünün doğal bir sonucudur" dedi.

Ataşehir Gençlik Kolları paylaşımında şu ifadeleri kullandı;

'Soruşturmayı endişeyle karşılıyoruz'

Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk ilkeleriyle kurulmuş, insan haklarına saygılı, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. İfade özgürlüğü, demokrasimizin temel taşıdır ve herkesin düşüncelerini serbestçe ifade edebilmesini sağlar. Diamond Tema'ya yönelik açılan soruşturmayı derin bir endişeyle karşılıyoruz.

İfade özgürlüğü, farklı görüşlerin barış içinde tartışılmasını ve toplumsal ilerlemenin motoru olmasını sağlar. Hukuk devleti ilkesine göre, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı korunmalıdır; bu çerçevede yapılan soruşturmaların, adaletin üstünlüğünü korumak adına dikkatle yönetilmesi gerektiğine inanıyoruz.

Toplumsal barış ve huzur, farklılıkların kabul edildiği, adaletin sağlandığı bir ortamda mümkündür. Diamond Tema'nın eleştirileri, ifade özgürlüğünün doğal bir sonucudur ve demokratik bir toplumun gereğidir. Bu çerçevede yapılan her türlü soruşturmanın, toplumun farklı kesimlerinin haklarını koruma amacını taşıması elzemdir.

Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir Gençlik Kolları olarak, ifade özgürlüğüne yönelik bu tür soruşturmaların anasayamızla güvence altına alınmış ifade özgürlüğüne zarar verdiğine inanıyoruz ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ileriye yönelik adımlarında demokratik ilkelerin önemini vurgulamaya devam edeceğiz.

Yorumlar (1)

Mehmet Mustafa
CHP den farklı bir şey beklemek hata olurdu…
2 hafta 3 gün önce Yanıtla