Dolar (USD)
34.10
Euro (EUR)
38.08
Gram Altın
2872.39
BIST 100
9900.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Devrim Sancısı

Devrim Sancısı
21 Eylül 2014 11:49:00

Aslan Değirmenci/yorum-analiz

IŞİD saldırılarından kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürtler, Türkiye'ye yerleşmeye başladı. Türkiye son 4 yıldır mazlumların kimliğine bakmaksızın kapılarını sığınmacılara açarken, Gazeteci Yazar Aslan Değirmenci'den gazetemize önemli değerlendirmeler geldi.

KARDEŞLİK BEDEL İSTER

Değirmenci, "Batı algı operasyonu yapa dursun Türkiye üzerine düşeni yapıyor. "Kardeşlik bedel ister" anlayışıyla kendisine sığınan herkese kapı açıyor. Derin Kardeşlik budur işte.. Selahaddin Eyyubi Türkleri, Kürtleri, Arapları bir çatı altında toplayarak haçlıları yenmiş, Kudüs'ü özgürleştirmişti. Özgürlükten ötesi var mı?" dedi.

TARİHE DÜŞÜLEN NOT

"Türkmen, Kürt ve Arapların arasına set çekenler istediği kadar bağıra dursun, yeni bir medeniyet inşası için direnenler galip gelecek" diyen Aslan Değirmenci, "Diktatörlerin zulmü, emperyalistlerin işgali ve küresel Ergenekoncuların ihanetleri geride kalacak. Tarih elbette ihanetleri unutmayacak ama direniş ve merhamet altın harflerle yazılacak. Türkiye'nin dış politikasını eleştirenler belki utanmayacak ama halkların kardeşliğiyle yeni bir güneş doğacak. Bu güneşin sıcaklığıyla büyüyecek çocuklarımız dünyaya uzanan merhamet elimiz, coğrafyaları saran gülümseyen yüzümüz olacak" şeklinde konuştu.

BİRLİKTEN BAŞKA ÇAREMİZ YOK

15 asırlık kadim medeniyetin ortak mirasçıları olarak, asil medeniyetin asil ve mazlum çocuklarına sahip çıkmanın "Yeni Türkiye'nin en büyük görevi olduğunu vurgulayan Değirmenci, "Bugün derin bir hüzün içerisindeyiz ancak geleceğin inşasına uzanıyoruz. Tarihte hiçbir devrim sancısız olmamıştır. Bugün devrimin sancısını çekiyoruz. Türkiye'de son iki yıl içerisinde yaşadığımız, tanıklık ettiğimiz kalkışmalar da bunun eseri, Ortadoğu'da yaşanan istihbarat savaşları dau2026 Küresel güçlerin tek derdi, Türkmenlerin, Arapların ve Kürtlerin birlikte hareket etmesini engellemek. Onların kanlı tuzağına inat daha güçlü bir birimize sarılıp, acılarımızı paylaşıp, ortak düşmana karşı birlikte mücadele vermeliyiz. Kapitalizmin kölesi olmuş çetelerin, taşeron örgütlerin ve ırkçı yapıların psikolojik harp denemelerini yüreğimizi birleştirerek boşa çıkartmalıyız. 15 asırlık kadim medeniyetin ortak mirasçıları olarak, asil medeniyetin asil ve mazlum çocuklarına sahip çıkıp, yeniden büyük Türkiye yolculuğuna hep beraber çıkmalıyız" dedi.